Gyakran feltett kérdések

Irodánk utazási katalógusa a www.bonoutazas.hu weboldalon található. Kérjük, figyelmesen olvassa el a programot megrendelés előtt, valamint a célországról közzé tett utazási információkat és az utazási feltételeinket.

Az utóbbi években a közkedvelt útjaink hónapokkal az indulás előtt betelnek, így célszerű a tervezett megrendelést mielőbb megtenni. Irodánk nem alkalmaz “last minute” árakat, viszont előfordul, hogy egy út a meghirdetésekor kedvezőbb áron foglalható mint később, ahogyan közeledünk az indulási időponthoz.

Ideális utazási környezetben irodánk legtöbb útja el szokott indulni. Előfordulhat, hogy egyes utakra a jelentkezők száma nem éri el azt a létszámot mellyel el tudjuk indítani az utat, de erről időben, a tervezett indulás előtt kb. másfél-két hónappal értestjük a jelentkezőket, részükre más indulási időpontot, más utazást vagy teljes előlegvisszatérítést ajánlunk fel.

A népszerű útjaink indulás előtt akár 4-6 hónappal betelnek, de lehetőséget adnunk várólistára való jelentkezésre. Ez esetben az első körben tájékoztatjuk az úton résztvevők létszámának bővítéséről vagy lemondás esetén felszabaduló helyekről.

Irodánk útjait megrendelni írásban, a weboldalunkon; telefonon vagy személyesen, az irodánkban vagy bármelyik szerződéses partnerirodánknál lehet.

A befizetések menetéről utazási feltételeink 7. pontja rendelkezik. Előlegként 40% előleget kérünk a részvételi díjból és a repülőtéri illetékekből, valamint az esetlegesen választott útlemondási biztosítás teljes összegét. A hátralék indulás előtt 30 nappal esedékes, ekkor válik esedékessé a 60% hátralék illetve az egyéb, választott programok, étkezések és vízum összege. Előfordul, hogy szolgáltatók ettől szigorúbb fizetési feltételeket kérnek, erről megrendeléskor tájékoztatjuk és ezt a szerződésen feltüntetjük.

Az utazások árát banki átutalással és banki befizetéssel, valamint személyesen az irodánkban készpénzzel vagy bankkártyával lehet kiegyenlíteni.

Elérhetőségünk az alábbi linken található.

Lehetősége van arra, hogy ha egyedül utazna, de nem szeretné egyedül fizetni a szoba árát (un. egyágyas felár), jelezheti társítási kérelmét irodánk felé. Amennyiben irodánk meg tudja oldani a kérést és a társítást kérő felek is szimpatikusak egymásnak, létrejön a társítás. Esetleges útlemondás esetén a társított állapot megszűnik, az utazni kívánó fél egyágyas felár megfizetésére kötelezhető, amennyiben annak költségét a korábban társított utastársa nem fizette már ki.

A részvételi díjak kétágyas szobában történő elhelyezés esetén érvényesek. Amennyiben a szobát egyedül szeretné igénybe venni, a szálloda bizonyos mértékű felárat számol fel. A szálloda a legtöbb esetben kétágyas szobát biztosít, ritkán azonban előfordul, hogy egyszemélyes ágy van a szobában.

Amellett, hogy hírlevelünkből és facebook oldalunkról elsőként tájékozódhatnak irodánk ajánlatairól, a hűséges utasaink számára kedvezményeket is biztosítunk. Irodánk törzsutas programját itt találja.

Ha utazást szeretne ajándékba adni, azzal sosem “lő mellé”! Önnek csak az utazási keretről kell döntenie, az ajándékutalvány érvényessége örök, a programot pedig a kedvezményezett választhatja ki.

A legtöbb esetben a hátralékfizetés előtt kérjük, hogy döntsenek a megrendeléskor meg nem jelölt választható szolgáltatásokról. Egyes esetekben már a megrendeléskor kérjük a programokon való részvétel megerősítését, ez esetben külön tájékoztatjuk utasainkat erről. A fakultatív programokra egyes útjainkon helyben is be lehet fizetni, de csak az előzetesen foglalók számára garantált a férőhely.

Irodánk repülős utazásokat szervez, így az utazásra magunkkal vihető poggyászok mennyisége, mérete és tömege a légitársaságok által szabályozott keretek között történik. A utazáshoz tartozó poggyászszabályokról és választható lehetőségekről “az ár tartalmazza” illetve “a választható felárak” menüpontokban tájékozódhat.

Az útlemondás menetéről és anyagi vonzatairól az utazási feltételeink 9. pontja rendelkezik. A lemondás miatt felmerülő költségek csökkentése érdekében érdemes útlemondási biztosítást kötni. Az útlemondási biztosítás szabályzatát itt találja.

Irodánk minden végleges információt és fontos tudnivalót (indulási időpont, idegenvezetővel való találkozás helye, ideje, hogyan készüljük az útra) az utazással kapcsolatban indulás előtt 7-10 nappal írásban közöl.