Kibővült az ABBA Múzeum

2018. 06. 07. (csütörtök) 16.17

A stockholmi ABBA Múzeum idén májusban ünnepelte 5. évfordulóját, melynek alkalmából egy új kiállítási résszel bővült. Az állandó kiállítás a popcsapat feloszlását követő évtizedek fontos eseményeit mutatja be, többek között azt is, hogy az egykori zenésztársak mivel foglalkoztak 1982-től napjainkig, sőt a népszerű ABBA-dalokra épülő musical, a Mamma Mia!, zenés darab világába is elrepít.

Az interaktív tárlat korábban nyílt termeiben a milliók által imádott skandináv formáció olyan ereklyéi kerültek kiállításra, mint a megnyert Eurovíziós Dalfesztivál színpadának díszletei, a lemezfelvételek jelentős részének otthont adó Polar Stúdió berendezési tárgyai, valamint az ABBA tagjainak hangszerei, díjai, lemezei, kitüntetései, eredeti fellépő ruhái és más értékes relikviái. Mindemellett Benny Anderson komponálásra használt zongorájának mása, illetve az 1976-ban kiadott Arrival című album borítóján szereplő helikopter is évek óta a múzeum gyűjteményét gazdagítja.

A zenés múzeum izgalmas, interaktív technikákat alkalmaz, a látogatók kipróbálhatják magukat karmesterként egy szimfonikus zenekarban, énekelhetnek mozgó hologramokkal együtt egy színpadon, felvehetnek egy dalt, készíthetnek videoklipet, és nem utolsó sorban, a kikölcsönzött audioguideban a tagok hangjai vezetik végig a kiállításon az érdeklődőket.

Forrás: azutazo.hu

Látogasson el a legendás együttes hazájába és fedezze fel a velük kapcsolatos emlékeket! További információért kattintson ide.