Aktuális beutazási feltételek


Egyre könnyebb utazni, hiszen a külföldről hazatérő, védettségi igazolvánnyal rendelkező magyaroknak már nem kell karanténba vonulniuk a hazaérkezést követően.

Az alábbi listában összeszedtük, mely országokba milyen feltételekkel lehet jelenleg beutazni, cikkünk végén pedig a biztonságos foglalás melletti garanciáinkról olvashat.

Július 1-jén életbe lépett az Európai Unió egységes oltási igazolványa, mely az Európán belüli szabad mozgást könnyíti meg, ugyanis az okmány lehetővé teszi, hogy szabadon utazzunk az uniós tagállamok között. Az igazolvány három esetben váltható ki: ha a birtokosa megkapta az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott COVID-19 vakcinák (Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Janssen) összes dózisát, friss negatív koronavírustesztje van, vagy az elmúlt hónapokban gyógyult fel a koronavírusos megbetegedésből.

Ajánljuk figyelmükbe őszi és téli észak- és dél-európai útjainkat, továbbá téli egzotikus utazási ajánlatainkat. Élvezzék a napsütést és a téli pihenést a Maldív-szigeteken, a Dominikai Köztársaságban, Mexikóban, Zanzibáron, vagy a Seychelle-szigeteken, amely országokba a beutazás is könnyű és  problémamentes.

Utolsó frissítés: 2021. szeptember 24.

 

 

EURÓPA

Anglia (Egyesült Királyság) (ajánlataink ITT)
Beutazás oltás nélkül:
72 óránál nem régebbi negatív PCR- vagy antigén-teszttel, és két további tesztet kell elvégezni a beutazást követő 2. napon. Érkezést követően kötelező 10 napos karanténba vonulni. A két teszthez a mintát a házi karanténban kell levenni, amihez a tesztcsomagokat indulás előtt szükséges megrendelni, további információkat ezen a linken talál. Indulás előtt egy ún. Passenger Locator Form-ot kell kitölteni.
Beutazás oltással:
Európai Gyógyszerügynökség, illetve a WHO által engedélyezett oltást igazoló dokumentummal (Pfizer, Astra Zeneca, Johnson and Johnson, Moderna, Sinopharm) karanténmentesen lehetséges, de a 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztet, és egy további tesztet el kell végezni a beutazást követő 2. napon. Indulás előtt egy ún. Passenger Locator Form-ot kell kitölteni.

Ausztria (ajánlataink ITT)
Beutazás oltás nélkül:
Beutazás 48 órán belüli antigén vagy 72 órán belüli PCR-teszttel, vagy orvosi dokumentummal, ami igazolja, hogy Covid-19-fertőzésben átesett a beutazó az elmúlt 6 hónapban.
Beutazás oltással:
Európai Gyógyszerügynökség, illetve a WHO által engedélyezett oltást igazoló dokumentummal (Pfizer, Astra Zeneca, Johnson and Johnson, Moderna, Sinopharm).

Azori-szigetek (Portugália) (ajánlataink ITT)
Beutazás oltás nélkül:
72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel, vagy a betegségen való átesettséget igazoló dokumentummal.
Beutazás oltással:
EU-s digitális COVID igazolással, az EMA által engedélyezett oltásokkal (Pfizer, Monderna, AstraZeneca, Janssen).

Belgium (ajánlataink ITT)
Beutazás mindenkinek:
Belgium átsorolta Magyarországot zöld kategóriába, miszerint az utazók PCR-teszt nélkül léphetnek be az országba, ugyanakkor a PLF-et (Passanger Locator Form) továbbra is ki kell tölteni. A belga hatóságok a PLF-ben közölt adatok alapján a karantént, illetve a beutazás utáni tesztkötelezettséget a továbbiakban is elrendelhetik.

Ciprus (ajánlataink ITT)
Beutazás mindenkinek:
Ciprus zöld kategóriába sorolta Magyarországot, így mindenki korlátozásmentesen utazhat be, karantén- és tesztkötelezettség nélkül.

Dánia (ajánlataink ITT)
Beutazás oltás nélkül:
72 óránál nem régebbi PCR-teszttel, vagy 48 óránál nem régebbi antigén teszt felmutatásával.
Beutazás oltással:
Július 1-től Dániában is bevezették az EU-s oltási igazolást, amelynek értelmében azok, akik az EMA (Európai Gyógyszerügynökség) által elfogadott koronavírus elleni vakcina egyikéből megkapták a szükséges számú oltást, és azóta legalább 14 nap telt el, illetve akik átestek a betegségen az elmúlt 180 napban, azok teszt- és karanténkötelezettség nélkül utazhatnak be.

Észtország (ajánlataink ITT)
Beutazás mindenkinek:
Érvényes személyi igazolvánnyal. A Magyarországról Észtországba utazók esetében (amennyiben a beutazást megelőzően legalább 14 napig Magyarországon vagy más, alacsony fertőzöttségű országban tartózkodtak) megszűnt a karanténkötelezettség.

Feröer szigetek (Dánia) (ajánlataink ITT)
Beutazás oltás nélkül:
Három nappal indulás előtt el kell végezni egy PCR-tesztet, majd belépéskor és a 4. napon meg kell ismételni. 
Beutazás oltással:
Szeptember 1-től ajánlott PCR-tesztet elvégezni érkezéskor és a 4. napon, azonban érkezés után nem szükséges karanténba vonulni.

Finnország (ajánlataink ITT)
Beutazás mindenkinek:
A Magyarországról érkező utasok részére korlátozások nélkül engedélyezik a Finnországba való beutazást, vagyis nincs teszt- és karanténkötelezettség, illetve nem szükséges oltási igazolás.

Franciaország (ajánlataink ITT)
Beutazás oltás nélkül:
72 óránál nem régebbi negatív PCR- vagy antigén-teszttel.
Beutazás oltással:
Akik az EMA (Európai Gyógyszerügynökség) által elfogadott koronavírus elleni vakcina egyikéből megkapták a szükséges számú oltást, és azóta legalább 14 nap telt el, negatív teszt felmutatása nélkül, szabadon beutazhatnak az EU-s digitális oltási igazolvány bemutatásával.

Grúzia (ajánlataink ITT)
Beutazás oltás nélkül:
72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel, valamint érkezést követő 3. napon egy újabb PCR-tesztet kell elvégezni.
Beutazás oltással:
Magyarország állampolgárai korlátozás (negatív teszt, kötelező karantén) nélkül léphetnek be Georgiába légi úton, a két ország közötti megállapodás értelmében, amennyiben rendelkeznek az oltás tényét igazoló védettségi igazolvánnyal. A szárazföldi és vízi úton történő határátlépéshez az oltás tényét igazoló védettségi igazolvány mellett 72 óránál nem régebbi negatív eredményű PCR tesztet is be kell mutatni.

Hollandia (ajánlataink ITT)
Beutazás oltás nélkül:
72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel vagy 24 óránál nem régebbi negatív antigén-teszttel.
Beutazás oltással:
Akik az EMA (Európai Gyógyszerügynökség) által elfogadott koronavírus elleni vakcina egyikéből megkapták a szükséges számú oltást, és azóta legalább 14 nap telt el, negatív teszt felmutatása nélkül, szabadon beutazhatnak.

Horvátország (ajánlataink ITT)
Beutazás oltás nélkül:
72 óránál nem régebbi PCR-teszttel, vagy 48 óránál nem régebbi antigén teszttel, illetve a betegségen átesetteknek igazolniuk kell, hogy 270 napon belül átestek a fertőzésen.
Beutazás oltással:
Július 1-től Horvátországban is bevezették az EU-s oltási igazolást, amelynek értelmében azok, akik az EMA (Európai Gyógyszerügynökség) által elfogadott koronavírus elleni vakcina egyikéből megkapták a szükséges számú oltást, és azóta legalább 14 nap telt el, azok teszt- és karanténkötelezettség nélkül utazhatnak be.

Írország (ajánlataink ITT)
Beutazás oltás nélkül:
72 óránál nem régebbi PCR-teszttel.
Beutazás oltással:
Akik az EMA (Európai Gyógyszerügynökség) által elfogadott koronavírus elleni vakcina egyikéből megkapták a szükséges számú oltást, és azóta legalább 14 nap telt el, negatív teszt felmutatása nélkül, szabadon beutazhatnak.

Izland (ajánlataink ITT)
Beutazás mindenkinek:
Korábbi fertőzöttséget igazoló dokumentummal, vagy az EU és a WHO által jóváhagyott vakcinák (AstraZeneca, Janssen, Moderna, Pfizer-BioNTech, Sinopharm) összes dózisának beadását igazoló angol nyelvű dokumentummal, valamint indulás előtt 72 órával végzett negatív PCR- vagy antigén-teszttel. Akik a korábbi fertőzöttséget igazolni tudják, azoknak nem szükséges a 72 órás PCR- vagy antigén-teszt. (További részletek: 06 1 235 8010 vagy info@bonoutazas.hu.)

Litvánia (ajánlataink ITT)
Beutazás oltás nélkül:
72 óránál nem régebbi PCR- vagy antigén teszttel, vagy a korábbi fertőzöttséget igazoló dokumentummal.
Beutazás oltással:
Az EU által elfogadott oltással, valamint az EU digitális COVID igazolvánnyal rendelkező utasok karantén- és tesztkötelezettség nélkül utazhatnak be.

Madeira (Portugália) (ajánlataink ITT)
Beutazás oltás nélkül:
72 óránál nem régebbi PCR-teszttel, vagy olyan orvosi igazolással is, amely 90 napon belül igazolja, hogy a beutazó átesett a COVID-19 megbetegedésen.
Beutazás oltással:
Július 1-től Madeira is elfogadja az EU-s oltási igazolást, amelynek értelmében azok, akik az EMA (Európai Gyógyszerügynökség) által elfogadott koronavírus elleni vakcina egyikéből megkapták a szükséges számú oltást, és azóta legalább 14 nap telt el, azok teszt- és karanténkötelezettség nélkül utazhatnak be.

Málta (ajánlataink ITT)
Beutazás oltás nélkül:
72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel, illetve érkezést követően kötelező 14 napos karantén.
Beutazás oltással:
Kizárólag EU-s oltási igazolással, csak a Pfizer-BioNtech, Moderna, Oxford-AstraZeneca, és a Johnson & Johnson oltásokat fogadja el. 5-12 év közti gyermekek 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszt bemutatásával léphetnek be a beoltott kísérő társaságában.

Norvégia (ajánlataink ITT)
Beutazás oltás nélkül:
Helyben gyorsteszt elvégzésével, vagy igazolással, hogy a fertőzöttségen átesett 6 hónapon belül.
Beutazás oltással:
Nyugati vakcinával korlátozások nélkül lehetséges.

Olaszország (ajánlataink ITT)
Beutazás oltás nélkül:
48 óránál nem régebbi PCR vagy AG-antigén gyorsteszttel, valamint a korábbi koronavírus fertőzöttséget igazoló dokumentummal.
Beutazás oltással:
Az EMA (Európai Gyógyszerügynökség) által elfogadott koronavírus elleni vakcina egyikéből megkapták a szükséges számú oltást, és azóta legalább 14 nap telt el, negatív teszt felmutatása nélkül, szabadon beutazhatnak. 

Skócia (Egyesült Királyság) (ajánlataink ITT)
Beutazás oltás nélkül:
72 óránál nem régebbi negatív PCR- vagy antigén-teszttel, és két további tesztet kell elvégezni a beutazást követő 2. és 8. napon. Érkezést követően kötelező 10 napos karanténba vonulni. A két tesztet a mintát a házi karanténban kell levenni, amihez a tesztcsomagokat indulás előtt szükséges megrendelni, további információkat ezen a linken talál. Indulás előtt egy ún. Passenger Locator Form-ot kell kitölteni.
Beutazás oltással:
Európai Gyógyszerügynökség, illetve a WHO által engedélyezett oltást igazoló dokumentummal (Pfizer, Astra Zeneca, Johnson and Johnson, Moderna, Sinopharm) karanténmentesen lehetséges, de a 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztet, és egy további tesztet el kell végezni a beutazást követő 2. napon. Indulás előtt egy ún. Passenger Locator Form-ot kell kitölteni.

Spanyolország (ajánlataink ITT)
Beutazás oltás nélkül:
72 óránál nem régebbi PCR-teszttel, vagy 48 óránál nem régebbi antigén teszttel, illetve a betegségen átesetteknek igazolniuk kell, hogy 180 napon belül átestek a fertőzésen.
Beutazás oltással:
EU-s oltási igazolás szükséges, amely értelmében azok, akik az EMA (Európai Gyógyszerügynökség) és a WHO által elfogadott koronavírus elleni vakcina (Pfizer, Janssen, Moderna, AstraZeneca, Sinopharm) egyikéből megkapták a szükséges számú oltást, és azóta legalább 14 nap telt el, azok teszt- és karanténkötelezettség nélkül utazhatnak be.

Tenerife (Spanyolország) (ajánlataink ITT)
Beutazás oltás nélkül:
72 óránál nem régebbi PCR-teszttel, vagy 48 óránál nem régebbi antigén teszttel, illetve a betegségen átesetteknek igazolniuk kell, hogy 180 napon belül átestek a fertőzésen.
Beutazás oltással:
EU-s oltási igazolás szükséges, amely értelmében azok, akik az EMA (Európai Gyógyszerügynökség) és a WHO által elfogadott koronavírus elleni vakcina (Pfizer, Janssen, Moderna, AstraZeneca, Sinopharm) egyikéből megkapták a szükséges számú oltást, és azóta legalább 14 nap telt el, azok teszt- és karanténkötelezettség nélkül utazhatnak be.

Svédország (ajánlataink ITT)
Beutazás oltás nélkül:
48 óránál nem régebbi negatív PCR- vagy antigén-teszttel, illetve a korábbi fertőzöttséget igazoló dokumentummal.
Beutazás oltással:
Az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott oltóanyagokat (Comirnaty, Janssen, Spikevax/Moderna, Vaxzevria/AstraZeneca), valamint a WHO sürgősségi engedélyével rendelkező oltóanyagokat (köztük a Sinopharm oltóanyagot) fogadják el.

Szlovénia (ajánlataink ITT)
Beutazás oltás nélkül:
72 óránál nem régebbi PCR- vagy 48 óránál nem régebbi antigén-teszttel, vagy a korábbi fertőzöttséget igazoló dokumentummal.
Beutazás oltással:
Magyarország állampolgárai korlátozás (teszt, karantén) nélkül léphetnek be Szlovéniába a két ország közötti megállapodás értelmében, amennyiben rendelkeznek az oltottságot igazoló magyar illetékes hatóság által kiállított érvényes megfelelő igazolással (védettségi igazolvány).

 

 

ÁZSIA

Dubaj (Egyesült Arab Emírségek) (ajánlataink ITT)
Beutazás mindenkinek: 
72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel, és egy újabb PCR-tesztet kell elvégezni érkezéskor a repülőtéren (ingyenes), melynek eredményét a szállodában kell megvárni. Az eredményt SMS-ben küldik meg, körülbelül 24 órán belül.

Kambodzsa (ajánlataink ITT)
Beutazás mindenkinek:
72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel, és egy újabb PCR-tesztet kell elvégezni érkezéskor a repülőtéren. Beutazást követően kötelező a 14 napos karanténidőszak letöltése a kijelölt hotelek egyikében. A 13. napon újabb tesztet végeznek. Emellett érkezéskor 2000 USD előleg befizetése szükséges, a karantént követően a költségek levonása után a maradék összeget visszatérítik. 

Maldív-szigetek (ajánlataink ITT)
Beutazás mindenkinek:
96 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel, valamint regisztrálni kell itt.

Thaiföld (ajánlataink ITT)
Beutazás mindenkinek:
72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel, és három újabb PCR-teszt szükséges. Egy a repülőtéren érkezéskor és kettő a 15 napos karantén idején, melyet a kijelölt hotelek egyikében kell eltölteni.
Krabi és Phuket tartományba érkező, teljesen beoltott turisták számára a kötelező karantén időtartama 7 napra csökken, a többi tartomány várhatóan hamarosan nyit. Az elutazástól számított 6 hónapig érvényes útlevél szükséges, valamint teljes oltottság és az utolsó dózis óta eltelt 14 nap, érkezés előtt max. 72 órával elvégzett angol nyelvű negatív PCR-teszteredmény, COE regisztráció (ez az utazási engedély)  előre lefoglalt Covid-tesztek foglalása és fizetése, és teljes körű betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás (min. 100 000 USD fedezettel), előre lefoglalt és kifizetett retúr repülőjegy és szállásfoglalás szükségesek a beutazáshoz. Érkezéskor PCR-tesztet végeznek el a beutazókon, aminek az eredményét a szállodai szobában kell megvárni. Ezután szabadon mozoghatnak Phuket szigetén. Újabb PCR-teszt a 6. napon esedékes. 18 éven aluli, szülőkkel utazó gyermeknek PCR-teszt szükséges, számukra nem kötelező az oltottság.

 

 

AMERIKA

Brazília (ajánlataink ITT)
Beutazás mindenkinek:
72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel.

Costa Rica (Kérjen tőlünk ajánlatot az info@bonoutazas.hu e-mail címen vagy a 06 1 235 8010-es telefonszámon!)
Beutazás mindenkinek:
Az országba teszt- és karanténkötelezettség nélkül, érvényes útlevéllel lehet beutazni.

Dominikai Köztársaság (ajánlataink ITT)
Beutazás mindenkinek:
Az országba teszt- és karanténkötelezettség nélkül, érvényes útlevéllel lehet beutazni.

Egyesült Államok (ajánlataink ITT)
Beutazás mindenkinek:
Várhatóan november elejétől Európából szabadon beutazhatunk, amennyiben oltással rendelkezünk, csupán egy 72 óránál nem régebbi PCR-tesztet kell magunkkal vinnünk.

Kuba (ajánlataink ITT)
Beutazás mindenkinek:
72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel, és egy újabb PCR-tesztet kell elvégezni érkezéskor. Beutazást követően kötelező a karantén a kijelölt hotelek egyikében. Az 5. napon elvégzett újabb PCR-teszt negatív eredményét követően lehet csak elhagyni a karanténként kijelölt szállodát. 
Várhatóan november 15-én nyit az ország a turisták előtt, és az összes turisztikai létesítmény és szolgáltatás működni fog.

Mexikó (ajánlataink ITT)
Beutazás mindenkinek:
Az országba teszt- és karanténkötelezettség nélkül, érvényes útlevéllel lehet beutazni.

Peru (ajánlataink ITT)
Beutazás mindenkinek:
Szeptember 6-tól azok, akik a kellő számú dózist megkapták az oltásból és azt igazolni is tudják, PCR-teszt nélkül tudnak beutazni.

Kanada (ajánlatink ITT)
Beutazás oltással:
Azok az utasok, akik a Kanadában jóváhagyott oltások egyikével (AstraZeneca, Pfizer-BionTech, Moderna, Janssen) az immunitáshoz szükséges dózisszámot megkapták, és az utazást megelőzően legalább 14 nap telt el az oltás beadásától, szabadon beutazhatnak. Az oltásról szóló igazolást angol vagy francia nyelven, egyéb esetben hivatalos fordítással fogadják el. Ezen kívül egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel is rendelkezniük kell.

 

 

AFRIKA

Botswana (ajánlataink ITT)
Beutazás mindenkinek:
72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel, és egy újabb PCR-tesztet kell elvégezni érkezéskor a repülőtéren (ingyenes).

Dél-Afrikai Köztársaság (ajánlataink ITT)
Beutazás mindenkinek:
72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel.

Mauritius (ajánlataink ITT)
Beutazás mindenkinek:
72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel, majd hét nap karantén az ország 14 "üdülőhelyi buborékjának" egyikében.
Október 1-jétől a turisták területi korlátozás nélkül látogathatják az indiai-óceáni szigetet az érkezés előtt 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszt birtokában.

Marokkó (ajánlataink ITT)
Beutazás oltással:
A kétoldalú megállapodás értelmében Marokkó elfogadja a magyar védettségi igazolványt, vagyis minden oltással szabadon, teszt- és karanténkötelezettség nélkül be lehet utazni.

Namíbia (ajánlataink ITT)
Beutazás mindenkinek:
7 napnál nem régebbi negatív PCR-teszttel.

Seychelle-szigetek (ajánlataink ITT)
Beutazás mindenkinek:
72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel.

Uganda (ajánlataink ITT)
Beutazás mindenkinek:
72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel és sárgaláz elleni oltási könyvvel.
Az Ugandából távozó utasoknak az indulást megelőző 72 órán belüli negatív PCR Covid-19 tesztet kell felmutatniuk. Amennyiben az utas érkezési országában mentesül a negatív teszteredmény felmutatása alól, ez esetben ezt a mentességet hivatalos igazolással kell alátámasztania.

Zanzibár (Tanzánia) (ajánlataink ITT)
Beutazás mindenkinek:
72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel, és egy gyorstesztet kell elvégezni érkezéskor (költsége 25 USD).

 

GARANCIÁINK A BIZTONSÁGOS FOGLALÁSÉRT:

1. Irodánk nem indít csoportos utazást, amennyiben a célterületen a beutazást vagy az ott tartózkodást jelentősen megnehezítő körülmény (pl. karanténkötelezettség) van érvényben.

2. Amennyiben egy utazást bármilyen okból irodánk törölni kényszerül, a teljes díjvisszatérítés garanciája mellett lehetősége van egy másik útra történő átfoglalásra, vagy a befizetett díjak utazási utalványra történő átváltására. Az így kiállított utazási utalványok 2022. december 31-ig használhatóak fel.

3. Amennyiben foglaláskor együtt rendeli meg az útlemondási biztosítást és az utasbiztosítások bármelyikét, lemondás esetén az önrész mértéke 15 % helyett 0 %-ra csökken.

4. Az útlemondási biztosítás kiterjed a koronavírusos (COVID-19) megbetegedés esetén történő lemondásra is. (Az útlemondási biztosítás részletes kondícióit ezen a linken érheti el.)

5. Utasbiztosításaink mindegyike fedezetet nyújt a külföldön történő COVID-19 vírus okozta megbetegedés miatt szükségessé vált sürgősségi orvosi és mentési költségekre. (Utasbiztosításaink részletes tudnivalóit ezen a linken érheti el.)

Folyamatosan bővülő kínálatunk:

 2021. 09. 24. (péntek) 14.00