Új poggyász-szabályzat a Wizz Airnél


 

 

 

 

 

A Wizzair új kézipoggyász-szabályzatot jelentett be, amely 2018. november 1-jétől lép érvénybe. Lássuk összefoglalva, mire kell számítani:

 • Minden utas díjmentesen felvihet a fedélzetre egy darab kézipoggyászt, amelyet az előttük található ülés alatt kell elhelyezniük, és legfeljebb 40x30x20 cm méretű lehet.
   
 • A feladott poggyásznak három típusa van: 10 kg, 20 kg és 32 kg tömegű feladott poggyász. 
  Az ingyenes, fedélzetre felvihető kisméretű kézipoggyászhoz hozzáadható a 10 kg-os feladott poggyász, vagy a hagyományos 20 kg-os, vagy 32 kg-os feladott poggyász.
  A 10, 20 és 32 kg-os feladott poggyászért már fizetni kell, melynek díja útvonaltól is függhet. Ezeket a poggyászokat érkezéskor fel kell adni az utasfelvételi pultnál és leszállást követően a csomagkiadó futószalagnál vehetőek fel.
   
 • Az elsőbbségi szolgáltatást (WIZZ Priority) megvásároló utasok a kisméretű kézipoggyász mellett (maximális mérete: 40×30×20 cm) egy nagyméretű kézipoggyászt (maximális mérete: 55x40x23 cm) is felvihetnek magukkal. Mindkettőt garantáltan az utastérben szállíthatják. Emellett, az elsők között szállhatnak fel a fedélzetre, az elsőbbségi utasfelvétel pedig lehetővé teszi, hogy a kijelölt utasfelvételi pultnál gyorsabban leadhassák feladott poggyászukat. 
   2018. 10. 10. (szerda) 13.26