Újra lehet utazni!

2021. 04. 29. (csütörtök) 13.31

FRISSÍTÉS: az erről szóló kormányrendelet április 29-én életbe lépett, így a védettségi igazolvánnyal rendelkezők a Magyarországra belépéskor mentesülnek a 10 napos karantén alól.
 

A hétvégére Magyarország eléri a négymillió első oltással beoltott személyt, a mai kormányinfón tett bejelentés szerint pedig attól az időponttól a külföldről hazatérő, védettségi igazolvánnyal rendelkező magyaroknak nem kell karanténba vonulniuk a megérkezést követően.

A Miniszterelnökség tárcavezetője, Gulyás Gergely a mai kormányinfón közölte: várhatóan a hétvégén elért 4 millió beoltott személynél eltörlik a külföldről hazatérő magyarokkal szemben elrendelt 10 napos kötelező hatósági házikarantént, amelyet csak két önköltséges, negatív eredményű PCR-teszttel lehetett eddig kiváltani.

A hazaérkezéskori tíz napos karantén volt sokak számára a külföldi utazások legnagyobb akadálya.

Azonban a miniszter a schengeni belső határokon fenntartott határellenőrzés (nem határzár – a szerk.) eltörlésének időpontjával kapcsolatban egyelőre nem tudott információt adni.

A magyar védettségi igazolvány külföldön történő elfogadásával kapcsolatban a Gulyás Gergely elmondta, hogy erről bilaterális megállapodásokat terveznek megkötni például a V4-országokkal, erről a külügyminiszter hamarosan bejelentést tesz.

Folyamatosan bővülő 2021. évi kínálatunk:

 

forrás: airportal.hu