A világ első bearanyozott szállodája

2020. 07. 29. (szerda) 15.39

Az ötcsillagos Dolce Hanoi Golden Lake Hotel teljes épülete 24 karátos arannyal van bevonva, belsejében is szinte minden a nemesfémtől csillog. A belső terek is arany borítást kaptak, aranyliftek szállítják a vendégeket, a szobákban aranyozott bútorok, a fürdőszobákban arany fürdőkádak és toalettek állnak. A szálloda tetőteréről nem hiányozhat a végtelen medence sem, amely természetesen aranytól ragyog, és impozáns kilátás nyílik Hanoi legszebb részeire. A luxusszálloda az ország fővárosában, a Giang Vo-tó partján helyezkedik el és az amerikai Wyndham Hotel Group menedzseli.

A 25 emeletes szállodában 342 vendégszoba, tíz lakosztály és egy elnöki lakosztály található. A vendégek egy teljesen felszerelt edzőtermet is igénybe vehetnek, amelyhez díjmentes személyi edző szolgáltatás jár. A 12. emeleten konferenciatermek találhatóak, emellett a hotel spa-szekcióval, fine-dining étteremmel és sushi-bárral is rendelkezik.

De miért pont arany? Nemcsak esztétikai és építészeti szempontból szerettek volna létrehozni egy kuriózumot, hanem olyan luxus-szolgáltatásokat szerettek volna kínálni, amely fokozza az általános egészséget és jólétet. Kutatási eredmények bizonyítják, hogy az aranynak számos egészségügyi előnye van, például gyulladáscsökkentő hatással bír.

A szálloda a külsőségek ellenére hasonló áron kínálja szobáit, mint városi vetélytársai: egy éjszaka 250 dollártól indul, átszámítva 75 ezer forintnak megfelelő összeg körül alakul. A hotel üzemeltetői ezért azt remélik, hogy minden társadalmi rétegből érkeznek hozzájuk vendégek, nem csak a tehetősek. Itt bárki gazdagnak érezheti magát és királyként élhet a szállodában megszállva.  

A szálloda azért tudja néhány szobáját ilyen kedvezményes áron kínálni, mert az összes aranyat helyi forrásból vásárolták, ami segítette az építési költségeket alacsonyabban tartani. Az aranyszálloda ebben a hónapban nyitotta ki kapuit a vendégek számára 11 év építkezés után, amely körülbelül 200 millió dollárba került.