Csoportos utazások |

Az északi fény nyomában - csoportos utazás magyar idegenvezetéssel Tromsøbe 2021.01.28-31.


Kategóriák: , , , , , , ,

Tromsø Észak-Norvégia központja, számos legészakibb kategória rekordere: többek közt a legészakibb 50 ezer főnél nagyobb település, a legészakibb egyetem, planetárium, színház, szimfonikus zenekar székhelye. A gyönyörű fekvésű város a norvég és a számi (lapp) kultúrák határán létesült - rendkívül gazdag kulturális élete miatt Észak Párizsaként is szokták említeni. Az utazók körében azonban leginkább arról nevezetes, hogy északi fekvése miatt november 28-ától január 15-éig egyáltalán nem kel fel a Nap, valamint annak az övezetnek az egyik legideálisabb pontján található, amelyben az északi fény (aurora borealis) a leggyakrabban kialakul. Tartson velünk és fedezzük fel együtt ezt az izgalmas várost, ismerkedjünk meg csodás környezetével, esténként pedig éljük át a sarki fény csodáját!

Az út kiemelt értékei:

 • Utazás az északi fény megfigyelése szempontjából ideális időpontban
 • Repülés Tromsøbe egy átszállással, kényelmes menetrenddel
 • Szállás központi, modern középkategóriás szállodában, skandináv büféreggelivel
 • Városnézés Tromsøben
 • Északi fény-kereső buszos kirándulás
 • Fakultatív programok a város környékén
 • Norvégiát kiválóan ismerő magyar idegenvezető a budapesti elindulástól a hazaérkezésig

 

Szállás a városközponti Thon Hotel Tromsøben. A saját étteremmel rendelkező modern szálloda szobáiban síkképernyős TV, telefon, a fürdőszobákban hajszárító található. Az ingyenes wi-fi kapcsolat a hotel teljes területén elérhető.

Programok:

Január 28. csütörtök
Elutazás Budapestről a Finnair járatain, helsinki átszállással (11:35-14:55, 15:45-16:40) Tromsøbe. Érkezés után buszos transzfer a repülőtérről a városközpontba.

Január 29. péntek
Reggeli után gyalogosan fedezzük fel Tromsø belvárosát: sétálunk a kikötőben és ellátogatunk a fából épült neogótikus katedrálishoz is.

Délelőtt fakultatív program: husky-szafari (80 000 Ft/fő, 12 éves kortól). Egy kb. 45 perces transzfert követően érkezünk meg a Lyngen-Alpok fjordjai közt megbúvó völgyben található huskyfarmra, ahol 145 barátságos és nagyon energikus négylábú szánhúzó várja, hogy (néhány simogatás mellett) megismerkedjünk velük, és utána egy körre is elvigyenek. A kutyaszánhajtás gyakorlati alapjainak bemutatása után párokban indulunk el a szánokon (az egyik vezet, a másik a szánon ül - félúton csere). A 60-90 perces túránk útvonala a Breivikeidet lankás terepén át, igazi sarkvidéki környezetben vezet.
(Időtartam: 4,5-5 óra. Az ár tartalmazza: transzferek, magyar és angol idegenvezetés, termálruha, csizma és kesztyű a program időtartamára, forró ital és helyi sütemény. A program 12 éves kortól foglalható, csak jó fizikai állapotúaknak ajánlott: a szán után néhány helyen futni kell, azt az emelkedőkön fel kell tolni.)

Este fakultatív program: hajókirándulás "sarki tapas" vacsorával az északi fény nyomában (150 euró/fő, 3-11 éves korig 100 euró/fő, helyszínen fizetendő). Ezen a hajókiránduláson lehetőségünk lesz a város és környezetének egy egészen más szemszögből történő megtekintésére, és némi szerencsével az északi fény játékában is gyönyörködhetünk - a fényszennyezés hatásaitól mentesen. Mialatt egy szinte teljesen némán közlekedő modern elektromos katamarán fedélzetén barangolunk a város környéki szigetvilágban, egy helyi díjnyertes étterem által összeállított "sarki tapas" kóstolómenüs vacsora keretében ismerhetjük meg a helyi gasztronómia ízeit.
(Időtartam: 3 óra. Az ár tartalmazza: magyar és angol idegenvezetés, "sarki tapas" kóstolómenüs vacsora.)
Szállás Tromsøben.

Január 30. szombat
Reggeli, majd fakultatív program: szánozás egy lapp rénszarvasfarmon (70 000 Ft/felnőtt, 12 éves korig gyerekeknek 40 000 Ft/fő). A nomád lappok (számik) évszázadok óta foglalkoznak rénszarvastenyésztéssel. Tromsøtől kb. 30 percnyire, egy hagyományos farmon testközelből is megismerkedünk 200 szarvassal. Segítünk az etetésükben, majd egy rövid gyorstalpaló után egy 25-30 perces vezetett szánozásra indulunk velük. A túra után egy számi földkunyhóban a klasszikus helyi esküvői fogással, a rénszarvasraguval melegedünk át. A látogatás végén a vendéglátók mesélnek kultúrájukról, életformájukról és egy hagyományos számi dalt (joik) is hallhatunk tőlük.
(Időtartam: 3-4 óra. Az ár tartalmazza: transzferek, magyar és angol idegenvezetés, 25-30 perces szánozás, meleg ebéd és ital.)

Utolsó esténken buszra szállunk és sarki fény vadászatra indulunk. Ezen a programon szinte biztos a siker: az elmúlt szezonban az esetek 85 %-ában sikerült megmutatni a jelentkezőknek az aurora borealist. A kirándulás során a legfrissebb időjárási adatok elemzése alapján az 5 különböző Tromsø környéki bázis közül arra utazunk el, melyen a legnagyobb esély kínálkozik az északi fény megtekintésére. Ha az időjárás is megengedi, tábortűz mellett melegedve élhetjük át az esti égen táncoló misztikus fények csodáját.
(Megjegyzés: minden bázison található zárt melegedő és mosdó, ill. kameraállványok és overállok korlátozott számban.)
Szállás Tromsøben.

Január 31. vasárnap
Reggeli után transzfer a repülőtérre, majd hazautazás a Finnair járatain, helsinki átszállással (11:30-14:30, 17:05-18:30) Budapestre.


Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy Budapest-Tromsø útvonalon oda-vissza, átszállással
 • Repülőtéri transzferek
 • Szállás három éjszakára Tromsøben központi középkategóriás szállodában, kétágyas szobában
 • Bőséges skandináv büféreggeli
 • Városnézés Tromsøben
 • Északi fény-kereső buszos kirándulás
 • Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt

Az ár nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illetékek és poggyászdíjak: 79 000 Ft/fő, mely tartalmazza 1 db feladott poggyász (max. 23 kg/db) és 1 db kézipoggyász (max. 10 kg, max. 56×45×25 cm) díjait minden járaton
 • Minimum létszám: 24 fő. A félpanzió és a fakultatív programok 15-15 fő jelentkezése esetén garantáltak.
 • A fakultatív programokra előzetes jelentkezés szükséges (az indulást megelőző 35. napig). A programokra való jelentkezés az indulás előtti 35. napot követően már nem lemondható.
 • A programok kedvezőtlen időjárás esetén elmaradhatnak vagy módosulhatnak.
 • Az északi fény természeti jelenség, kialakulása nem garantálható.
 • Egyágyas szobában történő elhelyezés esetén 90 000 Ft felár fizetendő.
 • Háromágyas szobában történő elhelyezés esetén a harmadik fő kedvezménye 45 000 Ft.
 • A Norvégiába történő beutazáshoz érvényes személyi igazolvány is elegendő.
 • Eltérően utazási feltételeinktől, indulástól számított 35 napon kívüli útlemondás esetén a Finnair légitársaság lemondási feltételei szerint 45 000 Ft/fő törlési díjat számítunk fel.
Félpanzió (háromfogásos vacsora az 1. és 3. napon)

22 000 Ft /fő
Hajókirándulás "sarki tapas" vacsorával az északi fény nyomában (felnőtt)

Helyszínen fizetendő
150 EUR /db
Hajókirándulás "sarki tapas" vacsorával az északi fény nyomában (gyermek)

11 éves korig

Helyszínen fizetendő
100 EUR /db
Husky-szafari

12 éves kortól, jó fizikai állapotúaknak ajánlott

80 000 Ft /db
Szánozás egy lapp rénszarvasfarmon (felnőtt)

70 000 Ft /db
Szánozás egy lapp rénszarvasfarmon (gyermek)

12 éves korig

40 000 Ft /db
Útlemondási biztosítás

Az út költségének 1,5%-a

EUB Nívó betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
Kizárólag európai utazásokra köthető!
460 Ft /fő/nap
EUB Top betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
605 Ft /fő/nap
EUB Top Extra betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
1 000 Ft /fő/nap
Válasszon indulási időpontot:

Felnőtt: Gyermek (2-12 év):
Az árkalkuláció előtt kérem válasszon egy indulási időpontot!
Ár: 199 000 Ft-tól/fő
+repülőtéri illeték: 79 000 Ft / fő

4 nap / 3 éj