Minden idők legnagyobb légi forgalmát mutatta a Flightradar

2019. 07. 30. (kedd) 14.39

A Flightradar24 egy nagyon népszerű repülőgép-követő weboldal, ahol járatszám alapján valós időben tájékozódhatunk a repülő jelenlegi pozíciójáról, illetve egyéb adatairól, mint magasságáról, sebességéről, repülési útvonaláról, várható érkezéséről.

Július 25-én, csütörtökön a Flightradaron követhető légi járatok száma meghaladta a 230 ezret. A Először tavaly június 29-én lépte át a napi 200 ezres határt, az idén ezt a számot is 30 ezerrel túlszárnyalta.

Ez a szám tartalmazza a kereskedelmi- és cargo járatokat, helikopter-mozgásokat, privát és kisgépes repüléseket, sétarepüléseket, sőt egyre több vitorlázó repülő mozgását is. A katonai repülőgépek kivételt képeznek, mivel azok jórészt nem követhetők biztonsági okokból.

Az alkalmazás a repülőgépekre felszerelt ADS-B vevőegység adatai alapján azonosítja be a gépeket. A jeladóval felszerelt repülőgépek száma folyamatosan emelkedik, valamint a weboldal is világszerte növeli lefedettségét. Emellett, július és augusztus a legforgalmasabb időszak a légiközlekedésben, így számíthatunk arra, hogy a közeljövőben újabb rekord fog születni.

Így nézett ki július 25-én a Flightradaron látható légi forgalom:

Forrás: airportal.hu