Csoportos utazások |

Lisszaboni csoportos utazás az őszi szünetben, magyar idegenvezetéssel 2017.10.31.-11.05.


Kategóriák: , , , ,

A portugál főváros hét dombra épült, akárcsak Róma. Fekvése lenyűgöző, a Tejo torkolata és a gigantikus hidak látképe a Szent György-várból sokakat megigézett már. Meredek utcákon, csempézett falú házak között járnak a város jelképei, az apró villamosok. Az út során bejárjuk Lisszabon leghíresebb látnivalóit, kirándulásaink során pedig lehetőség nyílik a környék (Sintra, Óbidos, Estoril) felfedezésére is.

Az utazás kiemelkedő értékei:

 • Utazás közvetlen járattal, illeszkedve az őszi szünet teljes időtartamára
 • Szállás színvonalas, négycsillagos szállodában, bőséges reggelivel
 • Egész napos városnézés Lisszabonban, belépővel
 • Kiváló helyismerettel rendelkező idegenvezető
 • Tartalmas kirándulások a környék felfedezésére


Szállás a 4*-os Lutecia Smart Design szállodában

Ez a modern és stílusos szálloda a Roma metróállomás közelében található, ahonnan a történelmi belváros egy metróval 15 perc alatt érhető el. Légkondicionált szobái smart LED tévével, telefonnal, kávéfőzővel, ingyenes wifihozzáféréssel felszereltek.

Programok:
 

október 31., kedd
Elutazás Budapestről a TAP portugál légitársaság közvetlen járatával Lisszabonba (14.40-17.25). Transzfer a szállodába és szabadidő.

november 1., szerda
Egész napos buszos, gyalogos városnézés Lisszabonban. Délelőtt a Belém negyedben a Jeromosok világhírű kolostorát, a város jelképének számító Belém tornyot és a Felfedezők emlékművét tekintjük meg. Városnézésünket a belvárosban gyalogosan folytatjuk; kilátóból gyönyörködhetünk a város panorámájában, rálátással a Szent György-várra, majd megnézzük a Sé székesegyházat. Utunkat a város legnagyobb, az árkádos Carmo kolostornál folytatjuk, majd megtekintjük Luís de Camões, Portugália nemzeti költőjének szobrát is. Lisszaboni látogatásunkat egy pohár meggylikőrrel zárjuk. Késő délután visszatérés a szállodába és szabadidő.

november 2., csütörtök
Szabad program a portugál fővárosban vagy egész napos fakultatív program: Sintra, Cabo da Roca és Cascais. Buszos kirándulás Sintrába, a portugál királyok egykori nyári székhelyére, ahol megnézzük a híres Királyi Palotát és sétálunk a romantikus stílusú történelmi belvárosban. Következő állomásunk az UNESCO Világörökség listájátra is felkerült Quinta da Regaleira palota és különleges parkja. Ezután továbbmegyünk az európai kontinens legnyugatibb pontjára, Cabo da Roca-ba. Itt a lélegzetelállítóan magas sziklákról élvezhetjük az alattunk dübörgő hatalmas hullámokat. Cascais irányába megcsodálhatjuk a "Pokol szája" sziklahasadékot, majd kellemes sétát teszünk a turisták körében közkedvelt üdülőhelyen. Kora este érkezünk vissza Lisszabonba. A program ára: 60 EUR/fő (helyszínen fizetendő).

november 3., péntek
Szabadprogram a portugál fővárosban vagy egész napos fakultatív program: Buszos kirándulás Óbidosba és környékére. Programunkat a hegytetőn álló, festői elhelyezkedéséről és elragadó utcácskáiról híres, mór várfallal körülvett Óbidosban kezdjük. Utunkat a hangulatos halászfaluban, Nazaréban folytatjuk, majd továbbutazunk Batalha városába, ahol megtekintjük a világörökség részét képező, a mánuel stílus remekekként ismert Győzelmes Szűz Mária kolostorát. Végül Fátimába, a világ talán leghíresebb és egyik legnagyobb katolikus kegyhelyére látogatunk. A program ára: 50 EUR/fő (helyszínen fizetendő).

november 4., szombat
Szabadprogram a portugál fővárosban vagy egész napos fakultatív program: Buszos kirándulás Évorába és környékére. Elutazunk Évorába, a portugál építészeti emlékek kincstárába. Az UNESCO Világörökségéhez tartozó óváros már a rómaiak alatt is lakott volt, majd a XV. században érte el aranykorát. Keskeny, macskaköves utcákon érjük el a Giraldo teret, majd a XIII. századi katedrálist és a római templom romjait. Ezután megnézzük a Szent Ferenc templomot és a Csontkápolnát. Utazásunkat az ország legmagasabb építményénél, a Tejo folyó fölé emelkedő, 110 méter magas Krisztus Király szobor megtekintésével folytatjuk, ahonnan egy kivételes panoráma képével köszönhetünk el Lisszabontól. A program ára: 50 EUR/fő (helyszínen fizetendő).

november 5., vasárnap
Transzfer a repülőtérre, majd hazautazás a TAP portugál légitársasággal Budapestre (09.25-13.55).

Az ár tartalmazza:
 

 • Oda-vissza repülőjegy Budapest-Lisszabon-Budapest útvonalon a TAP portugál légitársaság közvetlen járataival
 • Személyenként egy kézipoggyász (max. 55*44*25 cm és 10 kg) és egy feladható poggyász (max. 23 kg)
 • Repülőtéri transzferek
 • Öt éjszaka szállás belvárosi, jó minőségű, négycsillagos szállodában
 • Reggeli
 • Magyar idegenvezetés a teljes utazás során
 • Egész napos buszos és gyalogos városnézés Lisszabonban, belépővel

Az ár nem tartalmazza:
 

 • Repülőtéri illetékek: 39 000 Ft/fő
 • Minimum csoportlétszám: 12 fő.
 • Minimum létszám a félpanzióra: 15 fő.
 • Útlemondási biztosítás (választható) 1,5%.
 • Egy fő utazása esetén egyágyas felár fizetendő, melynek összegét a foglalási összesítőben találja feltüntetve.
Útlemondási biztosítás

Az út költségének 1,5%-a

EUB Nívó betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
450 Ft /fő/nap
EUB Top betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
580 Ft /fő/nap
EUB Top Extra betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
940 Ft /fő/nap
Fakultatív kirándulás: Évora és környéke

Helyszínen fizetendő
50 EUR /fő
Fakultatív kirándulás: Óbidos és környéke

Helyszínen fizetendő
50 EUR /fő
Fakultatív kirándulás: Sintra, Cabo da Roca és Cascais

Helyszínen fizetendő
60 EUR /fő
Félpanziós felár (5 vacsora a szállodában)

29 000 Ft /fő
Válasszon indulási időpontot:

Felnőtt: Gyermek (2-12 év):
Az árkalkuláció előtt kérem válasszon egy indulási időpontot!

Ár: 129 000 Ft-tól/fő

6 nap / 5 éj