Étteremmé változott az álló repülőgép

2020. 10. 29. (csütörtök) 16.23

Korábban hírül adtuk, hogy mekkora sikere volt a Qantas, ausztrál légitársaság kezdeményezésének, mely 7 órás panoráma repülésre invitálta utasait Ausztrália legszebb vidékei felett. Hasonló gondolat fogalmazódott meg a délkelet-ázsiai városállam nemzeti légitársaságánál is, a Singapore Airlines-nál, ám környezetvédelmi megfontolásból mégsem valósították meg az ötletet. Helyette egy október végi gasztronómiai utazásra csábították a repülés élményére éhező utazóközönséget két, a Changi repülőtéren letárolt A380-as óriásgép fedélzetén.

A foglalási lehetőséget október 12-én nyitották meg, és fél órán belül az összes ülést lefoglalták a meghirdetett időpontokra. Ezért később bővítették a kiadott ülőhelyek számát, emellett természetesen figyelembe vették a biztonságos távolságtartást.

A korán érkezőket további különleges programokkal várták: bemutatták például a légitársaság 1957-es indulása óta használt személyzeti egyenruhákat, a vendégek fotózkodhattak is a légitársaság dolgozóival. Azok a vendégek pedig, akik hagyományos kínai és maláj ruhákba öltözve érkeztek, plusz meglepetésben részesültek. Ezenfelül egy vezetett túra keretében bejárhatták az A380-as óriásgép minden zugát.

A menüt mind a négy osztály utasai számára Shermay Lee szingapúri sztárséf állította össze. Az első osztály nyolcfogásos menüjén olyan finomságok szerepeltek, mint a hagyományos maláj satay, az oscietra kaviár, a nagymama nasi lemakja, a homár thermidor vagy a marhabélszín, mindezt 642 szingapúri dollárért. A business class utasok hat fogást élvezhettek (321 SGD), a premium economy és a turista osztályon háromfogásos volt a menü (96,3 SGD, illetve 53,5 SGD).

Novemberi tervek között szerepel a légitársaság képzési központjának meglátogatása és a szimulátorok kipróbálása. Ezen felül a fedélzeti ételek házhoz szállításával (profi tálaláshoz szüksége videóval, természetesen) igyekeznek ellensúlyozni a járványhelyzet miatti jelentős bevételkieséseket.

Források: airportal.hu, reuters.com, turizmus.com, theverge.com