Csoportos utazások |

A titokzatos Grúzia - csoportos őszi körutazás magyar idegenvezetéssel 2021.10.01-09.


Kategóriák: , , , , , , ,

Grúzia (vagy Georgia) vitán felül Európa egyik legizgalmasabb országa. A grúzok különleges kultúrája országuk egészét áthatja, a helyi egyházi építészet remekeitől a finom helyi ételekig és a remek borokig - nem véletlenül, hiszen 8000 éve termelnek bort ezen a tájon. A Kaukázus ötezres csúcsai között élő grúzok ma is büszkén ápolják nemzeti hagyományaikat, és örömmel mutatják be azokat az ide látogatóknak. Fedezze fel velünk Grúzia legszebb természeti és kulturális látnivalóit egyhetes őszi utazásunkon!

Az utazás kiemelt értékei:

 • Beutazás Grúziába érvényes útlevéllel és védettségi igazolvánnyal (bármely COVID-19 oltással)
 • Utazás a Wizz Air közvetlen repülőjáratain
 • Európa egyik legkevésbé ismert, különleges kultúrájú országa
 • Az ország legszebb látnivalóit bemutató, mégis kényelmes tempójú program
 • UNESCO Világörökségi helyszínek: Gelati kolostor, Bagrati székesegyház, Mcheta történelmi látnivalói
 • Magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig
 • Szállás színvonalas középkategóriás szálláshelyeken
 • Az ár minden érintett látnivaló költségét tartalmazza


Programok:

október 1., péntek
Elutazás Budapestről a Wizz Air közvetlen repülőjáratával (23:30-04:30) Kutaiszibe.

október 2., szombat
Érkezés Kutaiszibe a kora reggeli órákban. Pihenő és reggeli egy helyi kávézóban. Ezt követően felfedezzük Kutaiszi és környékének legszebb látnivalóit, a 12. századi Gelati kolostort és a város fölé magasodó 11. századi Bagrati székesegyházat (Világörökségi helyszínek). Délután meglátogatjuk a közeli Prométheusz-barlangot, ahol a színes világítás és a kellemes háttérzene egészen különleges élménnyé varázsolják az izgalmas mészkőalakzatokat. Napunk végén elutazunk a szép fekvésű, ásványvizéről híres Bordzsomiba.
Szállás két éjszakára Bordzsomiban: Borjomi Palace

október 3., vasárnap
Második napunkon a déli Dzsavaheti régióban kalandozunk. A Rabati várnegyed a terület központjának, Ahaltszihének a központjában helyezkedik el, a 9. században épült, egy templomot, zsinagógát és mecsetet is magába foglal. Múzeumában megcsodáljuk Dél-Grúzia legérdekesebb néprajzi és történeti leleteit (pl. kéziratok, szőnyegek). Ezután a Mtkvari folyó mentén utazunk el a Vardzia barlangkolostor-komplexumhoz. A 19 szinten, 500 méter hosszan a hegység oldalába vájt barlanglakásokban még ma is él néhány szerzetes. A 12. századi sziklaváros központja az Elszenderedés temploma, mely falfestményeiről híres.
Szállás Bordzsomiban.

október 4., hétfő
Reggeli után elbúcsúzunk Bordzsomitól és Goriba utazunk. A kisváros Ioszeb Dzsugasvili, azaz Sztálin szülőhelyeként híresült el. Emlékmúzeumában a szülőháza mellett személyes tárgyait, köztük a páncélozott vasúti kocsiját is megtekintjük. Innen továbbutazunk Upliszcihe barlangvárosába, ami Grúzia egyik legidősebb emberi települése - a legelső leletek több mint 3000 évesek. Délután a Kaukázus felé vesszük az irányt, megállóval a középkori Aragvi Hercegség központjában, a festői fekvésű, tóparti Ananuriban. Szállás és vacsora Grúzia leghíresebb síközpontjában, a 2200 méteres magasságban fekvő Gudauriban.
Szállás Gudauriban két éjszakára: Gudauri Inn

október 5., kedd
Egész napos kirándulás Kazbegi környékén. Grúzia egyik legszebb fekvésű települése az azonos nevű 5054 méter magas hegycsúcs lábánál található. Érkezés után dzsipekbe szállva jutunk fel a szomszédos Gergeti fölé magasodó Szentháromság-templomhoz, fantasztikus kilátással a falura és a hófödte hegyekre. Délután meglátogatjuk a Gveleti-vízesést a Terek folyó szurdokvölgyében, majd visszautazunk Gudauriba.
Szállás Gudauriban.

október 6., szerda
Napunk elején ellátogatunk a régi fővárosba, a Mtkvari és az Aragvi összefolyásánál épült Mchetába, ahol meglátogatjuk a város Világörökségi helyszíneit, a Dzsvari kolostort és a Szvetichoveli katedrálist. Innen keletre, a borairól híres Kaheti régióba utazunk. Meglátogatjuk Bodbe apácakolostorát, amely az ország egyik legfontosabb zarándokhelye, majd megérkezünk a "szerelem városába", a hangulatos Szignagiba. Fakultatív borkóstoló és vacsora énekműsorral egy helyi családnál.
Szállás Szignagiban: Hotel Brigitte (BETELT) vagy Lelis Guest House

október 7., csütörtök
Ezen a napon a grúz fővárossal, Tbiliszivel ismerkedünk meg. Sétálunk az óvárosban a kénes fürdőknél, ahonnan kabinos felvonóval felkapaszkodunk a Narikala erődhöz, a város legszebb kilátópontjához, de meglátogatjuk a Rusztaveli sugárutat és a 10 éve épült modern üveg-beton gyaloghidat is. Este fakultatív vacsora táncelőadással.
Szállás Tbiliszi központjában: Hotel Europe

október 8., péntek
Reggeli Tbilisziben, majd visszautazás a Rikoti-hágón keresztül Kutaiszibe. A szállás elfoglalása után könnyű séta a városközpontban.
Szállás Kutaiszi központjában: Best Western Kutaisi

október 9., szombat
Korai indulás a repülőtérre, majd hazautazás a Wizz Air közvetlen repülőjáratával (05:15-06:25) Budapestre.

Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy Budapest-Kutaiszi útvonalon oda-vissza, közvetlen repülőjáratokkal
 • Repülőtéri illetékek
 • Utasonként egy kisméretű kézipoggyász (max. 40×30×20 cm) oda-vissza
 • Szállás hét éjszakára középkategóriás szálláshelyeken, kétágyas szobákban
 • Reggeli minden szálláshelyen
 • Vacsora Gudauriban a 3. és 4. napon
 • Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
 • Utazás Grúziában különbusszal
 • Belépőjegyek a program szerint
 • Minimum létszám: 20 fő. A félpanzió legalább 15 fő jelentkezése esetén garantált.
 • Az egyágyas szobában történő elhelyezés felára 80 000 Ft.
 • A Grúziába történő beutazáshoz érvényes útlevél és bármely COVID-19 oltás összes dózisának beadását igazoló okmány szükséges.
 • A repülőjegyek és a kapcsolódó szolgáltatások (ülőhely, poggyász, elsőbbségi beszállás) foglalás után a Wizz Air légitársaság szabályzata szerint mondhatók le vagy módosíthatók. Utazási feltételeinktől eltérően indulástól számított 35 napon kívüli útlemondás esetén a Wizz Air lemondási szabályzata szerinti 45 400 Ft/fő repülőjegy törlési díjat számítunk fel.
Félpanzió (5 vacsora helyi éttermekben, Szignagiban borkóstolóval és énekműsorral, Tbilisziben táncelőadással)

45 000 Ft /fő
Elsőbbségi beszállás

Korlátozott számban érhető el; a fedélzetre a kisméretű kézipoggyász mellett egy nagyméretűt (max. 55×40×23 cm, max. 10 kg) is felvihet

8 000 Ft /fő
Feladott poggyász (max. 10 kg) oda-vissza

17 000 Ft /db
Feladott poggyász (max. 20 kg) oda-vissza

23 000 Ft /db
Ülőhelyfoglalás oda-vissza

Az ár normál (nem nagy lábterű) ülőhelyekre vonatkozik

10 000 Ft /fő
Útlemondási biztosítás: 2,0%
Colonnade ATLASZ - Classic csoportos biztosítás
570 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Prémium csoportos biztosítás
740 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Privileg csoportos biztosítás
950 Ft /fő/nap