7 érdekesség Finnországról

2018. 09. 07. (péntek) 11.00

Finnország sokak álma, nem csupán a vonzó természeti környezet, a végtelen havas táj az, ami vonzza a látogatókat, hanem sokan csodálják a finn szociális rendszer egyediségét, amely által a lakosok sokkal elégedettebbek összességében az életükkel.

Íme 7 érdekesség Finnországról, amiről eddig keveset hallottunk:

  1. A gyerekeket már születésük előtt is ajándékokkal halmozzák el, hiszen a kismamák még a baba születése előtt ajándékcsomagot kapnak az államtól.
  2. Igazán egyedi és figyelemreméltó megoldás, hogy azon gyerekek részére, akik 2,5 km-nél távolabb laknak az iskolától, ingyenes taxi biztosított, amely oda-vissza elviszi őket.
  3. Szintén különleges, hogy meg van határozva a tanárokra jutó gyerekek száma. Ez azt jelenti, hogy 3 éves korig a tanár csal 4 gyerekkel foglalkozhat egyszerre, ezt követően a gyerekek száma 7-re ugrik.
  4. A finnek nagyon innovatívak. Híven tükrözi ezt, hogy Helsinkinek egyedülálló, földalatti hulladékgyűjtő rendszere van.
  5. A társadalmi összetartást erősíti, hogy számos lakóépület és panelház közös helységekkel rendelkezik, amelyet a lakók közösen használhatnak, pl. mosodát, szaunát, vagy akár tornatermet.
  6. Finnországban mindenki kizárólag csapvizet iszik, hiszen a rendkívül hatékony víztisztító rendszerüknek köszönhetően a csapvíz sokkal kevesebb baktériumot tartalmaz, mint a palackozott víz.
  7. Mivel Finnországban sokszor extrém hideg van, ezért a lakótelepeken speciális motor-előmelegítő készülékek vannak elhelyezve, hogy könnyebben indíthatók legyenek a kocsik.


Ha Ön is el szeretne látogatni ebbe a különleges országba, akkor ajánljuk figyelmébe lappföldi csoportos utazásainkat: