Csoportos utazások |

A titokzatos Észak-Korea és Peking - csoportos utazás magyar idegenvezetővel 2019.04.26-05.05.


Kategóriák: , , , , , , , ,

Egy igazán titokzatos világba invitáljuk: Észak-Koreába. A Koreai Népi Demokratikus Köztársaság gyakorlatilag 1948-as alapítása óta a világtól elzártan működik, kevés látogató tapasztalhatta meg, hogy milyen a dzsucse ideológiát követő ország belülről. Az utazáshoz elengedhetetlen, hogy betartsuk a fogadó ország szokásait és szabályait,  így egy életre szóló élményben és tapasztalatban lehet részünk. A főváros, Phenjan széles sugárútjai, szocreál építészete annak is köszönhető, hogy a koreai háborúban a város szinte teljesen megsemmisült. A Mjohjang-hegység misztikus hangulata és szépsége és a demilitarizált övezet szürreális élménye egészen különleges utazást ígér.

Peking szépségeit is megnézzük az utazás alatt:  a felhőkarcolók és modern épületek békésen élnek együtt a letűnt korok csodálatos emlékeivel, és az emberiség egyik legnagyobb teljesítményét is felkeressük -  a Kínai Nagy Falat.

Az út kiemelkedő értékei:

 • Utazás közvetlen repülőjárattal Pekingbe, majd onnan Phenjanba
 • Egy ritkán látható, különös ország megismerése
 • Peking legjelentősebb látnivalói
 • Kiemelkedő tudású, tapasztalt magyar idegenvezető kíséri a csoportot

Programok:

Április 26. péntek
Elutazás Budapestről Pekingbe az Air China közvetlen repülőjáratával (Budapest-Peking 21:10-13:05).

Április 27. szombat
Megérkezés Pekingbe, Kína fővárosába. Transzfer a szállodába, pihenés. Szállás Pekingben: Wuhuan Hotel 4*.

Este fakultatív pekingi kacsavacsora: 9 000 Ft/fő.

Április 28.  vasárnap
Elutazunk a Nagy Falhoz, a világ legnagyobb emberkéz alkotta művéhez. A világ hét csodáinak egyikét kétezer éven át építették, hogy megvédjék a földet az északi nomád népek támadásaitól. Délután a Nyári Palotát látogatjuk meg, mely a legnagyobb és legszebb a császárok kertjei közül. A feljegyzések szerint 100 ezer építészmester és 1 millió munkás dolgozott az építése során. Három részből, a Hosszú élet hegyből, a Kunming-tóból és a pavilonegyüttesekből áll. A palotákban, pavilonokban, pagodákban, tornyokban és más épületekben összesen több mint 3000 helyiség található. Felkeresünk egy egészségügyi központot, ahol a kínai hagyományos orvoslással ismerkedhetünk meg. Ebéd program közben.
Szállás Pekingben.

Április 29. hétfő
Egy igazi helyi piacon kezdjük a napot, majd elutazunk repülővel  Pekingből Phenjanba, Észak-Korea fővárosába (Peking-Phenjan 13:25-16:20). A közel 3 milliós lakosú nagyváros szocialista realista stílusban épült újra, miután a koreai háború nagyjából megsemmisítette: széles sugárutak, monumentális középületek, mozaikok és díszes mennyezetek jellemzik. Transzfer a városba, a Diadalívet, majd a monumentális Kim Ir Szen teret látogatjuk meg. Vacsora és szállás: Yanggakdo Hotel vagy Koryo Hotel.

Április 30. kedd
Elutazunk északra, Hjangszanba. A gyönyörű  Mjohjang-hegységbe vezet utunk. A Nemzetközi Barátság kiállítást nézzük meg, ahol Kim Ir Szen, Kim Dzsongil és Kim Dzsongun részére ajándékozott tárgyakat mutatnak be: pl. Sztálin golyóálló limuzint, Mao Ce Tung díszes páncélozott vasúti kocsit, Ceausescu egy kitömött medvefejet ajándékozott a Vezérnek. A folyó másik partján egy teljesen más világ vár: a Pohyo buddhista templomot látogatjuk meg. Ebéd, majd rövid kirándulás a Manpok vízesés völgyében. Visszautazás Phenjanba ahol vacsora és szállás.

Május 1. szerda
Az egész napot Phenjanban töltjük és a munka ünnepét a helyiekkel ünnepelhetjük meg. A Mansudae szökőkút, az idegen nyelvű könyvesbolt,  a Tedong folyó partján álló kapu, a Ryongwang Pavilon és a Bronzharang megtekintése után a Rjongak hegyi parkban a május 1-i ünneplők közé vegyülhetünk. Ebéd egy hotpot étteremben. Délután lifttel felmegyünk a Dzsucse torony tetejére – a dzsucse Észak-Korea hivatalos ideológiája, melyet Kim Ir Szen hozott létre. Az ideológiáról elnevezett torony tetejéről kiváló a kilátás az egész városra. A Koreai Munkapárt alapításának tiszteletére emelt emlékmű megtekintése után a helyiek kedvelt találkozóhelyén, a Moran parkban sétálunk, majd kipróbáljuk a monumentális metrót, öt megállót utazunk a világ legmélyebb metróvonalán, 120 méterre a földfelszíntől. A nap végén Kim Ir Szen szülőházát látogatjuk meg. Barbecue kacsavacsora egy helyi étteremben. Vacsora és szállás Phenjanban.

Május 2. csütörtök
Dél felé indulunk: Keszongba, a Koryo dinasztia volt fővárosába látogatunk, majd megnézzük a Koreai-félszigetet kettéválasztó Demilitarizált Övezetet a panmindzsoni fegyverszünet helyszínénél.  Maga az övezet négy kilométer széles és 250 km-en keresztül választja el egymástól a két Koreát. Kaesongban ebédelünk, majd visszatérünk Phenjanba, ahol az Újraegyesítési emlékművet, az Iskolás gyermekek palotáját , a Kwangbok szupermarketet látogatjuk meg. Búcsúvacsora majd szállás Phenjanban. 

Május 3. péntek
Délelőtt a Mansudae művészeti központot, a koreai háború múzeumát és az 1968-ban zsákmányolt amerikai Pueblo kémhajót és a Nagy Népi Tanulmányi Palotát (könyvtár) nézzük meg, majd ebéd után transzfer a repülőtérre, elutazás Pekingbe (Phenjan-Peking 17:20-18:15). Szállás Pekingben: Wuhuan Hotel 4*

Május 4. szombat
Városnézés Pekingben: a világ legnagyobb tere, a Tiananman tér (Mennyei Béke tere), mely nevét a tér északi részén a teret és a Tiltott Várost elválasztó kapuról kapta. Az óriási teret a Tiltott Város korábbi kapui, a Kínai Nemzeti Múzeum és Mao Ce-Tung Mauzóleuma szegélyezi. A következő látnivaló a város leglátványosabb műemléke, a Tiltott Város, mely évszázadokon keresztül a kínai császár lakhelye volt és a tradicionális kínai építészet kiemelkedő alkotása. Ezután a 13. században épült taoista Ég Templomát látogatjuk meg, ahol egykor uralkodók imádkoztak a bő termésért az Ég, a Föld, a Nap, a Hold és a természet istenéhez.  Ebéd program közben. Szállás Pekingben.

Fakultatív esti program: a látványos Shaolin Kungfu show megtekintése: 16 000 Ft/fő.

Május 5. vasárnap
Reggeli után transzfer a repülőtérre, elutazás Budapestre (Peking-Budapest 13:05-19:40).

Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy Budapest-Peking, Peking-Phenjan-Peking és Peking-Budapest útvonalon az Air China járataival, turista osztályon, 20 kg feladott bőrönddel
 • Négy éjszaka szállás Pekingben, a Wuhuan Hotelben
 • Négy  éjszaka szállás Phenjanban a Yanggakdo vagy a Koryo Hotelben
 • Reggeli
 • 6 alkalommal ebéd
 • 4 alkalommal vacsora
 • A programban feltüntetett kirándulások, városnézések légkondicionált autóbusszal, helyi idegenvezetővel, belépőkkel
 • Magyar idegenvezető a teljes út során

Az ár nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illetékek: 179 000 Ft/fő
 • Vízumdíj: 19 000 Ft
 • Szervizdíj: 45 USD/fő (helyszínen fizetendő)

 

 • Minimum létszám: 15 fő.
 • A fakultatív programok minimumlétszáma: 10 fő.
 • A végleges phenjani szálloda nevét kb. egy héttel az utazás előtt tudjuk megadni.
 • Az út foglalásakor tájékoztatjuk az Észak-Koreába való beutazás és tartózkodás feltételeiről. 
 • Háromágyas szoba nem foglalható.
 • Egy fő foglalása esetén egyágyas felár fizetendő.
 • Az úthoz az Európai Utazási Biztosító Zrt. Air & Cruise TOP vagy az Air & Cruise Extra utasbiztosítását ajánljuk, az árakat a választható felárak között megtalálják.
Vízumdíj

19 000 Ft /fő
Pekingi kacsavacsora

9 000 Ft /fő
Shaolin Kungfu show

16 000 Ft /fő
Szervizdíj

Helyszínen fizetendő
45 USD /fő
EUB Air & Cruise TOP BBP biztosítás

https://eub.hu/dokumentumok/aktualis/f2kulfoldre_utasfeltetel.pdf

6 950 Ft /fő
EUB Air & Cruise Extra BBP biztosítás

https://eub.hu/dokumentumok/aktualis/f2kulfoldre_utasfeltetel.pdf

10 550 Ft /fő
Útlemondási biztosítás

Az út költségének 1,7%-a

EUB Nívó betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
450 Ft /fő/nap
EUB Top betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
590 Ft /fő/nap
EUB Top Extra betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
940 Ft /fő/nap
Válasszon indulási időpontot:

Felnőtt: Gyermek (2-12 év):
Az árkalkuláció előtt kérem válasszon egy indulási időpontot!
Ár: 599 000 Ft-tól/fő
+repülőtéri illeték: 179 000 Ft / fő

10 nap / 9 éj