Tesztelik az új beszállási folyamatot

2019. 11. 06. (szerda) 12.07

A londoni Gatwick Repülőtéren tesztelik az új rendszert, amely 10%-kal felgyorsíthatja a fedélzeti beszállást. Az Egyesült Királyság második legnagyobb repülőtere két hónapos tesztet indított a különböző beszállási minták kipróbálására. Az új modell alapján a beszállás az ülőhelyek alapján történik, a hátsó ülésektől kezdve haladnak előre. Először az ablak mellett ülő utasok szállhatnak be, ezután a középső ülések következnek, majd a legvégén a folyosó melletti ülések.

Egy nagy digitális képernyő segítségével hívják az utasokat, a lenti ábra mutatja, hogy mikor kell beszállniuk. A repülőtér szerint így elkerülhetik a torlódásokat a beszállási kapuknál, illetve a repülőgép fedélzetén.

Továbbra is előbb szállhatnak be azok, akik fizetnek az elsőbbségi beszállásért, a kisgyermekes családok, és akiknek különleges segítségre van szükségük. Akik nem jelennek meg akkor, amikor a képernyő jelzi, várniuk kell a beszállás végéig.

A próbaverziót az EasyJet járatokon tesztelik, egyetlen kapunál, a 101. számúnál.

A repülőtér szóvivője elmondta, hogy mind a teszteredményeket, mind az utasok visszajelzéseit fel fogják használni annak eldöntésére, hogy végül megváltoztatják-e a beszállás folyamatát. Az új folyamattal 14 perc alatt 158 utast tudtak beültetni, ami 3 perccel jobb az átlagnál.

Forrás: Travel+Leisure