Ázsia |

Dubai (Arab Emírségek)


Az Egyesült Arab Emírségeket hét emirátus alkotja: Abu-Dhabi, Ajman, Dubai, Fujairah, Ras Al-Khaimah, Umm al-Quwain és Sharjah. Ezek közül különleges építészetével, modern városképével, jól kiépített szállodáival és korszerű repülőterével Dubai a legismertebb. Ha nyugodtabb körülmények között szeretnénk pihenni, akár tengerparton, akár városban, érdemes a nem nagy távolságra fekvő, Dubainál alacsonyabb árfekvésű Sharjah vagy Ajman emírségekben is gondolkodni.

Az emírségekben egész évben meleg van; ha az itthoni télből mennénk olyan helyre, amely könnyen megközelíthető, nincsen messze, kellemes az idő és ahol egész évben lehet a tengerben fürödni, akkor Dubaiban jó helyen járunk!

A legfontosabb részek:

Bur Dubai
Dubai óvárosa; itt található a történelmi látnivalók legnagyobb része, és itt van a piacok egyik fele. Innen közelíthetőek meg a legkönnyebben Dubai különböző látnivalói.

Deira
A másik óvárosi negyed a creek (szó szerint patak, bár inkább folyóról van szó) túlsó oldalán található. Itt is vannak hagyományos látnivalók és bazárok, Deira területén maradt meg azok hagyományos, labirintus-szerű szerkezete leginkább.

Sheikh Zayed road
Dubai modern negyede, ultramodern felhőkarcolókkal, folyamatos építkezésekkel, nagy forgalommal

Jumeirah
Dubai legismertebb tengerpartja, 20 km-re a központtól. Közvetlenül a parton csak 5*-os szállodák vannak, de ezek közül több a világon a legismertebbek közé tartozik. Itt van a Burj Al-Arab is.

Sharjah
Dubai ikervárosa mindössze 10 km-re található a tenger mentén. A Dubaiba való bejutás forgalomtól függően hosszabb időt is igénybe vehet, cserébe itt lényegesen alacsonyabbak az árak.

Ajman
A Sharjah mellett található emírség előnye a kisebb forgalom és a nyugodt tengerparti pihenés lehetősége, kedvező áron.

Ras Al-Khaimah
Dubaitól két-három órányi távolságra, a tengerparton van ez a hagyományait jobban őrző emírség, melyet főként azoknak ajánljuk, akik szívesen pihennek a város zajától távolabb.