Csoportos utazások |

A Himalája országai - Nepál-Bhután csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel 2024.10.14-24.


Kategóriák: , , , , , , , ,

Két nagyon különleges helyre invitáljuk: a Himalája déli lejtőin fekvő Nepálban az indiai, tibeti és kínai kultúra hatásai, a hinduizmus és buddhizmus megannyi helyszíne és az országot benépesítő több mint 100 népcsoport is harmonikusan megfér egymással. A bhutáni királyság pedig a világ egyik utolsó, a külvilágtól majdnem teljesen elzárt országa, ahol szinte érintetlenül őrződtek meg az évezredes hagyományok. Októberi csoportos utazásunkon a nepáli fővárost, Katmandut és környékét is alaposan bejárjuk, de barangolunk a világon egyedülálló himalájai királyságban, Bhutánban is - tartson velünk ezen az egyedülálló kalandon!

Az utazás kiemelt értékei:

 • Repülés Katmanduba kényelmes menetrenddel, egy átszállással
 • Utazás az időjárás szempontjából legideálisabb időszakban
 • Gazdag program Bhután, Katmandu és környezetének legérdekesebb látnivalóival
 • Színvonalas négycsillagos szálláshelyek
 • Kiváló helyismeretű magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig
 • Az ár félpanziót, négy alkalommal ebédet és minden érintett látnivaló költségeit tartalmazza


Programok:

Október 14., hétfő
Elutazás Budapestről a Flydubai járatain, dubaji átszállással (22:35 - másnap 06:10, 08:35-15:00) Katmanduba.

Október 15., kedd
Érkezés Katmanduba a délutáni órákban. A csomagok felvétele után transzfer a szállodába.
Szállás Katmanduban 3 éjszakára: Vivanta Kathmandu****

Október 16., szerda
Első teljes napunk délelőttjén a Swayambhunathot látogatjuk meg. A történészek szerint 2500 éves fehér-aranyozott sztúpa egy dombtetőre épült, így szép kilátást nyújt Katmandu környékére. A sztúpát az itt élő szent majmok miatt Majomtemplomnak is nevezik. Ezt követően felkeressük a Durbar (Palota) teret: a város szíve tulajdonképpen három tér együttese, a hagyományos nepáli építészet számos gyönyörű példájának (paloták, templomok) otthona. A téren található egyik palotában lakik Kumari, az "élő istennő" is - ha szerencsénk van, őt is megpillanthatjuk az ablakban. A téren tett látogatás után riksára szállunk és átgurulunk a Thamel negyedbe. A Thamel zegzugos utcácskái már évtizedek óta a kereskedők (és turisták) paradicsoma: rengeteg üzlet és étterem várja az utazókat.
Szállás Katmanduban.

Október 17., csütörtök
Ezen a napon ellátogatunk a Katmandu-völgy keleti végén elhelyezkedő Bhaktapurba. Ez a város az egyik legkevésbé forgalmas, így a legtisztább a környéken, de elsősorban lenyűgöző vallási épületeiről híres. A macskaköves utcákon pedig a hagyományos mesterségek, köztük a fafaragás és szövés titkait is elleshetjük, de egy családi műhelyben a fazekassággal akár mi is megpróbálkozhatunk.
Szállás Katmanduban.

Október 18., péntek
Reggeli után transzfer a repülőtérre, majd elutazás a Druk Air közvetlen járatával Bhután egyetlen nemzetközi járatokat fogadó repülőterére, Paróba. A látványos repülőút során (megfelelő légköri viszonyok) esetén a Himalája "sztárjait", köztük az Everestet (nepáli nevén Szágarmathát) és a Kancsendzöngát, majd Bhután szent hegyeit is láthatjuk. Érkezés után elutazás a Mennydörgő Sárkány Birodalmának központjába, a nyüzsgő Thimphuba. Este látogatás a Tashichho Dzongban: a kormány székhelyeként szolgáló erődben a nemzeti zászló felvonását és az őrségváltást is megnézhetjük.
Szállás Thimphuban 2 éjszakára: Hotel Druk****

Október 19., szombat
Városnézés Thimphuban: meglátogatjuk Ázsia egyik legnagyobb (51 méter magas) Buddha-szobrát, a világbékének és fejlődésnek emelt Chorten Nemzeti Emlékhelyet, valamint egy helyi szövőműhelyt és egy hagyományos kézi papírmanufaktúrát is. Az esti órákban sétálunk egyet a főváros főutcáján.
Szállás Thimphuban.

Október 20., vasárnap
Átutazás a királyság régi fővárosába, Punakhába, megállóval a 3100 méteres magasságban található Dochula-hágóban emelt 108 sztúpánál. A kellemes klímájú Punakhában elsétálunk az "Isteni Bolondnak" szentelt Chimi Lhakhanghoz, amely a gyermekáldást váró nők körében különösen népszerű zarándokhely, majd ellátogatunk az ország egyik legszebb dzongjába (erődkolostorába).
Szállás Punakhában: RKPO Green Resort****

Október 21., hétfő
Visszautazunk Paro völgyébe, ami mítoszok és legendák százainak helyszíne. Megérkezés után ellátogatunk a Kichu Lhakhanghoz. A 7. századi templom az egyik legjelentősebb az országban: megépülése jelöli a buddhizmus bhutáni kezdetét. Ezt követően megtekintjük a Nemzeti Múzeum rendkívül gazdag művészeti és néprajzi gyűjteményét. Napunk végén egy helyi családi farmot is meglátogatunk.
Szállás Paróban 2 éjszakára: Naksel Boutique Hotel & Spa****

Október 22., kedd
Egész napos (5-6 órás) túra az ország talán leghíresebb épületéhez, a Taktsang (Tigrisfészek) kolostorhoz. A sziklafal oldalában, 900 méteres magasságban egyensúlyozó komplexum a 17. században épült. Az 1998-as tűzvész óta rendkívül aprólékos műgonddal, eredeti pompájában állították helyre. A látogatás után ebéd a túraútvonal felénél található étteremben, majd Paróba visszaérve szabadidő.
Szállás Paróban.

Október 23., szerda
Reggel transzfer a parói repülőtérre, majd visszautazás a Druk Air közvetlen járatával Katmanduba. Délelőtt ellátogatunk a főváros két ikonikus épületéhez, a Sivának szentelt Pashupathinath templomhoz és a világ egyik legnagyobb sztúpájához, a Baudhanáth-hoz (világörökségi helyszínek). Utóbbinál a szerzetesekkel is találkozunk és akár a láma áldását is megkaphatjuk, de egy thangka (tibeti buddhista festmény) remekműveket bemutató galériába is betekintünk. Délután felkeressük a művészek városának, Patannak a Palota terét, amely a Malla dinasztia királyainak rendkívül gazdagon díszített palotáján kívül összesen 55 hindu ill. buddhista templom otthona.
Szállás Katmanduban: Vivanta Kathmandu****

Október 24., csütörtök
Délelőtt transzfer a repülőtérre, majd hazautazás a Flydubai járatain, dubaji átszállással (09:00-12:10, 17:35-21:35) Budapestre.
 

Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy Budapest-Katmandu útvonalon oda-vissza, átszállással
 • Repülőjegy a Katmandu-Paro útvonalon oda-vissza, közvetlen járattal
 • Repülőtéri illetékek
 • Személyenként 1 db feladott poggyász (max. 20 kg) és 1 db kézipoggyász minden járaton
 • Szállás kilenc éjszakára négycsillagos szálláshelyeken, kétágyas szobákban
 • Reggeli és vacsora minden szálláshelyen
 • Ebéd négy alkalommal Bhutánban helyi éttermekben
 • Magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig
 • Utazás Nepálban és Bhutánban különbusszal
 • Városnézések, kirándulások és belépőjegyek a program szerint
 • Vízumdíj és helyi adók Bhutánban

Az ár nem tartalmazza:

 • Vízumdíj Nepálba: 30 USD/fő (érkezéskor fizetendő)
 • Javasolt szervízdíj: 90 USD/fő (helyszínen fizetendő)
 • Minimum létszám: 15 fő.
 • A Nepálba történő belépéshez a hazaérkezés után legalább 6 hónapig érvényes, legalább két üres oldat tartalmazó útlevél és az érkezéskor váltott vízum (30 USD/fő) szükséges.
 • Javasolt szervízdíj: 90 USD/fő (helyszínen fizetendő).
 • A programok sorrendje változhat. Egyes látnivalók ritkán, előzetes értesítés nélkül bezárhatnak.
Útlemondási biztosítás: 3,0%
Colonnade ATLASZ - Prémium csoportos biztosítás
950 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Privileg csoportos biztosítás
1 200 Ft /fő/nap
Válasszon indulási időpontot:

Az árkalkuláció előtt kérem válasszon egy indulási időpontot!
Teljes ár: 1 739 000 Ft-tól/fő

11 nap / 10 éj

ÉRDEKLŐDÉS
GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK