Holdnéző repülést indít a Qantas

2021. 05. 26. (szerda) 09.00

Az elmúlt időszakban a Qantas légitársaság több rendhagyó járatot is indított, például meglepetés kirándulásokat szervezett titokzatos úticélokra, melyről ebben a cikkünkben számoltunk be.
Az ausztrál légitársaság egy újabb különlegességgel készül, május 26-án egy esti repülést indítanak azzal a céllal, hogy az utasok megtekinthessék a ritka szuperhold jelenséget, valamint a holdfogyatkozást. Szuperholdról akkor beszélünk, amikor a telihold fázisa az ellipszis alakú holdpálya Földhöz legközelebbi pontján következik be, ilyenkor lesz a Hold Földről látható látszólagos mérete a legnagyobb. Ekkor a Hold 14 százalékkal nagyobbnak, és 30 százalékkal fényesebbnek tűnik, mint általában.

A repülés során figyelnek arra, hogy az élmény maximális legyen: a járatot  Boeing 787 Dreamlinerrel teljesíti a légitársaság, mert ennek vannak a legnagyobb ablakai az összes kereskedelmi utasszállító közül, valamint a repülőgép a maximális, 13 100 méteres utazómagasságán halad majd. A repüléshez Dr. Vanessa Moss csillagász is csatlakozik, aki a fedélzeten izgalmas előadást tart az utasoknak.
A különleges tematikához természetesen a fedélzeti ellátás is igazodik, a légiutaskísérők szuperhold-süteményeket és “kozmikus" koktélokat szolgálnak majd fel.

A két és fél órás repülés várhatóan 19:30-kor indul Sydneyből. Miután az utasok megtekintik a város éjszakai fényeit, felrepülnek a felhők fölé és kelet felé veszik az irányt, a Csendes-óceán irányába. A repülőjegyek rekordidő alatt, a meghirdetéstől számítva 3 percen belül elkeltek. 100 szerencsés utas egészen közelről tekintheti meg az óriás méretű Holdat, ami ráadásul várhatóan vörös színben fog pompázni az éjszakai égbolton.

Forrás: qantas.com, Travel and Leisure