Csoportos utazások |

Barangolás az olasz csizma sarkán - csoportos utazás a május 1-i hosszú hétvégén 2019.05.01-05.


Kategóriák: , , , , , , ,

Az "olasz csizma sarkán" végighúzódó Puglia tartomány rendkívül színes és változatos látnivalói ellenére még nem tartozik a tömegturizmus célpontjai közé, ezért igazi, háborítatlan olasz hangulat uralkodik itt. A vidéket olajfaligetek és szőlőbirtokok tarkítják, a kisvárosok keskeny utcáin számtalan érdekes látnivalót fedezhetünk fel, és lépten-nyomon a hagyományos olasz konyha remekeibe botlunk.
Fedezze fel velünk Lecce, a "rózsaszín város" barokk emlékeit, a Világörökség részeként számon tartott Alberobello trulloit, Matera sziklába vájt házait és a görög stílusra emlékeztető Ostuni fehérre meszelt, csodálatos óvárosát! Sütkérezzen a májusi napsütésben, élvezze a tengert és a Dolce Vitát!

Az út kiemelt értékei:

 • Dél-Olaszország rejtett kincseinek felfedezése
 • Az utazás ideje magában foglalja május 1-i hosszú hétvégét
 • Szállás Bari központjában, középkategóriás szállodában
 • Utazás Budapestről közvetlen repülőjárattal, kedvező menetrenddel
 • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt

Programok: 
 

május 1., szerda
Elutazás Budapestről közvetlen járattal Bariba (10:40-12:10). Városnézés Bariban: óváros, San Nicola templom, San Sabino templom, promenád. Késő délután bejelentkezés a szállodába: Hotel Moderno 3*. A kedvelt középkategóriás szálloda az óváros és a bevásárló negyed között található. Szobáiban saját fürdőszoba, hajszárító, széf, telefon, tévé és korlátlan wifi szolgálja a vendégek kényelmét.

május 2., csütörtök
Reggeli, majd egész napos kirándulás Materába és Alberobellóba.
Matera, a Világörökség részeként számontartott sziklaváros. A térség legteljesebb ilyen jellegű települését többszáz ház és sziklatemplom alkotja. Az 1950-es évekig a szegénység elrettentő példájaként szolgált Olaszországban elmaradottsága miatt, amikor is a lakosság nagy része modernebb otthonokba költözött. Ma az épületek egy részében éttermek és szállodák üzemelnek, mindezek ellenére a Sassi (a városmag) megőrizte régi hangulatát, és a keskeny, zegzugos utcákon sétálva szinte érezni lehet, hogyan éltek az itteniek csupán fél évszázaddal ezelőtt.
Második megállónk Alberobello, a szintén UNESCO védettség alatt álló kis település. A hegyoldalra épült város magját a trullok alkotják: a méhkasra emlékeztető, fehérre meszelt, szürke tetős kis házak jelentős részét éttermekké, kávézókká, üzletekké alakították. Mégis, köztük sétálva visszarepülhetünk a kora újkori időkbe, amikor az első, ilyen jellegű, csak kőből, kötőanyag nélkül épült lakóházak - vagy inkább kunyhók - fedelet nyújtottak az itt élők számára.

május 3., péntek
Reggeli, majd szabad program vagy egész napos fakultatív kirándulás a bor, a történelem és a tenger jegyében: borkóstoló, Castel del Monte és Trani (60 Euró/fő, helyszínen fizetendő).
Puglia tartomány termékeny földjein, déli lejtőin többféle remek borszőlő terem, melynek köszönhetően több évszázados kultúrája és történelme van a borászatnak ezen a vidéken. A környéken rengeteg kisebb-nagyobb szőlőbirtok húzódik, melyek közül több látogatható is. Ezek közül keresünk fel egyet, ahol a hagyományokon alapuló borászat mellett a táj másik jellegzetes termékével, az olíva olajjal és annak készítésével is megismerkedhetünk.
Castel del Monte az UNESCO világörökségének része, Dél-Olaszország egyik legtitokzatosabb látnivalója. A XIII. században épült vár a régió védelmi rendszerének részét képezte, de az építtető, II. Frigyes német-római császár egyik kedvenc vadászkastélya is volt. A jellegzetes, nyolcszög alaprajzú vár a XIX. századi helyreállításnak köszönhetően, régi pompájában fogadja a látogatókat.
Trani, az Adriai-tengerpart egyik legszebb fekvésű kisvárosa. A történelmi központ egységes, fehér városképe az építkezésekhez használt, közelben bányászott márványszerű mészkőnek köszönhető. Barangolhatunk a középkori, macskaköves utcákon, beülhetünk egy trattoriaba ebédelni, sőt érdemes a friss, reggel fogott zsákmányból csemegézni: a kikötő környékén számos étterem kínál tengeri fogásokat.
Az ár tartalmazza a transzfereket, a felsorolt programokat magyar idegenvezetéssel és a belépőjegyeket.

május 4., szombat
Reggeli, majd szabad program vagy egész napos fakultatív kirándulás: Ostuni és Lecce (60 Euró/fő, helyszínen fizetendő).
Ostuni fehér házai messziről ragyognak a dél-olasz napsütésben. A fallal körbevett város boltíves épületei, keskeny utcái különleges hangulatot árasztanak a maguk egyszerűségével és rendezettségével. A fehérre meszelt falú házak közül - mintegy megtörve az egyhangúságot - kiemelkedik a homokszínű katedrális és a püspöki palota díszes épülete.
Lecce, Puglia tartomány ékköve. "Rózsaszín városként" vagy "Dél Firenzéjeként" is emlegetik. Bár ókori emlékekkel is büszkélkedhet, mégis a barokk építészet kiemelkedő példájaként tartják számon: a környéken fellelhető puha és formázható mészkőnek köszönhetően, a templomokon minden képzeletet felülmúló, részletgazdag díszítések láthatók. Legszebb példája a Santa Croce bazilika.
Az ár tartalmazza a transzfereket, a felsorolt programokat magyar idegenvezetéssel és a belépőjegyeket.

május 5., vasárnap
Reggeli, majd transzfer a repülőtérre. Hazautazás Budapestre menetrend szerint (12:45-14:15).

Az ár tartalmazza:

 • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Bari útvonalon, közvetlen járattal
 • Egy db kis kézipoggyász (max. 40 x 30 x 20 cm)
 • Különbusz a teljes tartózkodás során
 • Szállás Bari belvárosában négy éjszakára, 3*-os szállodában, kétágyas szobában
 • Reggeli
 • Városnézés Bariban
 • Egész napos kirándulás Materaba és Alberobelloba, a szükséges belépőkkel
 • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt

Az ár nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illetékek: 39 000 Ft/fő
 • Ajánlott szervizdíj (helyben fizetendő): 5 Euró/fő
 • Minimum létszám: 25 fő.
 • A fakultatív programok min. 20 fő jelentkezése esetén indulnak.
 • Egy fő utazása esetén egyágyas felár fizetendő: 49 000 Ft.
 • Útlemondási biztosítás (választható): 1,7%.
 • A felkeresett látnivalók sorrendje egy-egy napon belül változhat.
 • Ajánlott szervizdíj (helyben fizetendő): 5 Euró/fő.
Fakultatív kirándulás: borkóstoló, látogatás Castel del Monteban és Traniban

Helyszínen fizetendő
60 EUR /fő
Fakultatív kirándulás: Lecce és Ostuni

Helyszínen fizetendő
60 EUR /fő
Félpanzió (4 menüvacsora helyi étteremben)

39 000 Ft /fő
Elsőbbségi beszállás

Az elsőbbségi beszállás korlátozott számban érhető el (a fedélzetre magával vihet egy kis méretű kézipoggyász mellett egy nagyméretű kézipoggyászt is - maximális méret: 55×40×23 cm)

13 900 Ft /fő
Feladott poggyász (max. 10 kg)

10 900 Ft /db
Feladott poggyász (max. 20 kg)

16 900 Ft /db
Útlemondási biztosítás

Az út költségének 1,5%-a

EUB Nívó betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
Kizárólag európai utazásokra köthető!
450 Ft /fő/nap
EUB Top betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
590 Ft /fő/nap
EUB Top Extra betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
940 Ft /fő/nap

5 nap / 4 éj

AZ ÚT BETELT