Izrael - több mint vallások találkozása

2017. 11. 02. (csütörtök) 14.58

Izrael leginkább olyan úti célként ismert, ahol a vallási és történelmi helyszínek mellett napsütést és kikapcsolódási lehetőségeket találunk, és kevésbé ismert a tény, hogy az országban elszórt több mint 200 múzeumával Izrael világelső az egy főre eső múzeumok számában!

A nemrég felújított jeruzsálemi Izrael Múzeumban, amely az ország legnagyobb kulturális intézménye és a világ egyik legjobb művészeti és régészeti múzeuma, mindent megtalál a történelem előtti kortól a kortárs művészeten át a holt-tengeri tekercsekig. A Jad Vashem a zsidók szempontjából vezeti végig a látogatókat a holokauszt történetén, míg a Dávid-torony Múzeum ikonikus helyszínen meséli el Izrael 4000 éves történetét.

Tel-Avivban ne hagyja ki az Erec Izrael Múzeumot, ha a történelem és a régészet érdekli; a tel-avivi Művészeti Múzeumot, ahol az izraeli és nemzetközi műremekek mellett az új épületszárny önmagában is szót érdemel; valamint a Ilana Goor Múzeumot a régi Jaffában, ahol a tulajdonos felújított otthonában rendeztek be eklektikus művészeti kollekciót.

Forrás: Wizz Air

Információ izraeli csoportos utazásunkról itt.