Virtuális túra a Nintendo Worldben

2021. 01. 18. (hétfő) 09.00

Mióta az Universal Stúdió két éve bejelentette, hogy Super Nintendo World-öt épít Japánban, izgatottan várja a nagyvilág a híreket, hogy mikor vehetik birtokba a látogatók. Nemrég meg is érkezett a bejelentés, miszerint február 4-én megnyitja a kapuit a világ egyik legkedveltebb játék cégének a tematikus parkja, ahol külön egy Mario Kart témájú attrakció is várja a látogatókat.

Decemberben már elérhető lett a park végleges térképe, majd január elején az Universal Stúdió egy friss virtuális túrát osztott meg a közönséggel, amelyben bepillanthatunk az Oszakában lévő Super Nintendo Worldbe. A virtuális túra során megcsodálhatjuk a park játékait és attrakcióit, amelyek olyan világokat, karaktereket és kalandokat keltenek életre, amelyen gyerekek milliói nőttek fel, és amit hamarosan a rajongók élőben is kipróbálhatnak. Az attrakciók között olyanokat találunk, mint a Mario Kart: Koopa's (Bowser's) Challenge, vagy a Yoshi's Adventure, amik a Super Nintendo World korai idejéből származnak.

A virtuális túra során az érdeklődőknek egy kis ízélményben is részük lehet a Kinopio kávézóban, ahol Mario sajtburgerét, szuper gombás pizzát, piranha caprese-t és hasonló fantázianévvel ellátott finomságokat lehet majd fogyasztani. Ezen kívül helyet kap majd Yoshi Snack Szigete is, ahol különböző nyalánkságok közül választhatnak a látogatók, mint a joghurt, vagy Yoshi kedvenc gyümölcsei tejszínhabbal.

A Super Nintendo World megnyitója nem mellesleg az Universal Stúdió Japán 20. évfordulója előtt is tiszteleg. A látogatóknak egy újfajta élményben lehet részük a Nintendo tematikus parkban, ahol egy úgynevezett Power-Up-Band segítségével még jobban elmerülhetnek a játékvilágban. A Power-Up-Band a játékokat életre kelti, harcolhatunk ellenségekkel, gyűjthetünk virtuális érméket és úgy érezhetjük magukat, mintha a klasszikus Mario játékban szerepelnénk.

Az Universal Stúdió Japán jelenleg korlátozott kapacitásokkal üzemel és szigorú intézkedéseket vezetett be a járvány miatt, például a játékok várakozási idejét egy app-on keresztül lehet nyomon követni, illetve azt javasolják, hogy mindenki online, előre váltsa ki a jegyét.

A Super Nintendo World február 4-én nyitja meg a kapuit a látogatók előtt, annak ellenére, hogy a Japánon kívül érkezőknek még várniuk kell addig, amíg a szigeten érvényben lévő korlátozások véget érnek. Addig is érdemes megnézni a virtuális túrát és elképzelni, hogy milyen is a Nintendo világában barangolni.

Forrás: travelandleisure.com, lonelyplanet.com