Csoportos utazások |

A smaragdzöld Ír-sziget - csoportos utazás Írországban és Észak-Írországban 2024.06.25.-07.03.


Kategóriák: , , , , , , , ,

Burjánzó zöld fűtenger, zsúpfedeles házak, ősi templomok, romantikus várromok, vad tengerpartok, mesébe illő tájak, hangulatos pubok, fülbemászó zene, nyitott és vendégszerető emberek. Kevés olyan ország van a Föld hátán, amely egyszerre kínálja mindezt a gazdagságot - Írországban és Észak-Írországban biztosan megtaláljuk ezeket.
A kilencnapos út során barangolunk Dublin utcáin, megfejtjük az ősi Clonmacnoise és a Hill of Tara rejtélyeit, lélegzetelállító tájakban gyönyörködünk a Dingle-félszigeten, a Moher-szikláknál és az Óriások útján. A nevezetességek sokaságát nehéz felsorolni, sokkal érdemesebb saját szemmel látnunk!

Az út kiemelt értékei:

 • Szállás középkategóriás szállodákban
 • A vidéki szállodai vacsorák az árban
 • Utazás Budapestről közvetlen járattal
 • Tartalmas, látnivalókban gazdag út
 • Fakultatív ír est Dublinban és kirándulás az Óriások útjához
 • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt
   

Programok:
 

június 25. kedd
Elutazás Budapestről a Ryanair közvetlen járatával Dublinba (16:05-18:20). Érkezés után megkezdjük utazásunkat Írország déli tájai felé, és elfoglaljuk szállásunkat Kilkenny közelében: Woodford Dolmen Hotel****.

június 26. szerda
Reggeli után felkeressük a Rock of Cashelt. A környező síkságból az égbe emelkedő erődítmény évszázadokon keresztül a királyi és a papi hatalom jelképe volt: az V. századtól Munster királyainak székhelyeként működött, hatalmuk szinte egész Dél-Írországra kiterjedt. A XII. században átengedték az egyháznak, és a vallási központ virágzásnak indult. A XVII. században Cromwell seregei vetettek véget fénykorának, majd a vár évszázadokig lakatlan volt. Most látogatók hada ostromolja kivételesen gazdag középkori emlékei miatt.
Továbbutazunk nyugat felé, ahol bejárjuk a Dingle-félsziget legszebb részeit: a tengerparti útról csodás kilátás nyílik az óceánra és a több kilométer hosszan elnyúló homokos tengerpartokra, kis kelta falvak szegélyezik az utat, őskori és kora keresztény emlékek mellett haladunk el. Felkeressük a Gallarust, a VII. századi, habarcs nélkül épült kis kápolnát, melynek alakja egy felfordított hajóra emlékeztet. Folytatjuk utunkat Dingle felé, a tradicionális halászkikötőbe, ahol színes falú házak, nyüzsgő pubok és éttermek között sétálhatunk. Szállás és vacsora Tralee közelében, a tengerparti White Sands Hotel*** szállodában.

június 27. csütörtök
Ma észak felé utazunk, és Írország egyik leglátogatottabb műemlékét, a Bunratty kastélyt keressük fel, amely az ország legjobb és legteljesebb állapotában fennmaradt középkori építménye (XV. század). 26 hektáros parkjában a régi falusi élet színterei, zajai, ízei elevenednek fel: betérhetünk a népiskolába, a postahivatalba, a kovácsműhelybe vagy az orvosi rendelőbe, de találunk itt farmházakat, vízimalmot, pubot és éttermet is. Továbbhaladunk a vad tengerpartokról ismert Burren régió felé, ahol Európa legimpozánsabb, egyben legfélelmetesebb sziklafalai, a Moher-sziklák találhatók. A 230 méter magas sziklafalat 8 kilométer hosszan ostromolják az Atlanti-óceán hullámai. Kihagyhatatlan élmény ezen a tájon sétálni! Szállás és vacsora Galway közelében: Loughrea Hotel and Spa****.

június 28. péntek
Reggeli után kelet felé utazunk, és megállunk Clonmacnoise-nál, a Shannon folyó partján emelt kora keresztény épületegyüttesnél, melynek legrégebbi tagja a VI. század óta áll itt. A Killbeggan whiskey lepárlóban megismerkedünk az ír nemzeti ital készítésének módjával és történetével. Szállás és vacsora Dublin közelében: Clayton Liffey Valley****.

június 29. szombat
A mai napon Észak-Írország felé vesszük az irányt. Belfast a sziget második legnagyobb városa, története a XII. századra nyúlik vissza. Városnézésünk során felkeressük a Városháza épületét, elsétálunk az Operaházhoz, az Albert óratoronyhoz, majd a város legfőbb nevezetességéhez, a Titanic Múzeumba látogatunk. A Thompson szárazdokkban többezer hajóépítő szorgos munkája nyomán készült el a világ akkori legnagyobb óceánjárója. Első és egyben utolsó tragikus útja nem ismeretlen számunkra, számos dokumentum- és mozifilm is megörökítette már. Építésének történetébe a fennmaradt tárgyi emlékek mellett eredeti filmfelvételek, színvonalas audio-vizuális eszközök segítségével pillanthatunk be. Szállás és vacsora Belfast közelében: La Mon Hotel and Country Club****.

június 30. vasárnap
Szabadprogram Belfastban, melynek során lehetőség van felkeresni a várat vagy a közeli állatkertet, vagy fakultatív kirándulás az Óriások útjához (90 Euró/fő, helyben fizetendő). Varázslatos tájak, gyönyörű tengerparti út mentén jutunk el északra, a Giants’ Causeway-hez, mely egy vulkáni tevékenység eredményeként létrejött, körülbelül 40 000 bazaltoszlopból álló terület a sziget észak-atlanti partszakaszán. Az időjárási viszontagságoknak kitett kőzetek néhol egész érdekes alakzatokat vettek fel, mintha valóban emberkéz alkotásai lennének. Felkereshetjük az Óriás csizmáját, az Óriás szemét, a Pásztorlépcsőt vagy az Óriások hárfáját.
Délután a part közelében utazunk vissza dél felé, fotószünet a normann időkből származó Cartickfurgus váránál.
Szállás Belfast közelében.

július 1. hétfő
Visszautazunk Dublinba, útközben megállunk az ország egyik legkorábban létrehozott kora-keresztény épületegyüttesénél, Monasterboice-nál, mely az 5. századtól fontos vallási és oktatási központ volt. Később két templom és egy kerektorony is épült itt, de legfontosabb látnivalói a 10. századi kőkeresztek. Hasonlóan fontos szerepe volt a középkorban a közeli Bective kolostornak, ahol szintén megállunk egy fotószünetre. Következő állomásunk Trim: Írország legnagyobb anglo-normann vára a XII. században épült egy korábbi fa szerkezetű erődítmény helyén. Délután a szállás elfoglalása Dublin közelében, vacsora a szállodában: Aspect Hotel Park West****.

július 2. kedd
Reggeli után egész napos buszos és gyalogos városnézés során ismerkedünk meg az ír főváros nevezetességeivel: Merrion square, St Stephen's Green (a dublini Városliget), Christchurch katedrális, Szent Patrik katedrális (belépővel), Temple Bar negyed.
Délután szabadidő vagy látogatás a Guinness Storehouse-ban - fakultatív program: 50 Euró/fő, helyben fizetendő.
A Guinness Storehouse igazi csemege az ír sör kedvelőinek. A minden érzéket megmozgató kiállításon a látogatót körülvevő szavak, zenék, képek, hangok és illatok segítségével kapunk betekintést a sörfőzés hagyományáról. A látogatás fénypontja lehet a sörkóstolás a Gravity bárban, Dublin legmagasabban fekvő bárjában, ahonnan ráadásul gyönyörű kilátás nyílik a fővárosra.
Minimum létszám 16 fő.
Szállás Dublin közelében. Azon utasaink, akik nem vesznek részt az ír esten, a szállodában egyénileg tudnak vacsorázni.

Ír est a Merry Ploughboys Pubban - fakultatív zenés program Dublin külvárosában, transzferrel: 80 Euró/fő, helyben fizetendő.
A Dublin külvárosában található, tradícionális ír pub ad otthont az egyik legnépszerűbb ír show-műsornak. Az est során élvezhetjük a páratlan ír vendéglátást, a helyi ételeket és az ír zene ritmusát. Felejthetetlen élményt nyújt a közel félórás pergő, profi táncelőadás. A részvételi díj tartalmazza az oda-vissza transzfert, a belépőt és a vacsorát, de nem tartalmazza az italfogyasztást!
Miniumum létszám: 20 fő.

július 3. szerda
Reggeli után kijelentkezés a szállodából, szabadidő Dublinban. Délután transzfer a repülőtérre, hazautazás a Ryanair közvetlen járatával Budapestre (19:20-23:15).
 

Az ár tartalmazza:

 • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Dublin útvonalon, a Ryanair repülőjárataival
 • Repülőtéri illeték
 • Egy db kis kézipoggyász (max. 40x25x20 cm, max. 10 kg)
 • Utazás Írországon belül különbusszal
 • Nyolc éjszaka szállás 3 és 4*-os szállodákban (helyi besorolás szerint), kétágyas szobában
 • Reggeli a szállodákban
 • Az első és utolsó este kint töltött este kivételéven vacsora a szállodákban
 • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt
 • A program során a szükséges belépők

Az ár nem tartalmazza:

 • Javasolt szervizdíj (helyben fizetendő): 25 euró/fő
 • Minimum létszám: 20 fő.
 • Fakultatív programok minimum létszáma: 20 fő.
 • Egy fő utazása esetén egyágyas felár fizetendő: 200 000 Ft.
 • Javasolt szervizdíj (helyben fizetendő): 25 euró/fő.
 • A lemondási feltételek eltérnek az utazási feltételekben rögzítettektől: indulást megelőző 45 napon kívül a repülőjegy törlési díja a légitársaság csoportos feltételeinek megfelelően 90 000 Ft/fő. 45 napon belül a kötbér 100 %.
 • Ülőhelyfoglalásra nincs lehetőség. A légitársaság egy blokkot biztosít a csoport számára a járatokon, azon belül mindent megteszünk, hogy az együtt utazók egymás mellett vagy egymás közelében tudjnak ülni.
Fakultatív kirándulás az Óriások útjához

Helyszínen fizetendő
90 EUR /fő
Fakultatív ír est a Merry Ploughboys-ban

Helyszínen fizetendő
80 EUR /fő
Fakulatítv program: Guinness Storehouse

Helyszínen fizetendő
50 EUR /fő
Elsőbbségi beszállás

Az elsőbbségi beszállás korlátozott számban érhető el (a fedélzetre magával vihet egy kis méretű kézipoggyász mellett egy nagyméretű kézipoggyászt is - maximális méret: 55×40×20 cm)

39 000 Ft /db
Feladott poggyász, max. 10 kg

45 000 Ft /db
Feladott poggyász, max. 20 kg

59 000 Ft /db
Útlemondási biztosítás: 3,0%
Colonnade ATLASZ - Prémium csoportos biztosítás
950 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Privileg csoportos biztosítás
1 200 Ft /fő/nap