Új luxusszállás a Namib-sivatagban

2018. 07. 11. (szerda) 11.43

Namíbiában nyitotta meg kapuit a Shipwreck Lodge, mégpedig a nevezetes Skeleton Coast Nemzeti Parkban. Hogy mitől érdekes ez a terület?

A Namib-sivatag Afrikában, az Atlanti-óceán partvidékén terül el, ez a Föld legősibb pusztasága, valamint itt találhatóak a világ legnagyobb homokdűnéi. A part menti sivatagi részt 1971-ben nemzeti parkká nyilvánították, amely a Csontváz-part elnevezést kapta, ugyanis a nemzeti park homokdűnéi között hatalmas állatok csontvázai és rég elfeledett hajók roncsai bújnak meg.

A szálláshely a Trip Travel Namibia, a Journeys Namibia Management Group in Tourism, a Natural Selection és a parkot határoló helyi közösségek közös projektje. A Shipwreck Lodge az egyetlen luxusszállás a kísértetiesen gyönyörű helyen. Ameddig a szem ellát, homokdűnék és szél seperte síkságok húzódnak, a végtelennek tűnő látképet csak bálna csontok, és több ezer hajó maradványa töri meg. Az épület Afrika egyik legdrámaiabb és építészetileg érdekes szálláshelye, mely teljesen különbözik a kontinens bármely más szállodájától. Külsejét a Csontváz-part mentén található hajóroncsok ihlették, amelyek úgy ágaskodnak ki a szárazföldből, akár a csontvázak. A faházak a dűnék között helyezkednek el, tekintettel a partok előtt fújó, dermesztő Benguela-áramlat szeleire. A Shipwreck Lodge vendégei gyönyörű kilátást élvezhetnek az Atlanti-óceánra, és az először kietlennek és félelmetesnek tűnő vidék megannyi élménnyel várja őket. A vendégeknek lehetőségük nyílik, hogy felfedezzék a sivatagban élő növények és rovarok sokszínűségét, fókakolóniával találkozhatnak, megmászhatnak egy dűnét, ahol élvezhetik a napfelkeltét. A namíbiai partszakasz a horgászok paradicsoma, a vendégek halászni indulhatnak, a kifogott zsákmányt pedig a hotel séfe főzi meg vacsorára.

A különleges természet és az újonnan nyílt szálláshely a hercegi pár figyelmét is felkeltette. Nyilvánosságra került ugyanis, hogy Harry herceg és Meghan Markle Namíbiát választotta nászútja célpontjává, ezen belül is a Shipwreck Lodge-ban fogják tölteni mézesheteik egy részét. A mesés Afrika mindkettőjük számára kedves helyszín.