Vonzó vagy kiábrándító?

2020. 06. 18. (csütörtök) 11.38

Az easyJet légitársaság felmérése a brit utazási célpontokat elemezte. Az eredmények alapján az európai turisztikai attrakciókat is rangsorolták, a legvonzóbb és a legkiábrándítóbb látnivalók szerint.  

Az összesítés alapján a Mona Lisa a leginkább csalódást keltő látványosság az angolok szerint. A világhíres Leonardo Da Vinci festmény a párizsi Louvre falán lóg, amely egyébként a csalódást okozó turisztikai célpontok listáján a kilencedik helyen szerepel. A csalódási versenyben a második helyen a Checkpoint Charlie áll, az egykori katonai ellenőrzőpont és átkelő Kelet- és Nyugat-Berlin között. A harmadik legkiábrándítóbb látványosságnak a brüsszeli Manneken Pis szobrot ítélték, a meztelen fiú bronzszobrát.

Ezzel szemben a legkívánatosabb látnivaló az izlandi északi fény, a válaszadók 75%-a szeretne elutazni Izlandra, főként a téli időszakban, hogy megcsodálhassák a lenyűgöző természetei jelenséget. Ezt követte az olasz Comói-tó és a görög Santorini. A további legvonzóbb úti célok között szerepel a svájci Alpok, a rózsaszín koralltöredékkel és fehér homokkal borított Elafonissi strand Görögországban, Cinque Terre Olaszországban és a tulipán mezők Hollandiában.

Íme 10 legvonzóbb látványosság az easyJet felmérése alapján. A felsorolt úti célok közül többre is szervezünk csoportos és egyéni utakat, további információért kattintson a linkkel ellátott helyszínekre!

1. Északi fény, Izland
2. Comói-tó, Olaszország

3. Santorini, Görögország
4. Alpok, Svájc
5. Elafonissi rózsaszín tengerpart, Görögország
6. Cinque Terre, Olaszország
7. Akropolisz és Parthenon, Athén
8. Colosseum, Róma
9. Tulipán mezők, Hollandia
10. Benagil tengeri barlang, Portugália

 

Forrás: independent.co.uk