Amerika |

Argentína


Számos természeti csoda, elegáns főváros és a szenvedély jellemzi ezt a dél-amerikai országot. Argentína, mint latin-amerikai ország mind az amerikaiak, mind az európaiak által kedvelt úti cél. Az egyedi hangulat garantált a fővárosában, Buenos Aires-ben, ahol számtalan különböző hangulatú negyed látogatható, valamint az esti élet mozgalmassága mindenkit magával ragad. Ha szóba akarunk elegyedni a helyiekkel, egy biztos téma mindenki által kedvelt: a futball.


Csoportos utak

Egyéni utak

  Sajnos jelenleg nincs a megadott keresési feltételnek megfelelő egyéni utazásunk.  Terület: 2,77 millió km² (30-szor nagyobb, mint Magyarország).
  Népesség: 44,9 millió fő.
  Államforma: szövetségi köztársaság.
  Főváros: Buenos Aires (népessége elővárosokkal kb. 15,6 millió fő).
  Országhívószám: +54.
  Pénznem: argentin peso (ARS), de ajánlott amerikai dollárt (USD) vinni. 1 argentin peso = kb. 2,2 forint, 1 amerikai dollár = 173 ARS; 1 amerikai dollár = 380 forint (2022. december). Az aktuális árfolyam itt található.
  Hivatalos nyelv: spanyol.
  Beszélt nyelvek: spanyol, angol, olasz, német, francia.
  Beutazási feltételek: útlevéllel, azonban vízum nem szükséges a beutazáshoz (90 napig vízummentesen lehetséges a tartózkodás).
  Diplomáciai képviselet: magyar konzulátus: Virrey del Pino 4025-4045 (C1430 CAM), Capital Federal, Ciudad de Buenos Aires, Telefon: 00-54-11/4555-6862.
  Éghajlat: nagyon változó az éghajlat az ország kiterjedése és a szintkülönbségek miatt. Alapvetően a klíma mérsékelt. Argentínába az év egész folyamán érdemes ellátogatni a kellemes időjárás folytán.
  Időeltolódás: nyári időszámítás esetén -3 óra eltérés Magyarországhoz képest (pl. ha Budapesten dél van, akkor Buenos Airesben délelőtt 9). Téli időszámítás esetén az eltérés -4 óra.
  Közbiztonság: szokásos elővigyázatosság szükségeltetik. A turisták által látogatottabb helyeken fokozottabb a rendőri jelenlét.
  Közlekedés: a közúti közlekedés azonos az európaival. A megszokott jelzőtáblák, valamint az utcanevek kiírása hiányos. A Buenos Aires-i városi közlekedésben a metró használata javasolt. A fő közlekedési eszköz a vasút helyett a távolsági busz.
  Orvosi ellátás: az egészségügyi helyzet megfelelő. A turistáknak ingyenes az ellátás a közkórházakban. Baleset-és betegbiztosítás kötése ajánlott.
  Gasztronómia: az európaihoz hasonló konyhával találkozhatunk Argentínában, mely főleg az olasz konyhához áll közel. Ismert és kedvelt ételük az empanada (hússal töltött) tészta, valamint szeretik a sült húsokat hasábburgonyával és a pizzát is.
  Turista etikett: az argentinokra nem jellemző a pontosság, közel udvariatlanság, ha a turista időben érkezik egy megbeszélt időpontra. Az utcán étkezést nem nézik jó szemmel, illetve visszafogottan fogyasztanak alkoholt.