Bono Utazási Központ
1071 Budapest, Városligeti fasor 47-49.
Telefon: 235 80 10
Fax: 235 80 11
Internet: www.bonoutazas.hu
E-mail: info@bonoutazas.hu
1071 Budapest, Városligeti fasor 47-49., tel: +36 1 / 235 80 10 | Bővebben »

Ajánlataink

Repülj és vezess! — Glasgow, Edinburgh, a Felföld és Skye szigete

Repülj és vezess! — Glasgow, Edinburgh, a Felföld és Skye szigete

Időtartam: 11 nap


Skócia látnivalóinak legjavát tartalmazza az alábbi útvonal: Glasgow és Edinburgh kulturális emlékeit, Közép-Skócia természeti csodáit, a Felföldet, Loch Nesst és Skye gyönyörű szigetét, és nem utolsó sorban a legendás kastélyokat. Mindezen látnivalókat kényelmesen, saját tempónkban haladva járhatjuk be, a bérautó adta lehetőségeket kihasználva.


Programok:

Repülj és vezess! — Glasgow, Edinburgh, a Felföld és Skye szigete

Első nap: Elutazás Budapestről közvetlen repülőjárattal Edinburgh-ba. Az autó felvétele a repülőtéren, majd továbbutazás Glasgow-ba, szállás elfoglalása.

Második nap: Reggeli után városnézés Glasgow-ban. Ajánlott látnivalók: George Square, Glasgow Cathedral and Necropolis, Pollok House, Provand's Lordship, Botanic Gardens, Piping Centre, Tenement House. Szállás Glasgow-ban.

Harmadik nap: Reggeli után indulás a nyugati partra. Útközben megnézhetjük az Inveraray Castle-t és a Loch Awe partján álló Kilchurn Castle romjait. Ajánlott látnivalók: a lenyűgöző tájairól híres Glencoe és Ben Nevis hegye. Szállás Fort Williamben.

Negyedik nap: Reggeli után a csodálatos Loch Lochy tó partján végighaladva közeledünk Skye szigete felé. Skye a Belső-Hebridák legnagyobb szigete, és a Kyle of Lochalsh-t Kylakinnal összekötő hídon keresztül, közúton érhető el. Felfedezhetjük a Cuillin-hegységet, majd a sziget központját, Portree-t. Szállás Skye szigetén.

Ötödik nap: Egész napos túra Skye szigetén. Látnivalók: Quirang-hegy, Kilt Rock sziklája és vízesése valamint a Dunvegan kastély, mely a 11. század óta a McLeod-klán vezéreinek székhelye. Szállás Skye szigetén.

Hatodik nap: Reggel visszaindulás a brit főszigetre. Feltétlenül látogassuk meg a híres Eilan Donan kastélyt, ahol a Hegylakó című filmet forgatták. Útközben végig a Loch Ness mellett haladunk, érdemes megállni Drumnadrochit várromjánál, ahonnan a legszebb a kilátás a tóra, és talán még a szörnyet is megpillantjuk. Délután érkezünk Invernessbe, ahol az éjszakát töltjük.

Hetedik nap: Inverness, a skót Felföld fővárosa. Javasolt látnivalók: Ness folyó, Inverness Castle, Iverness Museum and Art Gallery, Balnain House (a felföldi zenét mutatja be), Island Walks, Bught Floral Hall és a közeli Cawdor kastély. Szállás Invernessben.

Nyolcadik nap: Utazás Perth-be. Útközben megnézhetjük a csodálatos Cairgorms Nemzeti Parkot, a Blair kastélyt és mindenképpen sétáljunk egyet Pitlochry viktoriánus üdülőhelyen, ahol meglátogathatjuk Skócia legkisebb whiskey-lepárlóját és a híres lazaclétrát. Szállás Perth-ben.

Kilencedik nap: Délelőtt Perth megtekintése. Fontosabb látnivalók Perth-ben: Szent János-templom, Fair Maid's House, Balhousie Castle és a Perthtől 3 km-re fekvő Scone Palace. Délután indulás Edinburgh-ba, érkezés után szállás elfoglalása.

Tizedik nap: Városnézés Edinburgh-ban. Főbb látnivalók: Edinburgh Castle, Holyrood Palace, New Scottish Parliament, New Town, Royal Mile, Scott Monument, Carlton Hill, National Gallery of Scotland, Museum of Scotland. Szállás Edinburgh-ban.

Tizenegyedik nap: Az autó leadása a repülőtéren, majd hazautazás Budapestre.

Indulás:

Választott indulási időpont:

Minden héten csütörtökön.

Az út ára:

(Ft/fő, kétágyas szobában)

Indulás előtt legalább két hónappal foglalva:   299 000 Ft
Indulás előtt legalább egy hónappal foglalva:   309 000 Ft
Indulás előtt kevesebb, mint egy hónappal foglalva:   319 000 Ft


Az ár tartalmazza:

 • Oda-vissza repülőjegy Budapest-Edinburgh útvonalon, közvetlen járattal, egy kézipoggyásszal
 • "B" kategóriás autó (For Focus, vagy hasonló) bérlése repülőtéri felvétel/leadással, CDW és TP biztosítással
 • Tíz éjszaka szállás középkategóriás szállodákban és vidéki vendégházakban, kétágyas szobában
 • Büféreggeli

Az ár nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illeték (kb. 39 000 Ft/fő)
 • Feladható poggyász díja: 19 000 Ft/csomag oda-vissza útra
 • Útlemondási biztosítás (1,5%)

Választható felárak:

 • Utazás az Edinburgh Fesztivál (augusztus 2-szeptember 1.) ideje alatt: 19 900 Ft/fő
 • Ford Mondeo vagy hasonló autó bérlése: 28 000 Ft/fő
 • Utasbiztosítás: 450 Ft-tól/nap

Kedvezmények:

 • Gyerekkedvezmény (2-11 éves kor között, két felnőttel egy szobában, pótágyon) -40%
 • 4 felnőtt együttes foglalása esetén Ford Mondeo kategóriájú autót foglalunk és 15 000 Ft/fő kedvezményt biztosítunk.

Megjegyzés:

Az ajánlat a szabad helyek függvényében érvényes

Az autó átvételekor kaucióként dombornyomású bankkártya felmutatása szükséges, amelyen zárolják az önrésznek megfelelő összeget. A helyszínen lehetőség van önrészkiváltó felelősségbiztosítás megkötésére.

Csoportos (min. 6 fő) vagy céges utazás esetén kérje munkatársaink egyedi ajánlatát!