Ázsia |

Fülöp-szigetek


A 7107 szigetből álló Fülöp-szigetek egy majdnem 300 ezer négyzetméteres területen találhatók. A szigetek különösen változatos látnivalókban gazdagok: a tengerpartoktól a vulkánokig, a gazdag vízalatti világtól a gyarmati városokon át a rizsföldekig mindent láthatunk itt - de különösen az itt lakó emberek kedvessége teszi majd emlékezetesé az utunkat.

 

Terület: 300 000 km² (több, mint háromszor akkora, mint Magyarország)

Népesség: 86,2 millió fő.

Államforma: köztársaság.

Főváros: Manila (1,7 millió fő lakossal, 10 ezer kilométerre Budapesttől).

Országhívószám: +63.

Pénznem: Fülöp-szigeteki peso (PHP), 1 PHP = 5,1 Forint (2017. szeptember).

Hivatalos nyelv: angol, spanyol, filipino.

Beszélt nyelvek: angol, spanyol, filipino.

 

Beutazási feltételek: útlevéllel és személyi igazolvánnyal. 30 napon túli tartózkodás esetén van csak szükség vízumra.

Diplomáciai képviselet: 8th Floor, DelRosarioLaw Centre, 21st Drive corner 20th Drive
Bonifacio Global City, 1630 Taguig City, Metro Manila, Philippines; Telefon: 00 63 2/816 73 83.

Éghajlat: az országot a trópusi klíma jellemzi, vagyis a száraz és esős évszakok váltakozása. Az időjárás rendkívül változékony.

Időeltolódás: +7 óra a magyarországi időhöz képest.

Közbiztonság: rosszabb, mint a többi délkelet-ázsiai országban, azonban a turisták által kedvelt területeken nagyobb a védelmi készültség. Fizetéskor érdemesebb bankkártyával kiegyenlíteni a vásárlást, illetve minél kevesebb készpénzt tartsunk magunknál.

Közlekedés: jobboldali. Érdemes fokozottan odafigyelni a közutakon, mivel a forgalom kaotikus.

Orvosi ellátás: kötelezően előírt oltás nincsen, csak ajánlott, melyeket abban az esetben érdemes beadatni, ha higiéniai szempontból kockázatosabb helyre utazunk. A csapvíz fogyasztása nem javasolt. Baleset- és betegségbiztosítás kötése ajánlott.

Szállások: sokféle szállás jellemző, a hotelektől kezdve az apartmanok, a Bed&Breakfast jellegű szállások és a panziók is megtalálhatók a kínálatban. A szállodák nemzetközi összevetésben alacsonyabb áron állnak rendelkezésre.

Gasztronómia: a tipikus ételek közé tartoznak a halak és tengeri herkentyűk, a rizs, a csirke. A konyhán érződnek kínai, maláj és spanyol hatások.