Hová utazzunk idén télen?

2021. 01. 08. (péntek) 10.00

Aki utazni szeretne, az ne várjon tovább, hiszen egyre több ország nyitja meg kapuit a turisták előtt, csupán meg kell találni a megfelelő úti célt. Ebben szeretnénk segítséget nyújtani utasainknak, ezért összegyűjtöttük azokat az országokat, valamint a feltételeket, ahova karanténmentesen, akár teszt nélkül, vagy teszttel könnyen és problémamentesen már most el lehet utazni. Legyen szó tengerparti pihenésről, illetve egzotikus nyaralásról, természetesen utasaink biztonsága és egészsége az első számunkra, ezért mindezek figyelembevételével készült a lista.

A Qatar Airways 2021-ben teljes rugalmasságot biztosít! Minden 2021. április 30. előtt megvásárolt jegyre érvényes a légitársaság kedvező politikája, miszerint a repülőjegy korlátlan alkalommal módosítható, valamint bármilyen okból kifolyólag törölhető és visszatéríthető.  A teljes szabályzatról és higiéniai intézkedésekről itt tájékozódhat bővebben.

Tanzánia és Zanzibár
A szállások nagy többsége már megnyitott és várja a nyaralni, szafarizni vágyó utazókat. A belépéshez nem szükséges PCR-tesztet felmutatni. Javasolt repülőút: Budapestről vagy Bécsből dohai átszállással a Qatar Airways járataival. Tanzánia egész évben alkalmas helyszín az állatok megfigyelésére, Zanzibáron pedig szinte folyamatosan 30°C-os meleg és 28°C körüli vízhőmérséklet jellemző. Tanzániai ajánlatainkat itt találja. 

Dominikai Köztársaság
Trópusi tengerpart, all-inclusive hotel a vágyunk? Vamos a la playa! Dominikára PCR-teszt és karantén nélkül léphetünk be, csak regisztrálnunk kell itt. A COVID-helyzet jobb, mint Magyarországon. Helyben 19 óra után nem lehet az utcán tartózkodni, de úgyis mindenki a hotelben vacsorázik. A hotelek nyitva vannak. A legjobb időszak utazásra decembertől áprilisig tart. Javasolt útvonal: Lufthansa és Condor kombinációja. Dominikai utazási ajánlatainkat itt találja. Mexikó
Cancúnban a tengerparti resortok szinte mind nyitva vannak, de ugyanez mondható el a többi hotelről is. Az éttermek is ugyanúgy működnek, mint bármikor máskor. PCR-teszt és karantén nélkül léphetünk be, mindössze regisztrálnunk kell itt. A Lufthansa járataival heti ötször, egy átszállással könnyen utazhatunk Cancúnba. A legjobb időszak Cancúnra: februártól áprilisig. Mexikói ajánlatainkat itt találja. 

Tenerife
A legtöbb hotel, étterem és üzlet megnyitott és várja az érkező turistákat. Az országba való belépéshez az érkezés előtt 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztet kell felmutatni. Javasolt repülőút: Bécsből közvetlen járattal. Tenerife az örök tavasz szigeteként mindig kellemes klímájával kedvelt úti cél. A kiváló minőségű szállodákban és a gyönyörű, homokos tengerpartokon garantált a pihenés. Tenerifei ajánlatainkat itt találja. 

Maldív-szigetek
A resortok többsége még az ősz folyamán megnyitott és a korábbinál kedvezőbb árakkal várja az ideutazókat, mindössze egy max. 96 órás negatív PCR-tesztet kérnek érkezéskor. Javasolt repülőút: Budapestről vagy Bécsből Dohán keresztül egy átszállással, a Qatar Airways járataival. A legkevesebb eső február és április között esik, a levegő kb. 30, az Indiai-óceán 29°C-os. Maldív-szigeteki ajánlatainkat itt találja 

Dubaj
Dubaj ősz óta ismét megnyitotta a határait a turisták előtt. A szállodák nagy része üzemel, a szokásosnál is nagyobb elővigyázatossággal és tisztasággal. Az Emirates légitársaság március végéig heti két közvetlen járatot (szerda és szombat) üzemeltet Budapestről. A turistáknak két PCR-tesztet kell elvégezniük: egyet indulásuk előtt legfeljebb 96 órával, egyet pedig Dubajba érkezésükkor (mindkettő önköltséges). Dubaji ajánlatainkat itt találja. 

Costa Rica
A hotelek nagy többsége nyitva van, valamint a természeti látnivalók ugyanúgy bejárhatók. PCR-teszt és karantén nélkül léphetünk be, mindössze regisztrálnunk kell itt, és kötelező utasbiztosítást kell kötnünk. A Lufthansa járataival heti kétszer, egy átszállással könnyen lehet utazni. Közép-Amerika Svájca egyénileg, fly&drive programmal kiválóan bejárható. A legjobb időszak utazásra decembertől áprilisig tart.

Curaçao
Hollandia és Karib-térség keveréke tapasztalható itt, ahol beach hotelek, apartmanok, 33 °C-os meleg várja a turistákat, és csapadék nem fordul elő. Max. 72 órás PCR-teszttel utazhatunk, valamint regisztrálni kell itt, és kötelező utasbiztosítást kötni. Utazás a KLM járataival egyszerűen, amszterdami átszállással bármelyik nap.

Svédország
Amennyiben egy igazán téli és nyugodt helyre vágynak, Svédország kiváló választás, hiszen minden étterem és bár nyitva van, és az élet továbbra is a normális mederben folyik. A beutazáshoz nem szükséges teszt. Javasolt repülőút: közvetlen járattal Stockholmba. Stockholm amellett, hogy különleges természeti környezetben található, mintegy egy 24 ezer szigetből álló szigetvilág központjaként, kiváló kiindulópont az ország természeti látnivalóinak a felfedezésére. Svédországi ajánlatainkat itt találja.

Ez évtől, amennyiben útlemondási biztosítás mellett utasbiztosítást is választanak maguknak, az önrész mértéke 0%. A részletes információkat az útlemondási- és utasbiztosításról itt találják.

Ha bármelyik desztináció felkeltette az érdeklődésüket, ne habozzanak keresni minket, mert egyénre szabott ajánlatainkkal garantáltan elkészítjük a legjobbat Önöknek, akár budapesti, vagy bécsi indulással! Amennyiben más elképzelésük akadna, szívesen segítünk annak a megvalósításában is. Keressék munkatársainkat a +36 1 / 235 80 10-es telefonszámon, vagy küldjenek üzenetet az info@bonoutazas.hu-ra.