Így ünnepel a világ Szent Patrik napján

2019. 03. 14. (csütörtök) 15.17

Minden év március 17-én milliók ünneplik parádés fesztiválokkal az ír kultúrát, ételeket és italokat. Szent Patrik az írek védőszentje, akit már a 10. századtól ünnepelnek. Szent Patrik napja a legglobálisabb nemzeti ünnepnek mondható, hiszen kevés olyan pontot találunk a világban, ahol ne tartanák meg az írek nemzeti ünnepét.  


Szent Patrik napján több mint 400 természeti és kulturális látványosság világít zölden az egész világban. Már évek óta olyan világhírű látványosságok kapnak zöld díszkivilágítást, mint az Eiffel-torony, pisai ferde torony, római Colosseum, London Eye, Sydney Operaház, vagy a Fehér Ház előtti szökőkút. Nem csak épületek, de például a Niagara-vízesés is zöldre vált a nevezetes napon.

2019-ben sok új látványosság csatlakozott a régi kedvencekhez. Az új helyszínek, amelyek az idei évben zöld színt kapnak: York-ban a városfal, Kükladikus Művészetek Múzeuma Athénban, Rossiya Színház Moszkvában, a gyapotfa Sierra Leoneban, és a Viktória-vizesés Zambiában.

Egy átlagos napon öt és fél millió korsó Guiness sör fogy el világszerte, de ezen a napon becslések szerint 13 millió korsónyival oltják szomjukat az ünneplés hevében.

Burjánzó zöld fűtenger, zsúpfedeles házak, ősi templomok, romantikus várromok, vad tengerpartok, mesébe illő tájak, hangulatos pubok, fülbemászó zene, nyitott és vendégszerető emberek. Kevés olyan ország van a Föld hátán, amely egyszerre kínálja mindezt a gazdagságot:
A smaragdzöld Ír-sziget - csoportos utazás Írországban és Észak-Írországban 2019.08.06-14.