Csoportos utazások |

A Misztikus Skócia nyomában - csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel 2024.07.27.-08.03.


Kategóriák: , , , , , , ,

Skócia misztikus hangulata semmivel sem összetéveszthető, mely utunk kezdetétől a végéig elkísér. Ködfoszlányba borult hegytetők, romantikus sziklaszirtek, titokzatos várak és kastélyok, smaragdzöld mezők őrzik a viharos múlt emlékeit és az ősi skót hagyományokat. Skóciai körutazásunk alkalmával minden emblematikus tradíció megelevenedik előttünk: skótszoknyás férfiak, dudaszó vagy a skót whisky páratlan íze. Utunk Skócia látnivalóinak legjavát tartalmazza: Edinburgh és Glasgow kulturális emlékeit, Közép-Skócia természeti csodáit, Mull gyönyörű szigetét és nem utolsósorban a legendás kastélyokat.

Az út kiemelt értékei:

 • Kiváló helyismeretű magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig
 • Szállás jó minőségű, középkategóriás szállodákban
 • Büféreggeli 
 • Barangolás Mull-szigetén
 • Városnézés Edinburgh-ban és Glasgow-ban

Programok:
 

július 27. szombat
Elutazás Budapestről a KLM járatával Edinburgh-ba amszterdami átszállással (06:35-08:40;12:15-12:40). Érkezést követően panoráma vároznézés a fővárosban, majd szállás elfoglalása Edinburgh-ban. Szállás: Holiday Inn Express Edinburgh - Leith Waterfront.

július 28. vasárnap
Mai napunk a főváros felfedezésével telik. Az óváros és az újváros egyaránt látnivalókban gazdag: a nagyszerű kilátással bíró, 100 méterrel az óváros felé magasadó domb, azaz a Calton Hill, Charlotte Square, Georgian town, Holyroodhouse palota, Canongate. Fakultatív program keretében a Princess Street Gardens felett, egy kialudt vulkán bazaltkúpjára épült, Skócia talán leghíresebb épületét, az Edinburgh-i várat tekintjük meg.  A program ára: 11 900 Ft/fő. Itt többek között láthatjuk a Lovagtermet és a Szent Margit-kápolnát, illetve megcsodálhatjuk a skót koronaékszereket is. Napunkat egy kellemes sétával zárjuk az Edinburgh-hoz tartozó Portobello hangulatos tengerpartján. Szállás Edinburgh-ban.

július 29. hétfő
Első megállónk alkalmával Nagy-Britannia legnagyobb művészeti alkotásaival, a Kelpies szobrokkal ismerkedünk. A szobrok a skót folklór kelpie-jének tiszteletére készültek, egyúttal bemutatják ezt a mitikus vízi lényt, amely ló alakjában jelenik meg és a kelta hiedelmek szerint természetfölötti erővel rendelkeznek. Ezt követően az Ivararay kastély felé vesszük az irányt, mely Skócia egyik legjelentősebb történelmi épülete a skóciai Argyll grófságban. Az épület egyike a skót reneszánsz építészet kiemelkedő példáinak, és a helyi hercegek, az Argyll hercegeinek hivatalos rezidenciájaként is funkcionált. További érdekessége, hogy az Inveraray kastély a Downton Abbey című televíziós sorozat egyes jeleneteinek helyszíneként is szolgált, ami tovább növelte hírnevét és népszerűségét. Napunk a „szigetek kapujának” is nevezett forgalmas kikötővárosban, Obanban ér véget. Szállás Obanban: Muthu Alexandra Hotel és The Ranald Hotel.

július 30. kedd
Kompra szállunk és a lenyűgöző környezetéről ismert Mull szigetére kirándulunk. A skóciai partoktól északra található sziget a Belső-Hebridák egyik legnagyobb szigete. Mull lenyűgöző tájakkal kecsegtet, beleértve hegyeket, tavakat, völgyeket, sziklás partokat és homokos öblöket. Ezen felül gazdag történelemmel rendelkezik, beleértve a kelta és viking időket is. Érdemes megemlíteni, ez a kis sziget nagy elismerést szerzett magának azzal, hogy a legnagyobb biodiverzitással rendelkező helyek közé tartozik Nagy-Britannia területének hasonló méretű területei között. A kanyargós utak és lankás dombok között haladva, felejthetetlen látványban lesz részünk, minden szeglete hálás fotótéma az utazók körében. Út közben megállunk a sziget népszerű partjánál, a Calgary-öbölnél, mely gyönyörű homokos strandjáról, türkizkék vízéről és festői környezetéről vált ismertté. Ezt követően Tobermory felé vesszük az irányt, mely a sziget fővárosa is egyben. A kis halászfalu színes, kikötőre néző házairól ismert, mindenképpen elidőzünk itt, átadjuk magunkat a falu régi kis utcáskáinak bájos hangulatának. Ellátogatunk a Tobermory lepárlóba is, melynek története több mint két évszázadra nyúlik vissza. Megismerkedünk Skócia nemzeti italának történetével, mely Mull szigetének helyi jellegét, a tengeri levegőt és a környező terület ízeit tükrözi. Természetesen kóstolót is kapunk. Visszautazás Obanba.

július 31. szerda
Reggeli után a történelmi és kulturális értékekkel rendelkező Dunkeld kisvárosába látogatunk, mely egyben szorosan kapcsolódik Shakespeare "Macbeth" című drámájához is. Könnyű túra keretében megnézzük a híres Dunkeldi tölgy, mely a Dunkeld Hermitage nevű erdős területen található. Érdemes megemlíteni, ez a fa az egyik legnagyobb és legmagasabb fajtájú bükkfa az Egyesült Királyságban. Délután a középkori hangulatot idéző Stirlingbe utazunk és ellátogatunk a a 19. század végén épült William Wallace-emlékműhöz, melyet William Wallace, a híres skót hős emlékére emeltek. Az emlékmű nemcsak Wallace emlékét őrzi, hanem a skót nemzeti büszkeség jelképe is. Szállás: The Golden Lion Hotel.

augusztus 1. csütörtök
Délelőtt Skócia történelmének egyik legfontosabb csatahelyszínéül szolgáló Stirling várat keressük fel. A 15. században épült, stratégiailag fontos erődítmény több skót király és királynő koronázási helyszínéül is szolgált (többek között e vár falai között koronázták meg Stuárt Máriát is), mindemellett William Wallace és Robert Bruce győzelmi sikere is ide köthető. Délután szabadidő Stirlingben.

augusztus 2. péntek
Ma Skócia legnagyobb városával, Glasgow-val ismerkedünk, mely méltán büszkélkedik viktoriánus és szecessziós épületeivel, ugyanakkor a lüktető, élettel teli hangulata és megannyi zöld területei teszik még inkább vonzóvá a Clyde folyó partján fekvő várost. Városnézésünk alkalmával felfedezzük a főbb látnivalókat: George Square, Városháza, Buchanan Street, Katedrális és a Necropolis, Provands Lordship. Szállás Glasgowban: Best Western Glasgow Hotel.

augusztus 3. szombat
Szabadprogram Glasgowban, majd délután transzfer Glasgow repülőterére és hazautazás amszterdami átszállással Budapestre (16:55-19:30, 20:55-22:55).

Az ár tartalmazza:

 • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Edinburgh-Glasgow-Budapest útvonalon a KLM járatával amszterdami átszállással 
 • Repülőtéri illeték
 • Személyenként egy feladott poggyász (max. 23 kg) és egy kézipoggyász oda-vissza
 • Hét éjszaka szállás a program szerint, középkategóriás szállodákban, kétágyas szobában
 • Büféreggeli 
 • Utazás különbusszal a program szerint
 • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt

Az ár nem tartalmazza:

 • Ajánlott szervizdíj (helyben fizetendő): 20 GBP/fő
 • Minimum létszám: 28 fő.
 • Beutazás érvényes útlevéllel, melynek az utazás utolsó napjáig érvényesnek kell lennie.
 • Kétágyas szoba pótággyal: csak 2 felnőtt és 1 gyermek (12 év alatt) elhelyezésére van lehetőség, 3 fő felnőtt egy szobában történő elhelyezése nem megoldott.
Belépő az Edinburgh-i várba

11 900 Ft /fő
Útlemondási biztosítás: 3,0%
Colonnade ATLASZ - Prémium csoportos biztosítás
950 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Privileg csoportos biztosítás
1 200 Ft /fő/nap

8 nap / 7 éj

AZ ÚT BETELT
ÉRDEKLŐDÉS
GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK