Legszebb fekvésű repülőterek

2019. 04. 10. (szerda) 10.23

A repülőterekre megérkezni mindig jó élmény. Egyrészt, mert elértük úti célunkat, másrészt pedig vannak olyan repülőterek, ahol leszálláskor hihetetlen látványban lehet részünk.  A magángépek foglalásával foglalkozó PrivateFly társaság minden évben közzéteszi azoknak a repülőtereknek a ranglistáját, amelyek a legszebb látványt nyújtják megközelítésükkor. Felmérésükben 129 repülőteret vizsgáltak világszerte.

A 2019-es ranglista nyertese Írország Donegal repülőtere. A repülőtér Írország északnyugati részén fekszik, leszálláskor meseszép kilátás nyílik az Atlanti-óceán fehérhomokos partjára, smaragdzöld színű vízére és az Errigal-hegyre. Második helyen a skót Barra Repülőtér végzett, a világ egyetlen légikökötője, ahol a menetrendi járatok egy strandra érkeznek. Ugyancsak különleges a Princess Juliana Nemzetközi Repülőtér fekvése, mely Maho Beach, karibi stand közvetlen szomszédságában található. A landoló gépek alig 30-35 méterrel a strand felett haladnak el. 

Az első tíz helyezett között szerepel még az angol fővárosban fekvő London City Repülőtér, megközelítésekor láthatjuk a Temze kanyarulatát és kiszúrhatjuk az ikonikus épületeket, mint a Towert vagy a London Eye-t. Hasonlóan gyönyörű látvány tárul az utazók elé Kanadában, amikor Torontóban a felhőkarcolók előtt száll le a repülőgép. A gyönyörű Wakatipu-tó és a hófedte hegyek között fekvő Qeenstown repülőtere is festői környezetben található.  A hatodik helyen szereplő Saba szigetén fekvő repülőtér kifutópályája mindössze 400 méter hosszú, különleges látvánnyal kápráztatja el az ide érkezőket.

Íme a TOP10-es lista a világ legszebb fekvésű repülőtereiről:  

1. Donegal Repülőtér, Írország

2. Barra Repülőtér, Skócia

3. Nizza Cote d'Azur Repülőtér, Franciaország

4. Orlando Melbourne Nemzetközi Repülőtér, Florida

5. Princess Juliana Nemzetközi Repülőtér, Sint Maarten

6. Juancho E. Yrausquin Repülőtér, Saba, Karibi Hollandia

7. Queenstown Repülőtér, Új-Zéland

8. Billy Bishop Toronto City Repülőtér, Kanada

9. London City Repülőtér, Egyesült Királyság

10. Aosta Valley Repülőtér, Olaszország

 

Forrás. cnn.com