Héliumos léggömböket fogva repült

2020. 09. 14. (hétfő) 15.48

David Blaine megtette azt, amiről oly sokan csak álmodoznak - egy rakás lufi segítségével felrepült a levegőbe.

David Blaine egy amerikai illuzionista és szabadulóművész, akinek nem ez az első nagy mutatványa. Korábban már jégtömbbe zárta magát 61 órára a Time Square-en, eltemette magát egy hétre, és lógott már a Temze felett egy üvegkalitkában étel nélkül 44 napig.

Újabb mutatványát szeptember elején hajtotta végre Arizonában: 52 db. hélium léggömbön lógva emelkedett a magasba. Eredeti célkitűzése az 5 km magasság elérése volt, amit sikerült túlszárnyalnia. Miután elérte a 7600 méteres magasságot, elengedte a léggömböket és 30 másodpercig szabadeséssel közeledett a földhöz. Ezután kinyitotta az ejtőernyőjét és biztonságosan földet ért.  Az eseményt élőben közvetítette Youtube csatornáján, amelynek 770 ezer nézője volt, és ezzel a videómegosztó oldal legnézettebb élő közvetítésévé vált.

„Minden egyes mutatványom, amit sikerült véghezvinnem, a kitartásról szólt” - nyilatkozta Blaine. Az extrém mutatványairól híres férfi 2 évig készült a kísérletre. 500 ejtőernyős ugrást kellett elvégeznie, meg kellett szereznie a pilóta engedélyt és engedélyt kellett szereznie a léggömbök irányítására is. Továbbá légzési edzésen is részt vett.

Forrás: CNN.com és Érdekes Világ