Csoportos utazások |

A misztikus Skócia nyomában- csoportos nyári körutazás magyar idegenvezetéssel 2018.07.10-17.


Kategóriák: , , , , , ,

Skócia misztikus hangulata semmivel sem összetéveszthető, mely utunk kezdetétől a végéig elkísér. Ködfoszlányba borult hegytetők, romantikus sziklaszirtek, titokzatos várak és kastélyok, smaragdzöld mezők örzik a viharos múlt emlékeit és az ősi skót hagyományokat. Skóciai körutazásunk alkalmával minden emblematikus tradíció megelevenedik előttünk: skótszoknyás férfiak, dudaszó vagy a skót whisky páratlan íze. Utunk Skócia látnivalóinak legjavát tartalmazza: Glasgow és Edinburgh kulturális emlékeit, Közép-Skócia természeti csodáit, a Felföldet, Loch Nesst, Skye gyönyörű szigetét, és nem utolsó sorban a legendás kastélyokat.

Az út kiemelt értékei:

 • Utazás közvetlen repülőjárattal Budapest és Glasgow között
 • Ideális csoportlétszám (max.25 fő)
 • Kiváló helyismeretű magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig
 • Szállás jó minőségű, középkategóriás szállodákban
 • Barangolás Skye-szigetén
 • Városnézés Glasgow-ban és Edinburgh-ban

Programok:
 

július 10., kedd
Elutazás Budapestről Glasgow-ba a Wizz Air légitársaság közvetlen járatával (6:15-8:20). Érkezés után Skócia legnagyobb városával ismerkedünk, mely méltán büszkélkedik viktoriánus és szecessziós épületeivel, ugyanakkor a lüktető, élettel teli hangulata és megannyi zöld területei teszik még inkább vonzóvá a Clyde folyó partján fekvő várost. Városnézésünk alkalmával felfedezzük a főbb látnivalókat: George Square, Városháza, Buchanan Street, Katedrális és a Necropolis, Provands Lordship. Délután észak felé utazva változatos, szép tájakat (Trossachs erdős-hegyes tóvidékét, többek között Skócia legnagyobb tavát, a Loch Lomondot és az azt körül vevő golfparadicsomát) érintve jutunk el a „szigetek kapujának” is nevezett forgalmas kikötővárosba, Obanba. Szállás az  Oban Bay hotelben.

július 11., szerda
Reggeli után a McCaig’s kilátónál utolsó pillantást vetünk a városra, majd irány utunk egyik fénypontja, a Skye-sziget. Útközben ellátogatunk a nagy múltú Ben Nevis whiskyüzembe, ahol megismerkedünk Skócia nemzeti italának történetével, és természetesen kóstolót is kapunk. A Loch Lochy-tó partján végighaladva közeledünk Skye szigete felé. Az ország nyugati partjainál elhelyezkedő sziget a Belső-Hebridák legnagyobb és legészakibb területe. A szigeten tartózkodva nem mindennapi látványban lehet részünk, a gaelek (skót kelták) birodalma megannyi vadregényes sziklaképződménnyel, végtelen smaragdzöld, olykor ködfelhőbe borult hegyvidékkel és élénk vadvilággal kápráztatja az utazókat. Szállásunkat a sziget központjában, Portree-ban foglaljuk el. Szállás The Portree Hotel (BETELT!) vagy 18.000 Ft/fő felár ellenében Bosville Hotel 4*.

július 12., csütörtök
Barangolás Skye-szigeten. A kanyargós utak és lankás dombok között haladva, ahol a legendák szerint tündérek játszanak, felejthetetlen látványban lesz részünk, minden szeglete hálás fotótéma az utazók körében. A sziget északi részén tett látogatása során felfedezzük a Cuillin-hegység vonulata mentén fekvő Trotternish-félszigetet a magányosan álló Old Man of Storr bazaltképződményeivel, valamint a Kilt Rock és a Mealt vízesés együttesét. Délután az ősi MacLeod klán központjául szolgáló Dunvegan kastélyt látogatjuk meg, majd a nyugati partok mentén buszozunk vissza szállásunkra. Szállás Portree-ban.

július 13., péntek
Reggel visszaindulás a brit főszigetre. Látogatást teszünk a kicsiny szigeten álló Eilean Donan-kastélyba, ahol a híres Hegylakó című filmet forgatták. Ezután a Felföld kapuja, Inverness felé vesszük az irányt, majd elérjük Skócia leghíresebb és egyben leghírhedtebb tavát, a Loch Nesst. Végig a tóparton haladunk drámai tájakon át, közben megállunk Urquhart romantikus várromjánál, ahonnan elbűvölő a zöld hegyek közé beékelődött Loch Ness kék víztömege, és ahol kiderül, hogy megpillantjuk-e a szörnyet. Szállás elfoglalása Invernessben, a The Waterside Inverness szállodában.

július 14., szombat
A skót Felföld fővárosát magunk mögött hagyva a Cairngorms Nemzeti Parkon keresztül buszozva először a kifejezetten érdekes tárlattal rendelkező Blair kastélyt keressük fel, majd a Perth közeli Scone Palace a következő megállónk, mely több évszázadon keresztül a skót királyok koronázó helye volt. Itt megnézzük a palota csodálatos állapotban levő termeit, ahol még Viktória királynő is vendégeskedett. Szállás Perth-ben: Salutation Hotel.

július 15., vasárnap
A nap első felében St. Andrews ősi egyetemi városával ismerkedünk. Mindamellett, hogy a város az ország vallási központja (Szent András Skócia védőszentje), de a golf bölcsője is egyben, hiszen a tengerparton hosszan elnyúló pályák világszerte a legelegánsabbak közé számítanak. Délután a  főváros, Edinburgh felé vesszük az irányt. Áthaladunk a Firth of Forth-tengeröböl felett, ahol szép rálátásunk lesz a híres vasúti hídra, mely kecses formájával Skócia egyik jelképe lett. Városnézés Edinburgh-ban. Szállás elfoglalás a Holiday Inn Edinburgh-ban.

július 16., hétfő
Mai napunk szintén a főváros felfedezésével telik. Az óváros és az újváros egyaránt látnivalókban gazdag: a nagyszerű kilátással bíró, 100 méterrel az óváros felé magasadó domb, azaz a Calton Hill, Charlotte Square, Georgian town,Holyroodhouse palota, Canongate. Ezt követően a Princess Street Gardens felett, egy kialudt vulkán bazaltkúpjára épült, Skócia talán leghíresebb épületét, az Edinburgh-i várat tekintjük meg. Itt többek között láthatjuk a Lovagtermet és a Szent Margit-kápolnát, illetve megcsodálhatjuk a skót koronaékszereket is. Napunkat egy kellemes sétával zárjuk az Edinburgh-hoz tartozó Portobello hangulatos homokos tengerpartján.

Kora este a mindössze 60 km-re fekvő Glasgow-ba utazunk. Szállás elfoglalása a Premier Inn Glasgow Pacific Quay szállodában.

július 17., kedd
Reggel kiutazás Glasgow repülőterére, ahonnan közvetlen repülőjárattal utazunk haza Budapestre (8:50-12:45).

Az ár tartalmazza:

 • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Glasgow útvonalon, közvetlen repülőjárattal
 • Személyenként egy db kézipoggyász (max. 55x40x23 cm és max. 10 kg)
 • Hét éjszaka szállás a program szerint, középkategóriás szállodákban
 • Reggeli
 • Utazás különbusszal a program szerint
 • Városnézés Glasgow-ban és Edinburgh-ban
 • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt

Az ár nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illetékek: 39 000 Ft/fő
 • Útlemondási biztosítás: 1,7%
 • Minimum létszám: 20 fő.
 • Egy fő foglalása esetén egyágyas felár fizetendő, melynek összege 89.000 Ft. Társítási igényét kérjük, jelezze irodánkban!
 • A fakultatív csomag a következő belépőjegyeket tartalmazza: Ben Nevis whiskyüzem, Dunvegan kastély, Eilean Donan kastély, Urquhart vár, Blair kastély, Scone-i Palota, Edinburgh-i vár. 
Elsőbbségi beszállás oda-vissza/fő

8 600 Ft /fő
Fakultatív belépőjegy-csomag

Helyszínen fizetendő
70 GBP /fő
Feladott poggyász (max. 20 kg)

32 000 Ft /db
Szállás a Bosville Hotelben 2 éjszakára, standard szobában

18 000 Ft /fő
Szállás a Bosville Hotelben 2 éjszakára, superior szobában

30 000 Ft /fő
Útlemondási biztosítás

Az út költségének 1,7%-a

EUB Nívó betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
450 Ft /fő/nap
EUB Top betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
590 Ft /fő/nap
EUB Top Extra betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
940 Ft /fő/nap

8 nap / 7 éj

AZ ÚT BETELT