Csoportos utazások |

A norvég fjordok és az Északi-fok - csoportos hajóút magyar idegenvezetővel 2023.06.17-29.


Kategóriák: , , , , , , , , ,

Norvégia fjordokkal és szigetek ezreivel erősen tagolt partvonala több mint 25 000 km hosszú. Csoportos utunk során Amszterdamól indulunk és a déli fjordok mellett felkeressük a hangulatos Geirangert, Oldent és Alesundot, valamint áthajózunk a Sarkkörön és kiszállunk az Északi-foknál is. Valódi mesevilágba csöppenünk, ahogy végighajózunk a lélegzetelállító, függőleges sziklafalak, az aláomló vízesések, a színes házakkal tarkított partmenti települések között. Utazásunk a maximumot nyújtja szemnek-szájnak, testnek és léleknek: Norvégia legszebb fjordjai még különlegesebb arcukat mutatják a tenger felől, fantasztikus fotótémaként szolgálnak még a hétköznapi utazóknak is. A Jewel of the Seas fedélzetén pedig minden adott egy kellemes és tartalmas utazáshoz: kényelmes kabinok, figyelmes személyzet, színvonalas szórakozási és kiváló étkezési lehetőségek.

A Royal Caribbean International az innovatív óriáshajóiról és változatos fedélzeti szolgáltatásairól híres. A hajótársaság fantáziájának semmi sem szab határt, ha újításokról, egyediségről van szó. Több étterem és bár, kaszinók, medencék, spa és fitneszközpont, valamint különleges show-műsorok színesítik az utazást. A hajókon a gyerekek sem unatkoznak a különböző korcsoportokra szabott, változatos programok mellett.

A Jewel of the Seas álomhajó 90 000 tonnás és 2140 utast képes befogadni. A Radiance osztály tagja, ahol a napfényben úszó átriumok, a természetes fényt áteresztő üvegbelsők és tágas terek jellemzőek. A 2018-ban teljes felújításon átesett hajó újjávarázsolt formában, új, korszakalkotó szolgáltatásokkal és fedélzeti szórakoztató program-kínálattal várja utasait.

Az utazás kiemelt értékei:

 • Izgalmas, látványos útvonal a norvég fjordok mentén, egészen az Északi-fokig
 • Pihenés luxuskörülmények között, kényelmes kabinok, kiváló konyha és számtalan szórakozási lehetőség a Jewel of the Seas fedélzetén
 • Fakultatív kirándulások minden kikötőből magyar kísérővel
 • Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
   

Programok:
 

június 17. szombat
Elutazás Budapestről Amszterdamba a Lufthansa járataival, müncheni átszállással (6:00-7:20; 9:00-10:30). Megérkezés után transzfer a kikötőbe, felszállás a Jewel of the Seas hajóra. Kihajózás 17:00 órakor.

június 18. vasárnap
Tengeren.
Ezen a napon a hajó szolgáltatásainak széles tárházát élvezhetjük. Vegyünk részt egy színvonalas programon, pihenjünk egy jó könyvvel a medencék partján, merüljünk el a wellness központ szolgáltatásaiban vagy a hajó üzleteinek széles választékában!

június 19. hétfő
Geiranger, Norvégia (10:00 - 16:00)
Nem is gondolnánk erről a szinte megközelíthetetlen, fjord mélyén megbúvó kisvárosról, hogy Norvégia harmadik legforgalmasabb, tengeri hajókat fogadó kikötője. Pedig évi több százezer turista keresi fel a világ egyik legfestőibb környezetben fekvő települését, mely 2005-ben elnyerte az UNESCO világörökségi helyszín címét.

A Geirangerfjord festői vidéke - fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel
A környező hegyeken busszal felkapaszkodva csodáljuk meg a fjordvidék csodás panorámáját. Bár több kilátópontot is útba ejtünk, mindegyik különleges és egyedi élményt nyújt a látogatóknak. Az Ørnesvingenhez hajtűkanyarok sorát legyőzve jutunk fel, majd a Flydalsjuvetről csodáljuk meg az alattunk horgonyzó hajókat. Az 1500 méter magasan található Dalsnibba Európa legmagasabb, fjordvidéken épült kilátópontja, ahonnan az egész Geirangerfjord mellett a környező, hófödte hegyeket is belátni. Délután visszautazunk Geirangerbe.
Részvételi díj: 140 Euró/fő, helyben fizetendő.

június 20. kedd
Tengeren, átkelés az Északi-sarkkörön.

június 21-22. szerda és csütörtök
Honningsvåg, Norvégia (Északi-fok) (14:00 - másnap 16:00)
Norvégia legészakibb települése mindössze 280 lelket számlál. Ahogy végigsétálunk a városközponton, kitűnő üzletekbe és éttermekbe botlunk. Ha egyedi programra vágyunk, keressük fel a Perleporten kulturális központot! Honningsvåg temploma pedig azért is fontos nevezetesség, mert az egyetlen épület, amely túlélte a 2. világháború zivataros csatáit.

Június 21-én a kikötés után szabadidő Honningsvågban.

június 22. Észak-Norvégia tájain - fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel
Ma Magerøyát, Norvégia legészakibb szigetét fedezzük fel, ahol színes házakkal tarkított, kedves kis halászfalvak sorakoznak. A Kamøyvær melletti világítótoronytól csodás képeket készíthetünk, majd tovább utazunk a világ legészakibb halászfalvába Skarsvågba. A település büszke évszázados hagyományaira és híresen ízletes királyrákjaira, melyről személyesen is meggyőződhetünk: egy rövid ismerkedés után kóstolót kapunk az aznapi zsákmányból.
Egy látogatás Honningsvågban nem lehet teljes az Északi-fok nélkül. Fantasztikus megtapasztalás a „Világ végén”, a meredek sziklafalon állni és a nyílt tengert kémlelni. Csak a jeges Spitzbergák szigetcsoport terpeszkedik köztünk és az Északi-sark között. Az Északi-fok jellegzetes építménye a földgömböt ábrázoló acélszobor, mely nem maradhat le egyetlen fotóról sem.
Részvételi díj: 59 000 Ft/fő.

június 23. péntek
Tengeren

június 24. szombat
Ǻlesund, Norvégia (10:00 - 18:00)
A lenyűgöző hegyekkel és fjordokkal körbevett, keskeny félszigetre épült Ǻlesund sokak szerint legalább olyan szép, mint Bergen. Az 1904-es nagy tűzvészben a város nagy része elpusztult és az akkor fénykorát élő német szecessziós művészeti irányzatban épült újjá. 2007-ben egy szavazáson a norvégok az ország legszebb városának választották.

A trollok útja - fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel
Reggeli után busszal utazunk Norvégia egyik leglátványosabb panoráma útjához. Kanyonok, hajtűkanyarok, sebes folyású patakok, vízesések, hágók mellett vezet az út - lélegzetelállító panorámában lesz részünk. A Gudbrandsjuvet szurdokot a benne haladó sebes patak ma is formálja. Az 5 méter széles és 20-25 méter mély hasadék mentén kilátópontok találhatók, sőt hídon át is lehet kelni egyik oldalról a másikra. A fotószünet után folytatjuk az utat a Trollstiegen kilátóhoz, majd a Stigfossen vízesés felé, délután a Romdalsfjord mentén térünk vissza Ǻlesundbe.
Részvételi díj: 120 Euró/fő, helyben fizetendő.

június 25. vasárnap
Flåm, Norvégia (8:00 - 17:00)

A képeslapra illő, varázslatos Flåm a Sognefjord egyik ágában, az Aurlandsfjord mélyén bújik meg. A kis falu elhelyezkedése és a környező tájak annyira meseszerűek, hogy joggal ihlették meg a Disney-film, a Jégvarázs alkotóit.  Flåm egyik legkedveltebb látványossága a Flåmsbana, amely Európa egyik leglátványosabb hegyi vasútja. Ha Flåmból az ellenkező irányba utazunk, a Stegastein kilátóból bámulatos panorámában gyönyörködhetünk.

Flåmtól Myrdalig – fakultatív program magyar idegenvezetéssel (délelőtt) - A PROGRAM BETELT!
Flåmsbana a világ egyik legmeredekebb vasútvonala, mely káprázatos tájakon keresztül vezet felfelé, egészen a magas hegyek között rejtőző Myrdalig. A vasutat közel 100 éve kezdték építeni és azóta is tervezők munkáját dicséri. Myrdalban rövid szabadidő, majd a következő vonattal visszautazunk Flåmba.
Részvételi díj: 35 000 Ft/fő.

Stegastein kilátó – fakultatív program magyar idegenvezetéssel (délután) - A PROGRAM BETELT!
A Stegasteinre busszal jutunk fel, számos hajtűkanyar legyőzése után. A 650 méter magasságban található kilátópont 30 méterre ugrik ki a sziklafalból, ezzel olyan érzetet kelt, mint ha a fjordok és a falvak felett, a természetben lebegnénk. A fantasztikus látvány garantált.
Részvételi díj: 19 000 Ft/fő.

június 26. hétfő
Olden, Norvégia (10:00 - 19:00)

A meredek hegyek, gleccserek és vízesések közé ékelődött Olden egy bájos kis falu, talán álmosnak is mondhatnánk, ám a nyári szezonban pezseg a látogatóktól. Kajakozás a fjordokban, túrázás a hegyekben vagy a közeli gelccserekhez, esetleg kerékpározás – csak néhány a számos kikapcsolódási forma közül, melyek segítségével a környéket felfedezhetjük. Nem véletlenül tartják számon Oldent a világ legjobb hajós úti céljai között.

Kirándulás a Briksdal-gleccserhez – fél napos fakultatív program magyar idegenvezetéssel (délelőtt)
A Briksdal-gleccser Norvégia egyik legszebb természeti látványossága, a Jostedalsbreen Nemzeti Parkban található és 1200 méter magasról ereszkedik alá a Briksdalen völgyön keresztül. Európa legnagyobb szárazföldi gleccseréhez néhány kilométeres gyalogösvény is vezet, de mi nyitott elektromos kisautókkal, majd rövid sétával közelítjük meg azt. Kora délután visszaérkezés a kikötőbe.
Részvételi díj: 39 000 Ft/fő.

Loen Skylift – fakultatív program magyar idegenvezetéssel (délután)
Transzferbuszunk a néhány éve átadott, látványos panorámát ígérő Loen felvonó bázisánál tesz le bennünket. Innen alig hét perc alatt küzdjük le az ezer méteres magasságot a fjordot ölelő Hoven-hegy tetejéig. Mesés kilátás tárul elénk a Nordfjordra és a környező hófödte hegyekre. Ha kedvünk tartja, szabadidőnket a közeli túraútvonalak felfedezésére szánhatjuk és egyénileg is visszatérhetünk a hajóra (a transzferbuszok rendszeresen közlekednek, így igény szerint bármelyikkel visszajuthatunk a kikötőbe).    
Részvételi díj: 39 000 Ft/fő.

június 27. kedd
Molde, Norvégia (8:00 - 16:00)
A bájos Molde fjordok, hegyek és apró szigetek ölelésében fekszik. A 19. század óta vonzza a látogatókat, II. Vilmos német császár egyszer pl. "Észak Nizzájaként" beszélt a településről, de gyakran hívják a "Rózsák városának" is. A parkoktól zöldellő Molde nyáron rózsaágyásoktól illatozik, még a városháza tetején is meglep bennünket ez a látvány.

Molde és az Atlanti-út - fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel
Első megállónk Bud lesz, ahol a világháborús erőd mellől gyönyörű kilátásban lesz részünk. A zöldellő földeket tagolt, sziklás partok váltják fel, ahogy közeledünk az Atlanti út felé. A kis szigeteket 8 híd köti össze, közülük a leglátványosabb 23 méter magasra ível. Ahogy a kanyargós úton haladunk, megértjük, miért ez lett a világ leglátványosabb útvonala, amely egyúttal az évszázad építménye díjat is elnyerte Norvégiában. Rövid pihenőt tartunk Eldhusoya településen, ahol a nemrég átadott gyalogösvényről csodás fotókat készíthetünk a tengerről és a környező tájról. Visszatérésünk előtt megállunk a Molde fölé magasodó Varden-hegyen, innen letekintünk a városra és a Romdalsfjord másik oldalán húzódó csipkés hegyekre.
Részvételi díj: 80 Euró/fő, helyben fizetendő.

június 28. szerda
Tengeren.

június 29. csütörtök
Érkezés Amszterdamba 6:00 órakor. Reggeli után kiszállás, majd ellátogatunk a Zaanse Schans szabadtéri néprajzi múzeumába, ahol a hollandiai tájak jellegzetes szélmalmai mellett a hagyományos mesterségek titkait (pl. sajtkészítés) is megismerjük. Délután már Amszterdammal ismerkedünk, városnézésünket pedig egy órás hajókázás teszi teljessé, ahol egészen más perspektívából, a kanálisokról szemlélve élvezhetjük a főváros egyedi hangulatát.
Délután transzfer a repülőtérre. Hazautazás a Lufthansa járataival, frankfurti átszálllással (19:35-20:40; 22:10-23.40).
 

Az ár tartalmazza:
 

 • Repülőjegy Budapest-Amszterdam-Budapest útvonalon, a Lufthansa járataival
 • Utasonként egy kézipoggyász és egy feladott poggyász (max. 23 kg)
 • Tizenkét éjszakás hajóút a Jewel of the Seas fedélzetén szállással belső, ablak nélküli kabinban (ablakos és balkonos kabin ára az "Árkalkuláció" gombra kattintva elérhető)
 • Repülőtéri illeték, kikötői illetékek és borravaló a hajón
 • Teljes ellátás a hajón, korlátozott italfogyasztással
 • Repülőtéri és kikötői transzferek
 • Városnézés Amszterdamban magyar nyelvű idegenvezetéssel
 • Magyar csoportkísérő az utazás teljes időtartama alatt
   

Az ár nem tartalmazza:

 • Fakultatív kirándulások a kikötések alkalmával
 • Minimum létszám 20 fő.
 • Minimum létszám a fakultatív kirándulásokon: 16 fő.
 • 3 és 4 ágyas kabinok lekérésre, a szabad helyek függvénye.
 • Az utazáson való részvétel feltétele a hazautazástól számítva még legalább 6 hónapig érvényes útlevél!
 • A Royal Caribbean európai hajóútjain jelenleg nincs szükég covid-oltásra, tehát minden utas korlátozás nélkül szállhat a fedélzetre.
 • A hátralékfizetési határidő és a kötbársávok eltérnek az utazási feltételekben rögzítettektől! Hátralékfizetési határidő: 2023. április 12.  Lemondási feltételek, kötbérsávok: március 16.-április 12. 90 000 Ft/fő; április 13.-május 11. 50 %; május 12-26. 75 %; május 27-től 100 %.
Fakultatív kirándulás Geirangerben

Helyszínen fizetendő
140 EUR /fő
Fakultatív kirándulás Honningsvågban - Északi-fok

59 000 Ft /fő
Fakultatív kirándulás Alesundben

Helyszínen fizetendő
120 EUR /fő
Fakultatív kirándulás Oldenben - Briksdal gleccser

39 000 Ft /fő
Fakultatív kirándulás Oldenben - Loen Skylift

39 000 Ft /fő
Fakultatív kirándulás Moldéban

Helyszínen fizetendő
80 EUR /fő
Útlemondási biztosítás: 2,8%
Colonnade ATLASZ - Classic csoportos biztosítás
Csak európai úti célokra köthető
700 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Prémium csoportos biztosítás
910 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Privileg csoportos biztosítás
1 150 Ft /fő/nap