Legjobb kávézók Európában

2018. 07. 02. (hétfő) 12.29

Hova utazzon, ha a világ legjobb kávéélményeire vágyik?
A Lonely Planet legújabb kalauza, a Global Coffee Tour összesen 37 ország 150 kávézóját  gyűjtötte össze. Ezek a világ legjobb kávézói, ahova minden kávéimádónak érdemes betérnie, ha máshoz nem fogható, különleges ízélményre vágyik.

Egy ország kávézási szokása sokszor összefonódik a nemzet történelmével és kultúrájával, így egy helyi kávézó meglátogatása tökéletes módja a város felfedezésének. A Lonely Planet szakértői bejárták a kontinenseket és az alábbi európai városokat emelték ki:

1. Isztambul, Törökország: Törökországban a kávéfogyasztásnak igazi kultúrája van.  Az édesített török kávét az elkészítési és főzési módja, valamint a hozzátartozó hagyományok miatt a szellemi kulturális világörökség részévé nyilvánították, így felkerült az UNESCO Világörökségi listára. A török kávé jellegzetességét egy közmondás is szemlélteti:
„ a kávénak olyan feketének kell lennie, mint a pokol, olyan erősnek, mint a halál és olyan édesnek, mint a szerelem.”

2. London, Anglia: Nagy-Britannia fővárosában a kávékészítés olyan sokszínű, mint maga a lakosság. Rengeteg érdekes helyből és kávéfajtából választhatunk, az újhullámos kávénagyhatalomnak számító városban sorra nyílnak meg a speciality, mobil és pop-up kávézók kifogástalan minőségű italokkal.

3. Torino, Olaszország: Hálás köszönettel tartozunk az olaszoknak, hogy Torino városában feltalálták az espresso kávégépet 1884-ben. Az észak-olasz nagyváros még mindig a hagyományos, sötét pörkölésű espresso fellegvára.

4. Oslo, Norvégia: A skandinávok világosan pörkölik a kávébabjaikat, nincs máshol világosabb pörkölésű, gyümölcsösebb jegyekkel rendelkező kávé, mint Oslóban. Néhány étteremnek még házi pörkölője is van.  

5. Bécs, Ausztria: A fényűző kávéházak éjfélig nyitva tartanak, hogy a kávé mellett egy szelet kultúrát és süteményt is kínáljanak. A bécsi kávé édesszájúaknak tökéletes választás, amelyet csokoládéöntettel és tejszínhabbal kínálnak. 

Forrás: lonelyplanet.com