Ázsia |

Fülöp-szigetek


A 7107 szigetből álló Fülöp-szigetek egy majdnem 300 ezer négyzetméteres területen találhatók. A szigetek különösen változatos látnivalókban gazdagok: a tengerpartoktól a vulkánokig, a gazdag víz alatti világtól a gyarmati városokon át a rizsföldekig mindent láthatunk itt - de különösen az itt lakó emberek kedvessége teszi majd emlékezetessé az utunkat.

 


Csoportos utak

Egyéni utak

  Sajnos jelenleg nincs a megadott keresési feltételnek megfelelő egyéni utazásunk.  Terület: 300 000 km² (több, mint háromszor akkora, mint Magyarország)

  Népesség: 86,2 millió fő.

  Államforma: köztársaság.

  Főváros: Manila (1,7 millió fő lakossal, 10 ezer kilométerre Budapesttől).

  Országhívószám: +63.

  Pénznem: Fülöp-szigeteki peso (PHP), 1 PHP = 5,8 Forint (2019. október).

  Hivatalos nyelv: angol, spanyol, filipino.

  Beszélt nyelvek: angol, spanyol, filipino.

   

  Beutazási feltételek: útlevéllel és személyi igazolvánnyal. 30 napon túli tartózkodás esetén van csak szükség vízumra.

  Diplomáciai képviselet: 8th Floor, DelRosarioLaw Centre, 21st Drive corner 20th Drive
  Bonifacio Global City, 1630 Taguig City, Metro Manila, Philippines; Telefon: 00 63 2/816 73 83.

  Éghajlat: az országot a trópusi klíma jellemzi, vagyis a száraz és esős évszakok váltakozása. Az időjárás rendkívül változékony.

  Időeltolódás: +7 óra a magyarországi időhöz képest.

  Közbiztonság: rosszabb, mint a többi délkelet-ázsiai országban, azonban a turisták által kedvelt területeken nagyobb a védelmi készültség. Fizetéskor érdemesebb bankkártyával kiegyenlíteni a vásárlást, illetve minél kevesebb készpénzt tartsunk magunknál.

  Közlekedés: jobboldali. Érdemes fokozottan odafigyelni a közutakon, mivel a forgalom kaotikus.

  Orvosi ellátás: kötelezően előírt oltás nincsen, csak ajánlott, melyeket abban az esetben érdemes beadatni, ha higiéniai szempontból kockázatosabb helyre utazunk. A csapvíz fogyasztása nem javasolt. Baleset- és betegségbiztosítás kötése ajánlott.

  Szállások: sokféle szállás jellemző, a hotelektől kezdve az apartmanok, a Bed&Breakfast jellegű szállások és a panziók is megtalálhatók a kínálatban. A szállodák nemzetközi összevetésben alacsonyabb áron állnak rendelkezésre.

  Gasztronómia: a tipikus ételek közé tartoznak a halak és tengeri herkentyűk, a rizs, a csirke. A konyhán érződnek kínai, maláj és spanyol hatások.