Vadvilági megfigyelőhelyek


Amikor elkezdünk azon töprengeni, hogy mi legyen a legközelebbi családi nyaralás színhelye, több szempontot is figyelembe kell vennünk. A teljes utazási időtől kezdve a családbarát szolgáltatásokon át, nem egyszerű megtalálni azt a tökéletes helyet, amely a leginkább megfelel az igényeinknek.

Az viszont biztos, hogy minden gyerek imádja az állatokat. Tehát gondoljuk meg, és hagyjuk ki inkább a strandokat és a vidámparkokat, és induljunk egyenesen a természetbe, ahol gazdag állatvilággal találkozhatunk.

Csintalankodni a pingvinekkel a Galápagos-szigeteken, hallgatni az oroszlánok üvöltését egy szafarin Kenyában, vagy sznorkellezni a teknősökkel a Kajmán-szigeteken – ezek mind biztosan különleges élményt nyújtanak az egész családnak. Mindemellett ezeken a helyeken a gyerekek tanulhatnak a vadvilágról, valamint a természetvédelemről, és ezáltal segíthetünk megvédeni az őshonos állatokat és a természetes élőhelyüket.

Borneó, Sepilok Természetvédelmi Rezervátum
Trópusi klíma, buja növényzet, sűrű esőerdők: ez Borneó, ahol igazán gazdag élővilág található. Nem mellesleg az egyetlen hely a világon, ahol együtt élnek tigrisek, rinocéroszok, orangutánok és elefántok. Érdemes befizetni egy olyan túrára, amely során az eredeti élőhelyükön találkozhatunk az orángutánokkal.

A gyerekek imádni fogják a kis orángutánok etetését, és közben testközelből megismerhetik ezeknek a ritka majomféléknek az élőhelyét a rehabilitációs központban. Az orángutánok mellett Borneón számtalan más látványos faj is él, például nagyorrú majom, szakállas disznó, leopárd, márványfoltos macska, és borneói törpeelefánt.

Csoportos utazásaink Malajziába itt érhetők el.

Nemzeti parkok és rezervátumok Afrika-szerte
Afrika ad otthont a világon a legáhítottabb és legveszélyeztetettebb élővilágnak – köztük az elefántoknak, rinocéroszoknak, oroszlánoknak, zsiráfoknak, zebráknak és gepárdoknak -, ezért egy szafari az egyik nemzeti parkban egy álom lehet az állat rajongó gyerekeknek. Számtalan dolgot megtanulhatnak testközelből az itt élő fajokról és az élőhelyükről.

A vadvilág megfigyelése mellett a szafarik egyedülálló lehetőséget nyújtanak izgalmas programokra és szállásokra, például kempingezésre a szabad ég alatt, vagy egy lodge-ban megszállni, ahol megleshetjük a zebra csordákat, valamint felbérelhetünk egy privát túravezetőt, aki mindent megtanít nekünk az állatokkal kapcsolatban. Amennyiben nem tudjuk, hogy merre induljunk, a Tanzániában található Serengeti és a kenyai Masai Mara nemzeti parkokkal érdemes kezdeni, ahol biztosan találkozunk a híres ’Big Five’-al.

Csoportos és egyéni utazásaink Afrikába itt érhetők el.

Ecuador, Galápagos-szigetek
Az Ecuador partjainál található érintetlen, élővilágban gazdag szigetcsoport a Galápagos-szigetek, amelyek az UNESCO világörökség részét is képezik. Számtalan ritka, elképesztő állatnak adnak otthont – oroszlánfóka, kéklábú szula, foszforeszkáló planktonok, tengeri teknősök és pingvinek figyelhetők meg itt. Ráadásul a Sanibel Island, Santa Cruz, Florena és Santiago Island a rózsaszín flamingók otthona, amelyek arról ismertek, hogy egy lábon állnak és fejjel lefelé táplálkoznak.

A flamingók megfigyelése mellett a gyerekek imádni fogják a sznorkellezést és a búvárkodást a kristálytiszta vízben, valamint a túrázást a közeli Tagus barlanghoz, ahol a galápagosi pingvinek és óriásteknősök élnek.

Galápagos-szigetek egyéni utazás: kérjen tőlünk egyéni ajánlatot az info@bonoutazas.hu e-mail címen vagy telefonon (+36 1/235 80 10)!

Kajmán-szigetek
A Karib-tengeren található Kajmán-szigetek a családosok kedvelt úti célja. A gyönyörű strandok mellett óriási vadvilág populáció él a szárazföldön és a tengerben is. A kisebbek is megismerkedhetnek a világon legjobban megőrzött korallzátonyokkal a Seven Mile Beach partjainál, ahol vibráló korallok, sokszínű halak és teknősök láthatók, nem beszélve a több mint 100 hajóroncsról.

A Kék Iguana Szafari során a szárazföldön őshonos és ritka kék iguanák láthatók, ahol a program része az eredeti populáció visszaállítása. A Spott Beach kedvelt nyilvános strand, amely a teknősök népszerű étkezési helye. Az emberek mellettük úszkálnak és sznorkelleznek, de vigyázzunk, ne érjünk hozzájuk, mert vadon élnek.


Kajmán-szigetek egyéni utazás: kérjen tőlünk egyéni ajánlatot az info@bonoutazas.hu e-mail címen vagy telefonon (+36 1/235 80 10)!

Lappföld, Finnország
Az Északi-sarkkörön található Lappföld ad otthont a Mikulásfalvának, vagyis a Mikulás északi sarki rezidenciájának. Nem csupán a gyerekeknek lenyűgöző élmény meglátogatni Rovaniemiben a Mikulást, de itt lehetőség nyílik hiúzt, szürke baglyot és barnamedvét is látni. A nyár folyamán a vizekben megfigyelhetők különböző halfajok: tavi szaibling, szivárványos pisztráng, télen pedig találkozhatunk helyi husky kutyákkal, és felülhetünk a rénszarvasszánra a gyönyörű hólepte természetben.

A finnországi vadonban lévő szafarik megismertetik a gyerekeket a különböző őshonos fajokkal, és profi fotós tippeket is kínál nekik. Ha szerencsénk van, akkor a bámulatos északi fényt is megcsodálhatjuk, amely a téli hónapok alatt látható a leginkább.

Téli kalandok finn Lappföldön csoportos utazásaink több időpontban foglalhatók ezen az oldalon.

Forrás: lonelyplanet.com2021. 07. 19. (hétfő) 09.00