Bono Utazási Központ
1071 Budapest, Városligeti fasor 47-49.
Telefon: 235 80 10
Fax: 235 80 11
Internet: www.bonoutazas.hu
E-mail: info@bonoutazas.hu
1071 Budapest, Városligeti fasor 47-49., tel: +36 1 / 235 80 10 | Bővebben »

Ajánlataink

Repülj és vezess! — Glasgow, Edinburgh, a Felföld és Skye szigete

Időtartam: 11 nap

Skócia látnivalóinak legjavát tartalmazza az alábbi útvonal: Glasgow és Edinburgh kulturális emlékeit, Közép-Skócia természeti csodáit, a Felföldet, Loch Nesst és Skye gyönyörű szigetét, és nem utolsó sorban a legendás kastélyokat. Mindezen látnivalókat kényelmesen, saját tempónkban haladva járhatjuk be, a bérautó adta lehetőségeket kihasználva.


Programok:

Első nap
Elutazás Budapestről közvetlen repülőjárattal Glasgow-ba. Az autó felvétele, majd a szállás elfoglalása.

Második nap
Reggeli után városnézés Glasgow-ban. Ajánlott látnivalók: George Square, Glasgow Cathedral and Necropolis, Pollok House, Provand's Lordship, Botanic Gardens, Piping Centre, Tenement House. Szállás Glasgow-ban.

Harmadik nap
Reggeli után indulás a nyugati partra. Útközben megnézhetjük az Inveraray Castle-t és a Loch Awe partján álló Kilchurn Castle romjait. Ajánlott látnivalók: a lenyűgöző tájairól híres Glencoe és Ben Nevis hegye. Szállás Fort Williamben (175 km).

Negyedik nap
Reggeli után a csodálatos Loch Lochy tó partján végighaladva közeledünk Skye szigete felé. Skye a Belső-Hebridák legnagyobb szigete, és a Kyle of Lochalsh-t Kylakinnal összekötő hídon keresztül, közúton érhető el. Felfedezhetjük a Cuillin-hegységet, majd a sziget központját, Portree-t (175 km). Szállás Skye szigetén.

Ötödik nap
Egész napos túra Skye szigetén (kb. 80 km). Látnivalók: Quirang-hegy, Kilt Rock sziklája és vízesése valamint a Dunvegan kastély, mely a 11. század óta a McLeod-klán vezéreinek székhelye. Szállás Skye szigetén.

Hatodik nap
Reggel visszaindulás a brit főszigetre. Feltétlenül látogassuk meg a híres Eilan Donan kastélyt, ahol a Hegylakó című filmet forgatták. Útközben végig a Loch Ness mellett haladunk, érdemes megállni Drumnadrochit várromjánál, ahonnan a legszebb a kilátás a tóra, és talán még a szörnyet is megpillantjuk. Délután érkezünk Invernessbe, ahol az éjszakát töltjük (180 km).

Hetedik nap
Inverness, a skót Felföld fővárosa. Javasolt látnivalók: Ness folyó, Inverness Castle, Iverness Museum and Art Gallery, Balnain House (a felföldi zenét mutatja be), Island Walks, Bught Floral Hall és a közeli Cawdor kastély. Szállás Invernessben.

Nyolcadik nap
Utazás Perth-be. Útközben megnézhetjük a csodálatos Cairgorms Nemzeti Parkot, a Blair kastélyt és mindenképpen sétáljunk egyet Pitlochry viktoriánus üdülőhelyen, ahol meglátogathatjuk Skócia legkisebb whiskey-lepárlóját és a híres lazaclétrát. Szállás Perth-ben (180 km).

Kilencedik nap
Délelőtt Perth megtekintése. Fontosabb látnivalók Perth-ben: Szent János-templom, Fair Maid's House, Balhousie Castle és a Perthtől 3 km-re fekvő Scone Palace. Délután indulás Edinburgh-ba (80 km), érkezés után szállás elfoglalása.

Tizedik nap
Városnézés Edinburgh-ban. Főbb látnivalók: Edinburgh Castle, Holyrood Palace, New Scottish Parliament, New Town, Royal Mile, Scott Monument, Carlton Hill, National Gallery of Scotland, Museum of Scotland. Szállás Edinburgh-ban.

Tizenegyedik nap
Kirándulás a Rosslyn-kápolnához, majd elutazás Glasgow-ba, az autó leadása után hazautazás Budapestre.

Indulás:

Választott indulási időpont:

Minden héten pénteken.

Az út ára:

(Ft/fő, kétágyas szobában)

Indulás előtt legalább két hónappal foglalva:   379 000 Ft
Indulás előtt legalább egy hónappal foglalva:   389 000 Ft
Indulás előtt kevesebb, mint egy hónappal foglalva:   399 000 Ft


Az ár tartalmazza:

 • Oda-vissza repülőjegy Budapest-Edinburgh útvonalon, közvetlen járattal, egy kézipoggyásszal (max. 56x40x25 cm)
 • Tíz éjszaka szállás középkategóriás szállodákban és vidéki vendégházakban, kétágyas szobában
 • "B" kategóriás autó (Ford Focus, vagy hasonló) bérlése repülőtéri felvétel/leadással, CDW és TP biztosítással
 • Büféreggeli

Az ár nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illeték (kb. 29 000 Ft/fő)

Választható felárak:

 • Utazás az Edinburgh Fesztivál (augusztus 2-szeptember 1.) ideje alatt: 29 900 Ft/fő
 • Nagyméretű kézipoggyász (max. 55x40x25 cm) felára: 11 000 Ft/oda-vissza útra
 • Feladható poggyász díja: 19 000 Ft/csomag oda-vissza útra
 • Ford Mondeo vagy hasonló autó bérlése:28 000 Ft/hét/autó
 • Útlemondási biztosítás (1,5%)
 • EUB Nívó betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 450 Ft/nap
 • EUB Top betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 580 Ft/nap
 • EUB Top Extra betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 940 Ft/nap

Kedvezmények:

 • Gyerekkedvezmény (2-11 éves kor között, két felnőttel egy szobában, pótágyon) -40%
 • 4 felnőtt együttes foglalása esetén Ford Mondeo kategóriájú autót foglalunk és 15 000 Ft/fő kedvezményt biztosítunk.

Megjegyzés:

Az ajánlat a szabad helyek függvényében érvényes.

Az autókölcsönző cégek nem típusra, hanem csak kategóriára fogadnak el foglalást.
A bérautó átvételéhez megfelelő fedezettel rendelkező dombornyomású bankkártya szükséges, amelyről az autókölcsönző cégek a fedezet összegét zárolják.
Ennek hiányában az autókölcsönzők megtagadhatják az autó átadását, és erre irodánknak semmilyen befolyása sincs.
Amennyiben nem merül fel egyéb költség (az autóban okozott vagy keletkezett kár, baleset, sérülés, közlekedési vagy parkolási bírság, útdíj, híddíj, alagútdíj, az autó visszaadásakor elégtelen üzemanyag-mennyiség), az autókölcsönző cég a zárolást feloldja.
Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a fedezet visszatérítése hosszabb időt vehet igénybe, valamint arra, hogy az autóbérleti/kölcsönzési szerződések magyarul nem, hanem kizárólag angol és a célország hivatalos nyelvén érhetőek el.
Az utas hiányos vagy nem megfelelő nyelvtudása miatt keletkezett károkért nem tudunk felelősséget vállalni. Az autó átvételekor lehetőség van kiegészítő, többek között önrészcsökkentő biztosítások kötésére, melyek igénybe vételét irodánk javasolja.
Az autóbérleti szerződés minden esetben az utas és a kölcsönző cég között jön létre, ez nem része az utazási szerződésnek, a kölcsönző társaság nem az iroda közreműködője.
A bérleti szerződésből eredő viták rendezése kizárólag a bérlő (utas) és a bérbeadó között, a helyszínen megkötött szerződés alapján, az ebben meghatározott jog szerint történik.

Csoportos (min. 6 fő) vagy céges utazás esetén kérje munkatársaink egyedi ajánlatát!További ajánlataink