Bono Utazási Központ
1071 Budapest, Városligeti fasor 47-49.
Telefon: 235 80 10
Fax: 235 80 11
Internet: www.bonoutazas.hu
E-mail: info@bonoutazas.hu
1071 Budapest, Városligeti fasor 47-49., tel: +36 1 / 235 80 10 | Bővebben »

Ajánlataink

Egyéni körutazás Lengyelországban

Egyéni körutazás Lengyelországban

Időtartam: 8 napEgyéni körutazásunk első állomása, Krakkó mindössze 400 kilométerre található Budapesttől, és már önmagában is vonzó úticél, ám egy egyhetes utazás során és Krakkó önmagában is vonzó úticél, ám egy egyhetes utazás során lehetőség nyílik Varsó, Toruń, Gdańsk, Szczecin, Poznań és Wrocław felfedezésére is.


Programok:

Egyéni körutazás Lengyelországban

Első nap: Elutazás Krakkóba a kora reggeli órákban. Az egykori királyi székhely, Lengyelország második legnagyobb városa. Krakkó 1239-től, IV. Béla király lányának, Kingának Szemérmes Boleszlóhoz való feleségül adasától ezer szállal kötődik Magyarországhoz. Többek között az Óváros, a Flórián-kapu, a Barbakán, a Főpiactér rajta a város fő jelképeivel, a Posztócsarnokkal és a kéttornyú Mária templommal, a Kis Piactér, a Magyarok Burszája, a Wawel, a Székesegyház és a Kazimierz (zsidó negyed) tartoznak a kihagyhatatlan látnivalók sorába. Szállás Krakkóban.

Második nap: Reggeli után indulás Varsóba. A városnak egyaránt van középkori, 19. századi, szocreál és ultramodern része. Az Óvárost újjáépítették, és érdekes és igen látványos a modern felhőkarcolók által tarkított belváros. A Tudomány és Kultúra Palotája is itt található. Az Óváros számos érdekes látnivalóval szolgál; itt található többek között a Királyi palota, a Történeti Múzeum, a Szent Márton-templom, a Barbakán, a Curie Múzeum és a Keresztelő Szent János-székesegyház is. Szállás Varsóban.

Harmadik nap: Utazás Toruńba (ejtsd: toruny), Kopernikusz szülővárosába. Főbb látnivalók: Óváros, Piactér, Városháza, Kopernikusz-szobor, Kopernikusz háza, Miasszonyunk-templom, a toruńi ferde torony. Szállás Toruńban.

Negyedik nap: Reggeli után indulás Gdańskba, mely ma Lengyelország egyik legszebb és leggazdagabb települése. Érdemes végigsétálni a hanza stílusú házakat felsorakoztató Hosszú utcán, felkeresni a Városházát, az Artus-udvart, az Uphagen-házat, az Arany kaput és a piacot. Szállás Gdańskban.

Ötödik nap: Elutazás Szczecinbe a tenger mentén. A város mindössze 15 kilométerre fekszik a német határtól. Fontosabb nevezetességei a Tengerészeti Múzeum, a vár, a Főtér, a régi Városháza és a Nemzeti Múzeum. Szállás Szczecinben.

Hatodik nap: Reggeli után indulás Poznańba, a történelmi Nagy-Lengyelország (Wielkopolska) régió központjába. Poznańban épült az ország első temploma 968-ban. A város XX. századi történelme erősen kötődik Magyarországhoz és az 1956-os forradalomhoz. A Rynek, azaz a Főtér a legszebbek közé tartozik Lengyelországban. Szállás Poznańban.

Hetedik nap: Reggeli után elutazás Wrocławba (magyar nevén Boroszló). Az odera-menti város Varsó, Łódż és Krakkó után Lengyelország negyedik legnagyobb városa. Valójában 12 szigeten fekszik, melyeket 112 híd köt össze egymással. Fontosabb látnivalók: Rynek (Főtér), Városháza, Tumski-sziget, Várárok, Panoráma körkép. Szállás Wrocławban.

Nyolcadik nap: Hazautazás Budapestre.

Az út hossza:

 • Budapest - Krakkó: kb. 390 km
 • Krakkó - Varsó: kb. 300 km
 • Varsó - Toruń: kb. 210 km
 • Toruń - Gdańsk: kb. 200 km
 • Gdańsk - Szczecin: kb. 360 km
 • Szczecin - Poznań: kb. 230 km
 • Poznań - Wrocław: kb. 180 km
 • Wrocław - Budapest: kb. 660 km

Összesen: kb. 2530 km

Indulás:

Választott indulási időpont:

Minden héten, a hét összes napján.

Az út ára:

(Ft/fő, kétágyas szobában)

Indulás előtt legalább két hónappal foglalva:   89 000 Ft
Indulás előtt legalább egy hónappal foglalva:   89 000 Ft
Indulás előtt kevesebb, mint egy hónappal foglalva:   89 000 Ft


Az ár tartalmazza:

 • Szállás hét éjszakára középkategóriás szállodákban, kétágyas szobában
 • Reggeli

Az ár nem tartalmazza:

 • Útlemondási biztosítás (1,8%)

Kedvezmények:

 • Gyerekkedvezmény (2-11 éves kor között, két felnőttel egy szobában, pótágyon) - 30%

Megjegyzés:

Az ajánlat a szabad helyek függvényében érvényes.

Csoportos (min. 6 fő) vagy céges utazás esetén kérje munkatársaink egyedi ajánlatát!.