Különleges repülőgép-szálloda

2018. 10. 02. (kedd) 12.35

A Jumbo Hostelt egy enyészettől megmentett Boeing 747-200-as repülőgépben alakították ki Svédországban, közvetlenül a stockholmi Arlanda repülőtér mellett. A gép számos légitársaság szolgálatában állt 2002-ig, majd egy teljes körű felújítás és átalakítás óta vendégeket fogad a fedélzeten, azonban már új funkcióval. A Jumbo Hostel egy használaton kívüli kifutópályán áll, 15 perces séta távolságra a fő termináltól, de ingyenesen igénybe vehető transzferbuszok is közlekednek, amelyek öt percenként indulnak.

A hostelben 26 szoba található, legtöbbjük kedvezőbb árú, két-három ágyas szoba, melyek saját vagy közös fürdőszobával rendelkeznek. Ezen kívül, a legkülönlegesebb a luxus pilótafülkés lakosztálya, ahol a reptérre nyíló panorámát élvezhetik a vendégek. A pilótafülkében meghagyták az eredeti műszerfalat, a kormányoszlopokat és a gázkart is.


A különleges repülőgép-szállás ideális azoknak, akik különleges, hétköznapitól eltérő szállást keresnek, a repülőgép szerelmeseinek, de tranzitszállásnak is kiváló lehetőség. A hostelben éjjel-nappali kávézót is találunk, ahol örömmel fogadnak nem szállóvendégeket is. 

Forrás: vilagutazo.net