Csoportos utazások |

A Földközi-tenger keleti partvidéke - csoportos all inclusive hajóút a tavaszi szünetben 2021.03.26.-04.04.


Kategóriák: , , , , , , , , ,

Hét éjszakás hajóutunk során a Földközi-tenger keleti medencéjét barangoljuk be, és ezzel három földrész ikonikus helyszíneit fedezzük fel. Ellátogatunk a világ 7 csodája között számon tartott gízai piramisokhoz és az efezoszi Artemisz templomhoz. Barangolunk Jeruzsálem varázslatos óvárosában és a lovagkori Rodosz hangulatos városában, Ciprus szigetén és Athénban pedig a misztikus ókori örökségeket járjuk be.

A Celestyal Cruises hajótársaság az utóbbi években több rangos elismerést is kapott: a Földközi-tenger vidékének egyik legsikeresebb és legkedveltebb hajótársaságának elődjét még 1935-ben alapították Cipruson. Hajói kisebbek és családiasabbak a megszokott óriás óceánjáróknál, ezért szűkebb kikötőkben is elférnek. A változatos étkezési és szórakozási lehetőségek azonban ugyanúgy biztosítottak, mint nagy testvéreiken.

A 25 000 tonnás Celestyal Crystal kényelmes kabinokkal, éttermekkel, bárokkal, fitnesz és wellness részleggel, figyelmes személyzettel várja utasait, pihentető kikapcsolódást biztosítva a tartalmas kirándulások után.

Az utazás kiemelt értékei:

 • Izgalmas és tartalmas útvonal a Földközi-tenger keleti medencéjében
 • Három kontinens felkeresése egy hajóút alatt
 • Repülés közvetlen járatokkal, kedvező menetrenddel
 • Pihenés luxuskörülmények között, kényelmes kabinok, kiváló konyha és számos szórakozási lehetőség a Celestyal Crystal fedélzetén
 • All inclusive ellátás a hajón: étkezések, italfogyasztás (kivéve prémium italok), borravaló, fedélzeti programok
 • Fakultatív kirándulások minden kikötőből magyar kísérővel
 • Ajándék Kairó és Efezosz kirándulások
 • Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt

Programok:
 

március 26. péntek
Elutazás Budapestről Athénba a Wizz Air közvetlen járatával (12:30-15:30). Megérkezés után transzfer a belvárosi szállodába: Hotel Plaka***superior. A szálloda a hangulatos Plaka negyedben, a Syntagma tér szomszédságában, éttermek, üzletek közelében található. Néhány éve teljesen felújított környezetben várja vendégeit, tetőteraszáról pedig fantasztikus kilátás nyílik Athén legismertebb nevezetességére, az Akropoliszra.

március 27. szombat
Délelőtt szabadidő, majd transzfer Pireuszba. Felszállás a Celestyal Crystal fedélzetére, kihajózás 17.00 órakor.

március 28. vasárnap
Tengeren. Ezen a napon a hajó szolgáltatásainak széles tárházát élvezhetjük. Vegyünk részt egy színvonalas programon, pihenjünk egy jó könyvvel a medencék partján, merüljünk el a wellness központ szolgáltatásaiban vagy a hajó üzleteinek széles választékában!

március 29. hétfő
Port Said (Kairó), Egyiptom (6:30-22:00)

Az ókori Egyiptom történelme, a piramisok misztikuma, a mesés kincsek reménye évszázadok óta izgalomban tartja a világot. A több ezer éves ókori kultúra emlékei közül még most is sok vár felfedezésre, feltárásra.

Kairó és a gízai piramisok – fakultatív kirándulás magyar idegenvezetővel (részvételi díj tartalmazza).
Reggeli után a Gízai fennsíkra utazunk. Az ókori világ 7 csodájának egyike a három piramis, Keopsz, Kefren és Menkauré fáraók síremlékei. Kefren piramisánál testközelből fedezhetjük fel az építmény nagyságát és fantasztikus kivitelezését, mely mai szemmel nézve is óriási mérnöki és építészeti teljesítmény. Következő megállónk az emberfejű, oroszlántestű Szfinx, mely a világ egyik legnagyobb és legrégebbi szobra, és közel 4500 éve őrzi a piramisokat.
Ebédünk elfogyasztása után a Nemzeti Régészeti Múzeumban ismerkedünk az 50 évszázadnyi egyiptomi történelemmel. A világ legnagyobb egyiptológiai gyűjteményében találjuk a felbecsülhetetlen értékű Tutanhamon kincseket is. Később a Papirusz Intézetbe látogatunk, ahol betekintünk az ősi egyiptomi papírkészítés fortélyaiba.

március 30. kedd
Ashdod (Jeruzsálem), Izrael (8:00-22:00)

Izrael történelmi, kulturális és természeti nevezetességekben egyaránt bővelkedik, látnivalói semmi mással nem hasonlíthatók össze. Az ősi utcákban, épületekben, tájakban valósággal megelevenedik a történelem.

Fakultatív kirándulás magyar idegenvezetővel (szervezés alatt).

március 31. szerda
Limassol, Ciprus (11:00-18:00)

Ciprus több évezrednyi történelme során meghatározó emlékeket hagytak maguk után az itt élő népek és kialakult kultúrák: találunk a szigeten bronzkori és föníciai sírokat, római villákat és bennük épen megmaradt mozaikokat, bizánci várakat, velencei falakat és oszmán mecseteket.

Fakultatív kirándulás magyar idegenvezetővel (szervezés alatt).

április 1. csütörtök
Rodosz, Görögország (12:00-20:00)

Rodosz az egyik legizgalmasabb görög sziget, nem messze Törökország partjaitól. A látogató ókori emlékeket (Lindosz), pillangóparkot és középkori lovagi palotát (Rodosz város) is talál a nevezetességek között.

Fakultatív kirándulás magyar idegenvezetővel (szervezés alatt).

április 2. péntek
Kusadasi (Efezosz), Törökország (7:00-19:30)

Kusadasi kikötője fél órányi autóútra található a környék legfontosabb nevezetességétől: Efezosz városa az évszázadok során több kultúra befolyása alatt fejlődött. Megtalálhatjuk itt a Római Birodalom, Hellász, az Ottomán Birodalom és a kereszténység nyomait is.

Az ókori Efezosz - fakultatív kirándulás magyar idegenvezetővel (részvételi díj tartalmazza).
A szabadtéri régészeti csodaként is emlegetett Efezoszt a görögök alapították Kr.e. 2000 körül. A hegyoldalra épült várost – ahonnan gyönyörű kilátás nyílik az Égei-tengerre - Artemisz istennőnek ajánlották, az istennő tiszteletére épült templomot pedig szintén az ókori világ 7 csodája között tartották számon. Ebből az épületből sajnos csak egy oszlop maradt épen, és bár a hatalmas ásatási területnek eddig csak a 13 %-át sikerült feltárni, mégis sok információval gazdagodhatunk a korabeli szokásokról, életmódról, ahogy felkeressük az Agórát (piactér), az Odeont (zenei kőszínház), Celsus könyvtárát, a márvány borítású főutcát, Scholastica fürdőit, Trajanusz szökőkútját és Hadrianusz templomát.

április 3. szombat
Érkezés Pireuszba 7.00 órakor. Kiszállás után transzfer Athénba, ismerkedés a görög főváros jelképével, az Akropolisszal. Görögországban számos akropoliszt, fellegvárat találunk, de méretei és kivitelezése miatt az athéni a legismertebb. Felkeressük többek között a Parthenont, Pallasz Athéné templomát; a kariatidákkal (nőalakú oszlopok) díszített Erechteiont; Niké templomát; Zeusz szentélyét és Dionüszosz színházát.
Délután bejelentkezés a hajóút előttről már jól ismert szállodánkba (Hotel Paka), szabadidő.

április 4. vasárnap
Délelőtt szabadidő Athénban, majd transzfer a repülőtérre. Hazautazás a Wizz Air közvetlen járatával Budapestre (16:20-17:30).

Az ár tartalmazza:
 

 • Repülőjegy Budapest-Athén-Budapest útvonalon, a Wizz Air járataival
 • Utasonként egy kis kézipoggyász (max. 20x30x40 cm)
 • Szállás egy-egy éjszakára Athénban, belvárosi szállodában, kétágyas szobában, a hajóút előtt és után
 • Reggeli a szállodában
 • Hét éjszakás hajóút a Celestyal Crystal fedélzetén szállással belső, ablak nélküli kabinban (ablakos kabin felárral foglalható)
 • All inclusive ellátás a hajón (ellátás tartalmát ld. a megjegyzésben)
 • Repülőtéri és kikötői transzferek
 • Látogatás az Akropoliszon
 • Fakultatív kirándulás Port Saidban (Kairó) és Kusadasiban (Efezosz)
 • Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt

Az ár nem tartalmazza:
 

 • Repülőtéri illetékek: 39 000 Ft/fő
 • Kikötői illetékek: 90 000 Ft/fő
 • Fakultatív kirándulások Ashdodban, Limassolban és Rodoszon
 • Minimum létszám 20 fő.
 • Minimum létszám a fakultatív kirándulásokon: 15 fő.
 • 3 és 4 ágyas kabinok lekérésre, a szabad helyek függvénye.
 • Az utazáson való részvétel feltétele a hazautazástól számítva még legalább 6 hónapig érvényes útlevél!
 • A fizetési és lemondási feltétlek eltérnek az utazási feltételekben rögzítettektől! Hátralékfizetés 2021. január 20-ig. Lemondási feltételek és kötbérsávok: december 20-ig: 44 400 Ft/fő repülőjegy törlési díj (a repülőjegyek és a kapcsolódó szolgáltatások (ülőhely, poggyász, elsőbbségi beszállás) foglalás után a Wizz Air légitársaság szabályzata szerint mondhatók le vagy módosíthatók); december 21.-január 20.: 40 %; január 21-től :100 %. A kötbér alapja a részvételi díj, a repülőtéri illeték és a kikötői illeték, illetve a fakultatív kirándulások.
 • All inclusive csomag tartalma: görög és nemzetközi alkoholos és alkoholmentes koktélok, tömény italok, borok (pohárban felszolgálva), sörök, forró italok, jeges kávék, üdítő italok, ásványvizek (a frissen préselt gyümölcslevek és prémium márkás italok helyben fizetendők); borravaló a személyzet számára.
 • Útlemondási biztosítás (választható): 1,5 %.
Kikötői illeték

90 000 Ft /fő
Feladott poggyász (max. 20 kg)

29 000 Ft /fő
Útlemondási biztosítás

Az út költségének 1,5%-a

EUB Nívó betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
Kizárólag európai utazásokra köthető!
460 Ft /fő/nap
EUB Top betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
605 Ft /fő/nap
EUB Top Extra betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
1 000 Ft /fő/nap
Válasszon indulási időpontot:

Felnőtt: Gyermek (2-12 év):
Az árkalkuláció előtt kérem válasszon egy indulási időpontot!
Ár: 399 000 Ft-tól/fő
+repülőtéri illeték: 39 000 Ft / fő

10 nap / 9 éj