Csoportos utazások |

A misztikus Skócia nyomában - csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel 2024.06.25-07.02.


Kategóriák: , , , , , , ,

Skócia misztikus hangulata semmivel sem összetéveszthető, mely utunk kezdetétől a végéig elkísér. Ködfoszlányba borult hegytetők, romantikus sziklaszirtek, titokzatos várak és kastélyok, smaragdzöld mezők őrzik a viharos múlt emlékeit és az ősi skót hagyományokat. Skóciai körutazásunk alkalmával minden emblematikus tradíció megelevenedik előttünk: skótszoknyás férfiak, dudaszó vagy a skót whisky páratlan íze. Utunk Skócia látnivalóinak legjavát tartalmazza: Edinburgh és Glasgow kulturális emlékeit, Közép-Skócia természeti csodáit, Skye gyönyörű szigetét, a Felföldet Loch Ness titkával és nem utolsósorban a legendás kastélyokat.

Az út kiemelt értékei:

 • Kiváló helyismeretű magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig
 • Szállás jó minőségű, középkategóriás szállodákban
 • Büféreggeli 
 • Barangolás Skye-szigetén
 • Városnézés Edinburgh-ban és Glasgow-ban

Programok:
 

június 25. kedd
Elutazás Budapestről a KLM járatával Edinburgh-ba amszterdami átszállással (06:35-08:40; 12:15-12:40). Érkezés után panoráma városnézés, majd a szállás elfoglalása. Szállás Glasgowban: Point A Glasgow.

június 26. szerda
Délelőtt Skócia legnagyobb városával, Glasgow-val ismerkedünk, mely méltán büszkélkedik viktoriánus és szecessziós épületeivel, ugyanakkor a lüktető, élettel teli hangulata és megannyi zöld területei teszik még inkább vonzóvá a várost. Városnézésünk alkalmával felfedezzük a főbb látnivalókat: Riverside Múzeum, George Square, Városháza, Buchanan Street, Katedrális és a Necropolis. Délután ellátogatunk egy glasgow-tól nem messze lévő whiskyüzembe, ahol megismerkedünk Skócia nemzeti italának történetével, és természetesen kóstolót is kapunk.  

június 27. csütörtök
Észak felé utazva változatos, szép tájakat (többek között Glencoe és Ben Nevis-hegy) érintve felkeressük a nyugati felvidék ikonikus vasúti hídját, a Glenfinnan Viaduktot, mely leginkább a varázsvilág ihlette fantasy film által került be a köztudatba. Ezután a Felföld kapuja, Inverness felé vesszük az irányt, majd elérjük Skócia leghíresebb és egyben leghírhedtebb tavát, a Loch Nesst. Végig a tóparton haladunk drámai tájakon át, közben megállunk Urquhart romantikus várromjánál, ahonnan elbűvölő a zöld hegyek közé beékelődött Loch Ness kék víztömege, és ahol kiderül, hogy megpillantjuk-e a szörnyet.  Szállás Inverness-ben: Glen Mhor Hotel.

június 28. péntek
Reggeli után a lenyűgöző környezetben lévő Skye hídon keresztül közeledünk Skye szigete felé. Az ország nyugati partjainál elhelyezkedő sziget a Belső-Hebridák legnagyobb és legészakibb területe. A szigeten tartózkodva nem mindennapi látványban lehet részünk, a gaelek (skót kelták) birodalma megannyi vadregényes sziklaképződménnyel, végtelen smaragdzöld, olykor ködfelhőbe borult hegyvidékkel és élénk vadvilággal kápráztatja az utazókat. A kanyargós utak és lankás dombok között haladva, ahol a legendák szerint tündérek játszanak, felejthetetlen látványban lesz részünk, minden szeglete hálás fotótéma az utazók körében. A sziget északi részén tett látogatása során felfedezzük a Cuillin-hegység vonulata mentén fekvő Trotternish-félszigetet a magányosan álló Old Man of Storr bazaltképződményeivel, valamint a Kilt Rock és a Mealt vízesés együttesét. Szállás Invernessben.

június 29. szombat
A Cairngorms Nemzeti Parkon keresztül buszozva először a kifejezetten érdekes tárlattal rendelkező Blair kastélyt keressük fel, ezt követően megállunk Pitlochry bájos kisvárosában. A továbbiakban St. Andrews ősi egyetemi városával ismerkedünk. Mindamellett, hogy a város az ország vallási központja (Szent András Skócia védőszentje), de a golf bölcsője is egyben, hiszen a tengerparton hosszan elnyúló pályák világszerte a legelegánsabbak közé számítanak. Ezt követően szállás elfoglalása a térség egyik legfontosabb kikötővárosában, Dundee-ban: Holiday Inn Express Dundee.

június 30. vasárnap
Irány a főváros, Edinburgh. Áthaladunk a Firth of Forth-tengeröböl felett, ahol szép rálátásunk lesz a híres vasúti hídra, mely kecses formájával Skócia egyik jelképe lett. Panoráma vároznézés a fővárosban, majd szállás elfoglalása Edinburgh-ban. Szállás: Leonardo Royal Hotel Edinburgh Haymarket.

július 1. hétfő
Mai napunk a főváros felfedezésével telik. Az óváros és az újváros egyaránt látnivalókban gazdag: a nagyszerű kilátással bíró, 100 méterrel az óváros felé magasadó domb, azaz a Calton Hill, Charlotte Square, Georgian town, Holyroodhouse palota, Canongate. Fakultatív program keretében a Princess Street Gardens felett, egy kialudt vulkán bazaltkúpjára épült, Skócia talán leghíresebb épületét, az Edinburgh-i várat tekintjük meg.  A program ára: 11 900 Ft/fő. Itt többek között láthatjuk a Lovagtermet és a Szent Margit-kápolnát, illetve megcsodálhatjuk a skót koronaékszereket is. Napunkat egy kellemes sétával zárjuk az Edinburgh-hoz tartozó Portobello hangulatos tengerpartján.

Szállás Edinburgh-ban: Leonardo Royal Hotel Edinburgh Haymarket.

július 2. kedd
Szabadprogram során felkereshetjük a gazdag gyűjteménnyel rendelkező Nemzeti Múzeumot (ingyenes) vagy beszerezhetjük szuvenírjeinket a Royal Mile-on sétálva.

Délután transzfer Glasgow repülőterére és hazautazás amszterdami átszállással Budapestre (16:50-19:15, 20:55-22:55).

Az ár tartalmazza:

 • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Edinburgh-Glasgow-Budapest útvonalon a KLM járatával Edinburgh-ba amszterdami átszállással 
 • Repülőtéri illeték
 • Személyenként egy feladott poggyász (max. 23 kg) és egy kézipoggyász oda-vissza
 • Hét éjszaka szállás a program szerint, középkategóriás szállodákban, kétágyas szobában
 • Büféreggeli 
 • Utazás különbusszal a program szerint
 • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt

Az ár nem tartalmazza:

 • Ajánlott szervizdíj (helyben fizetendő): 20 GBP/fő
 • Minimum létszám: 28 fő.
 • Beutazás érvényes útlevéllel, melynek az utazás utolsó napjáig érvényesnek kell lennie.
 • Kétágyas szoba pótággyal: csak 2 felnőtt és 1 gyermek (12 év alatt) elhelyezésére van lehetőség, 3 fő felnőtt egy szobában történő elhelyezése nem megoldott.
Belépő az Edinburgh-i várba

11 900 Ft /fő
Útlemondási biztosítás: 3,0%
Colonnade ATLASZ - Prémium csoportos biztosítás
950 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Privileg csoportos biztosítás
1 200 Ft /fő/nap