Csoportos utazások |

A Vadnyugat legszebb nemzeti parkjai - csoportos utazás magyar idegenvezetővel 2018.08.30-09.11.


Kategóriák: , , , , , , , ,

A legendás Vadnyugatra kalauzol el utunk. A Nagy-sóstó partján fekvő Salt Lake Cityből kiindulva, hat államot átszelve, Salt Lake City és Las Vegas mellett a leglátványosabb észak-amerikai nemzeti parkokkal ismerkedhetünk meg. A víz, a szél és jég, de mindenekelőtt a Colorado-folyó évmilliók alatt elképesztő természeti formákat alakított ki a mai Utah, Arizona és Nevada állam területén. Kilométer mély kanyonok, tűzvörös, szavakkal leírhatatlan homokkő sziklaalakzatok tarkítják a Colorado-fennsík végtelennek tűnő prérijét. Utazásunkat úgy terveztük meg, hogy kényelmes tempóban, de a legteljesebb képet kapjuk a Föld egyik legszebb tájékáról.

Az utazás kiemelt értékei:

 • az utazás során az Egyesült Államok legszebb nemzeti parkjai közül hatot (Canyonlands, Arches, Grand Canyon, Zion, Bryce és Yellowstone) felkeresünk
 • egyéb kiemelt látnivalók: Monument Valley, Horseshoe Bend, Antilop-canyon, 66-os út, Hoover-gát, Las Vegas és Salt Lake City
 • kiscsoportos utazás Chevrolet Express 3500 típusú kisbusszal
 • a csoportot magyar idegenvezető kíséri a teljes út során; beleértve a repülőutakat is

Programok:

Augusztus 30.
Elutazás Budapestről Salt Lake Citybe, Utah állam fővárosába (menetrend helyi idők szerint Budapest 06.30-08.35 Amszterdam 10.50-13.28 Salt Lake City; tervezett menetrend, változhat). Salt Lake City - a 2002-es Téli Olimpiai Játékok otthona - az Amerikai Egyesült Államok leggazdagabb városa, a mormon egyház központja. Szállás Salt Lake Cityben.

Augusztus 31.
Elutazás a 127 óra című filmből is ismert Canyonlands Nemzeti Parkba. A nemzeti park területén a Colorado-folyó és a Green River évmilliók alatt alakította ki a homokkősziklák és kanyonok minden képzeletet felülmúló alakzatait. Este szállás egy hangulatos utah-i kisvárosban, Moabban (430 km).

Szeptember 1.
Kirándulás a természetes homokkő-boltívekről elnevezett, kicsiny (mindössze 310 km²), de látványos Arches Nemzeti Parkba. A délutánt már a Mexican Hat és több hollywoodi filmből (Volt egyszer egy Vadnyugat, Forrest Gump, Vissza a jövőbe 3, 2001 Űrodüsszeia, Verdák stb.) Monument Valley érintésével a navahó indiánok földján töltjük, majd a Colorado-folyó egyik legszebb kanyarulata, a Horseshoe Bend felett sétálunk és a naplementét az Utah és Arizona állam határán fekvő Page városka panorámájával búcsúztatjuk. Szállás Page-ben (460 km).

Szeptember 2.
Délelőtt pihenés Page-ben vagy fakultatív program a lélegzetelállító Antilop-kanyonban, mely a délnyugat legnépszerűbb, legtöbbet fényképezett, keskeny, vízvájta kanyonja. A program ára: 45 USD/fő. A délutánt a Grand Canyon, a világ legnagyobb szurdokvölgyének felfedezésével töltjük. Este szállás a Grand Canyon Nemzeti Park területén, Tusayanban (220 km).

Szeptember 3.
Nyugat felé folytatjuk tovább utunkat a 40-es úton, majd Seligmannél a klasszikus 66-os útra térünk. Délután Boulder Cityben a Hoover-gáthoz látogatunk. Az egykor a világ legnagyobb gátja címet viselő, kiemelt stratégiai fontosságú építmény látja el árammal és ivóvízzel többek között Las Vegas városát. Szállás este a "Fény és Csillogás Városában", a Nevada állambeli Las Vegasban (460 km).

Szeptember 4.
Az egész napot Las Vegasban töltjük. Felmehetünk a Stratosphere toronyba, ahonnan 350 méter magasból csodálhatjuk meg a szerencsejátékosok "Mekkáját". A Fremont Streeten a régi Las Vegas kaszinói és boltjai között sétálhatunk. Bejárjuk a Venetian Palace Velencéjét és a Paris Las Vegas Eiffel-tornyát; este megnézzük a Bellagio színpompás szökőkút-játékát és a Mirage vulkánkitörését. Szállás Las Vegasban.

Szeptember 5.
Elhagyjuk Nevada államot és Utah felé vesszük az irányt. Ezen a napon a Virgin-folyó által homokkőből kialakított Zion Nemzeti Parkban kirándulunk. Szállás este a Bryce Canyon közelében (390 km).

Szeptember 6.
Félnapos kirándulás a Bryce Canyon Nemzeti Parkban. A 2500 méter magasan fekvő nemzeti parkban a természet ereje több ezer sziklatűt és oszlopot alakított ki az eltelt évmilliók során. Délután északra indulunk, este szállás Salt Lake City-ben (430 km).

Szeptember 7.
Reggeli városnézés Salt Lake Cityben (Temple Square, Utah Állam kapitóliuma), majd az ebédidőnket már Idaho államban töltjük. Esti érkezés West Yellowstone-ba (515 km, Montana állam), ahol a szállásunk is lesz.

Szeptember 8.
Az egész napot Wyoming államban, a Yellowstone Nemzeti Parkban töltjük, mely a világ legrégebbi nemzeti parkja. Az amerikai kongresszus 1872-ben nyilvánította Földünk utolsó ökoszisztémáinak egyikét nemzeti parkká, így ennek köszönhetően a Sziklás-hegység gazdag növény és vadvilágát érintetlen formában fedezhetjük fel. A legutóbb kb. 640 ezer éve kitört szupervulkán óriási kráterében különleges geotermikus jelenséggel találkozunk, elég csak a hatalmas gejzírt, az Old Faithfult említeni. Számtalan bölény és jávorszarvas élőhelye ez a terület, de nagyszámú fekete medve és grizzly, valamint veszélyeztetett állatként hiúz és puma is él errefelé. Este szállás West Yellowstone-ban.

Szeptember 9.
Búcsú Yellowstone-tól, majd a nap folyamán Salt Lake Cityig utazunk (515 km). Szállás Salt Lake Cityben.

Szeptember 10.
Délelőtt szabadidő Salt Lake Cityben, majd délután hazautazás. (menetrend helyi idők szerint Salt Lake City 17.00-11.15 Párizs CDG 13.30-15.40 Budapest, tervezett menetrend, változhat).

Szeptember 11.
Hazaérkezés Budapestre a délutáni órákban.

Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy oda-vissza a Budapest-Salt Lake City útvonalon, átszállással
 • Szállás 11 éjszakára középkategóriás szállodákban (Crystal Inn, Holiday Inn, Hampton Inn és hasonlókban), kétágyas szobákban
 • Utazás Chevrolet Express 3500 típusú minibusszal
 • Magyar idegenvezetés a teljes út során
 • Belépők a nemzeti parkokba

Az ár nem tartalmazza:

 • Útlemondási biztosítás 1,7%
 • Repülőtéri illetékek és adók: 159 000 Ft/fő
 • Ellátás
 • ESTA belépési engedély az Egyesült Államokba 6000 Ft/fő
 • Minimum létszám: 6, maximum létszám 14 fő.
 • Egy fő utazása esetén egyágyas felár fizetendő: 299 000 Ft.
 • Három vagy négy fő elhelyezését egy szobában két darab franciaágyon tudjuk megoldani.
 • A várható nappali hőmérsékleti maximum az út első részében 25-32 fok, a Yellowstone Nemzeti Parkban 10-15 fok.
Útlemondási biztosítás

Az út költségének 1,7%-a

EUB Nívó betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
450 Ft /fő/nap
EUB Top betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
590 Ft /fő/nap
EUB Top Extra betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
940 Ft /fő/nap
Antilop-kanyon belépő

Helyszínen fizetendő
45 USD /fő
Válasszon indulási időpontot:

Felnőtt: Gyermek (2-12 év):
Az árkalkuláció előtt kérem válasszon egy indulási időpontot!
Ár: 779 000 Ft-tól/fő
+repülőtéri illeték: 159 000 Ft / fő

13 nap / 12 éj