Orient Expressz a tengeren


140 évvel az első luxusvonat forgalomba állítása után, az Orient Expressz legendája ezúttal a tengeren ölt testet, méghozzá Orient Expressz Silenseas néven. A tengerészet történetében forradalminak számító hajó már-már a képtelenség határait feszegeti. A káprázatos belsőépítészeti megoldásokkal ellátott vitorlás jacht 2026-ban száll tengerre, a szállodaipari óriáscég, az Accor, illetve az iparágában elismert hajóépítő, a Chantiers de l’Atlantique közös projektjenként.

A tervezőket a francia Riviéra aranykora ihlette, amikor írók, művészek, filmsztárok és hercegek töltötték gondtalan nyaralásukat Monte Carlóban, Saint Tropez-ban vagy Cannes-ban.

A 220 méter hosszú és 22.000 tonnás hajón 54 lakosztályban várják a luxus utazásra vágyókat. A kényelmet és kikapcsolódást 2 medence, 2 étterem, show műsorok és wellness központ teszik teljessé.

A mai elvárásoknak megfelelően forradalmi technológiát vezetnek be a hajón. A 3, egyenként 1500 nm-es feszített vitorla közel 100 % hatékonysággal tud működni, megfelelő időjárási körülmények esetén. A szélenergia mellett természetes folyósított gáz (LNG) és növényi származékú üzemanyagok is segítik a környezetbarát meghajtást.

forrás: group.accor.com2023. 05. 03. (szerda) 09.09