Egyedül a Machu Picchun

2020. 10. 21. (szerda) 09.00

Jesse Takayama Japánból származik és különleges lehetőség nyílt előtte, amikor egyedül megtekinthette a híres romokat Peruban, de mindezt hét hónapnyi várakozás előzte meg.

A koronavírus járvány miatt a Machu Picchu látnivalóit is lezárták, így több hónapon keresztül nem láthatta senki sem a legendás helyet. Takayama azonban speciális engedélyt kapott, hogy meglátogassa a világörökség részét is képező csodát.

Még márciusban vett egy jegyet a Machu Picchura és azt tervezte, hogy csupán pár napig marad Peruban. Ehhez képest Aguas Calientes-ben, a turisztikai attrakciótól nem messze lévő faluban ragadt több hónapra.

Alejandro Neyra kulturális miniszter egy virtuális konferencián megerősítette, hogy a tisztviselők kinyitották Takayama-nak az inka citadellát, miután ő ezt engedélyezte.

"Azzal az álommal érkezett Peruba, hogy bemehessen," mondta Neyra. "A japán állampolgár a park vezetőjével együtt ment be, hogy még a hazautazása előtt megnézhesse, amiért jött."

Takayama a Machu Picchu tetején egy videóban mondott hivatalosan köszönetet az életreszóló lehetőségért. "Csodálatos" mondja. "Köszönöm".

Neyra továbbá azt nyilatkozta a sajtókonferencián, hogy novembertől a Machu Picchu a kapacitásainak 30%-ával megnyitja a kapuit a helyi és nemzetközi turisták számára.

Forrás: travelandleisure.com