Autóval Európából Amerikába?

2018. 11. 30. (péntek) 13.33

Oroszország javaslatot tett egy olyan autópálya létrehozására, mely összekötné az ország keleti határát az amerikai Alaszka álammal, a Bering-tenger egy keskeny szakaszán keresztül, amely Ázsiát és Észak-Amerikát választja el egymástól.  Az autópálya New Yorkból Oroszországon át vezetne Londonba, és magába foglalná a már létező utakat is.  A Bering-szoroson áthaladó hidakat és alagutakat a 19. század vége óta javasolják, de megvalósítására még nem került sor. 

A tervezett mega-út New Yorkból indulna és átszelné Pennsylvaniát, érintené az ohioi Cedar Point vidámparkot,  a Michigan-tavat Chicago-ban, majd Minneapolis és Észak-Dakotán keresztül vezetne tovább olyan csodálatos kanadai tájakhoz, mint Banff Nemzeti Park, British Columbiában a Sziklás-hegység és a Kluane Nemzeti Park. Ezen a ponton az útvonal már több mint 6400 kilométert fed le.  Ezután kezdődne a javasolt útépítés, egy  835 kilométer hosszú út megépítése Alaszkán keresztül, amely körülbelül 8 órányi utazást jelentene. Ezt követően egy 88 kilométer hosszú alagúton át léphetnénk be Oroszországba, és haladhatnánk tovább nevezetes városai felé, például Moszkvába. Az útiterv a következő európai országokon keresztül folytatódik: Fehéroroszország, Lengyelország, Németország, Hollandia, Belgium, Franciaország, végül pedig London.
A világ legnagyobb, 20.000 km hosszú autópálya megtétele megállás nélkül 9 napi vezetésbe kerülne, viszont ebbe még nem is számoltuk bele az összes hihetetlen megállót, amit kár lenne kihagyni.