Csoportos utazások |

Az északi fény nyomában - csoportos utazás magyar idegenvezetéssel Tromsøbe 2018.11.22-25.


Kategóriák: , , , , , , ,

Tromsø (ejtsd: trumsző) Észak-Norvégia központja, számos "legészakibb" kategóriában rekorder: többek közt a legészakibb 50 ezer főnél nagyobb település, a legészakibb egyetem, planetárium, színház, szimfonikus zenekar székhelye. A gyönyörű fekvésű város a norvég és a számi (lapp) kultúrák határán létesült - rendkívül gazdag kulturális élete miatt "Észak Párizsaként" is szokás emlegetni. Az utazók körében azonban leginkább arról nevezetes, hogy északi fekvése miatt november 28-ától január 15-éig egyáltalán nem kel fel a Nap, valamint annak az övezetnek az egyik legideálisabb pontján található, amelyben az északi fény (aurora borealis) a leggyakrabban kialakul. Tartson velünk és fedezzük fel együtt ezt az izgalmas várost, ismerkedjünk meg csodás környezetével, esténként pedig éljük át a sarki fény csodáját!

Szállás a városközpontban, a Quality Hotel Sagában. A saját étteremmel rendelkező modern szálloda tágas szobáiban síkképernyős TV, telefon, minibár, vízforraló, a fürdőszobákban hajszárító található. Az ingyenes wi-fi kapcsolat a hotel teljes területén elérhető.

Az út kiemelt értékei:

 • Utazás november végén, az északi fény megfigyelése szempontjából ideális időpontban
 • Utazás egy átszállással, kényelmes menetrenddel
 • Szállás központi, modern középkategóriás szállodában skandináv büféreggelivel
 • Városnézés Tromsøben és látogatás a Polariába
 • Fakultatív programok a város környékén
 • Norvégiát kiválóan ismerő magyar idegenvezető a budapesti elindulástól a hazaérkezésig


Programok:

November 22., csütörtök
Elutazás Budapestről oslói átszállással (13:40-16:10, 19:00-20:55) Tromsøbe. Érkezés után buszos transzfer a repülőtérről a városközpontba. Szállás Tromsø központjában: Quality Hotel Saga

November 23., péntek
Reggeli után szabadidő délelőtt, vagy fakultatív program: hótalpas kirándulás Tromsøya szigetén (100 euró/fő, gyerekeknek 65 euró/fő, helyszínen fizetendő). Egy rövid transzferrel Tromsøya szigetének legmagasabb részére utazunk, ahol rövid bemutató keretében elsajátítjuk a hótalpazás tudományának alapjait. Felcsatoljuk a hótalpakat és elindulunk a bükk- és fenyőerdőkön keresztül, gyönyörű kilátással Tromsøyára és a szomszédos Kvaløyára (Bálna-sziget) is. Többször is megállunk fényképezni, és lesz alkalmunk megkóstolni a helyi finomságot, a lefsét is.
(Időtartam: kb. 2 óra. Az ár tartalmazza: transzferek, magyar és angol idegenvezetés, hótalpak és botok a program teljes időtartamára, sütemény és forró italok. A program kezdőknek is ajánlott, a bejárt útvonal nagyrészt sík terület.)

Ebédszünet, majd gyalogos városnézés Tromsø belvárosában. Sétálunk a kikötőben és a központban, ellátogatunk a fából épült neogótikus katedrálishoz, és átmegyünk a hídon a szárazföldre, ahol megnézzük a város ikonikus épületét, a modern Ishavskatedralent ("Jeges-tengeri katedrális").

Este fakultatív program: esti hajókirándulás a sarki fény nyomában (175 euró/fő, gyerekeknek 90 euró/fő, helyszínen fizetendő). Ezen a hajókiránduláson lehetőségünk lesz a város és környezetének egy egészen más szemszögből történő megtekintésére, és némi szerencsével az északi fény játékában is gyönyörködhetünk - a fényszennyezés hatásaitól mentesen. A legénység az aznapi időjárási viszonyok ismeretében célzottan olyan helyekre navigálja a hajót, ahol a legnagyobb eséllyel lesz megfigyelhető az aurora borealis.
(Időtartam: 3-4 óra. Az ár tartalmazza: magyar és angol idegenvezetés, téli overáll a hajóút időtartamára, kávé/tea és sütemény. A hajó belső tere fűtött; a hajó büféjében meleg ételek és italok is kaphatóak.)
Szállás Tromsøben.

November 24., szombat
Reggeli, majd délelőtt fakultatív program: látogatás egy lapp farmon, rénszarvasszántúrával (210 euró/fő, gyerekeknek 110 euró/fő, helyszínen fizetendő). A nomád lappok (számik) évszázadok óta foglalkoznak rénszarvastenyésztéssel. Tromsøtől kb. 30 percnyire, a festői Lyngen-Alpokban testközelből is megismerkedünk velük: segítünk a borjak etetésében, miközben a helyi vezetők megosztják a lappok életformájának titkait, történeteket mesélnek és egy-két hagyományos számi dalt (joika) is hallhatunk tőlük. A tűz mellett rénszarvasragut (bidos) ebédelünk, majd rénszarvasszánra ülünk, és egy 20-25 perces túra keretében a környéket is felfedezzük.
(Időtartam: 4-5 óra. Az ár tartalmazza: transzferek, magyar és angol idegenvezetés, téli overáll a program időtartamára, 20-25 perces szánozás, meleg ebéd és ital.)

Este fakultatív program: északi fény-kereső buszos kirándulás (140 euró/fő, gyerekeknek 80 euró/fő, helyszínen fizetendő). Ezen a programon szinte biztos a siker: az elmúlt szezonban az esetek 85 %-ában sikerült megmutatni a jelentkezőknek a sarki fényt. A buszos kirándulás során az aznapi időjárási adatok elemzése alapján a 7 különböző Tromsø környéki bázis közül azokra utazunk el, melyeken a legnagyobb esély kínálkozik az északi fény megtekintésére.
(Időtartam: 5-7 óra. Az ár tartalmazza: transzferek, magyar és angol idegenvezetés, forró csokoládé/kávé/tea és sütemény a bázisokon, kameraállványok korlátozott számban. Minden bázison található zárt melegedő és mosdó.)
Szállás Tromsøben.

November 25., vasárnap
Délelőtt ellátogatunk a Polariába. Az összetorlódott jégtáblákra emlékeztető, különleges épületben modern módszerekkel mutatják be az Arktikum élővilágát és a klímaváltozás sarkvidékekre gyakorolt hatásait, az akváriumban pedig a szakállas fókákkal is barátságot köthetünk. A déli órákban buszos transzfer a repülőtérre, majd hazautazás oslói átszállással (14:25-16:20, 18:25-20:45) Budapestre.


Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy Budapest-Tromsø útvonalon oda-vissza, átszállással
 • Utasonként egy feladott poggyász (max. 20 kg) és egy kézipoggyász (max. 55x40x23 cm, max. 10 kg) minden járaton
 • Repülőtéri transzferek
 • Szállás három éjszakára Tromsøben központi középkategóriás szállodában, kétágyas szobában
 • Bőséges skandináv büféreggeli
 • Városnézés Tromsøben
 • Látogatás a Polariában, belépőjegyekkel
 • Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt

Az ár nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illetékek: 59 000 Ft/fő
 • Útlemondási biztosítás (választható): 1,7 %
 • Minimum létszám: 12 fő. A fakultatív programok 10-10 fő jelentkezése esetén garantáltak.
 • A félpanzió legalább 15 fő megrendelése esetén garantált.
 • A fakultatív programokra előzetes jelentkezés szükséges (az indulást megelőző 31. napig), de díjuk a helyszínen fizetendő.
 • A programokra való jelentkezés az indulás előtti 31. napot követően már nem lemondható.
 • A programok kedvezőtlen időjárás esetén elmaradhatnak vagy módosulhatnak.
 • Az északi fény természeti jelenség, kialakulása nem garantálható.
 • November végén -5 és +1 Celsius fok közötti hőmérséklet a jellemző.
 • Útlemondási biztosítás (választható): az utazás teljes díjának 1,7 %-a.
 • Egyágyas szobában történő elhelyezés esetén 40 000 Ft felár fizetendő. Társításra vonatkozó igényét kérjük jelezze munkatársainknak az 1/235 8010-es telefonszámon vagy az info@skandinavia.hu e-mail címen!
 • Pótágyas elhelyezés esetén a harmadik fő kedvezménye: -30 000 Ft.
 • A Norvégiába történő beutazáshoz érvényes személyi igazolvány is elegendő.
Esti hajókirándulás a sarki fény nyomában (felnőtt)

Helyszínen fizetendő
175 EUR /fő
Esti hajókirándulás a sarki fény nyomában (gyerek)

12 éves korig

Helyszínen fizetendő
90 EUR /fő
Északi fény-kereső buszos kirándulás (felnőtt)

Helyszínen fizetendő
140 EUR /fő
Északi fény-kereső buszos kirándulás (gyerek)

12 éves korig

Helyszínen fizetendő
80 EUR /fő
Félpanzió (háromfogásos vacsorák a 2. és 3. napon)

20 000 Ft /fő
Hótalpas kirándulás Tromsøya szigetén (felnőtt)

Helyszínen fizetendő
100 EUR /fő
Hótalpas kirándulás Tromsøya szigetén (gyerek)

12 éves korig

Helyszínen fizetendő
65 EUR /fő
Látogatás egy lapp farmon, rénszarvasszántúrával (felnőtt)

Helyszínen fizetendő
210 EUR /fő
Látogatás egy lapp farmon, rénszarvasszántúrával (gyerek)

12 éves korig

Helyszínen fizetendő
100 EUR /fő
Útlemondási biztosítás

Az út költségének 1,7%-a

EUB Nívó betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
450 Ft /fő/nap
EUB Top betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
590 Ft /fő/nap
EUB Top Extra betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
940 Ft /fő/nap

4 nap / 3 éj

AZ ÚT BETELT