Csoportos utazások |

Baszkföld és Kantábria - csoportos utazás Észak-Spanyolországban, magyar idegenvezetéssel 2019.09.13-16.


Kategóriák: , , , , , , , , ,

Spanyolország ezer arca vitathatatlan. Az északi országrész tájképe merőben más: itt az üde zöld dimbek-dombok, égbemeredő hegyek és a végtelen tengerpart összképe olyan idilli, mint a mesében. A helyiek méltán büszkék a vidék szépségére, egyedülálló természeti és kulturális nevezetességeire, építészeti vívmányaira és kiváló konyhaművészetére. "Cantabria infinita", a végtelen Kantábria és "Euskadi, todo está cerca", Baszkföld, ahol minden közel van, Spanyolország területének 2,5 %-át teszi ki, összesen 2,7 millióan lakják, több, mint 500 km hosszú partszakasz, többszáz homokos strand és többezer barlang birtokosai.

Utunk ízelítő Baszkföld és Kantábria kiemelkedő látnivalóiból: Santander, San Sebastián és Bilbao mellett megnézzük az Altamira-barlangmúzeumot, az El Castillo barlangban őseink eredeti barlangrajzait és Antonio Gaudí által tervezett El Capricho házat. A 30 körüli Michelin csillagos éttermek száma, a friss és minőségi alapanyagok, az étkezési hagyományok és a teret hódító modern konyha egyértelmű jelei, hogy itt bizony jókat lehet enni. Utunkon kóstolunk baszk pintxos falatokat, hegyvidéki tradicionális cocido-t, tenger gyümölcseit, friss halat, sajtokat és helyi borokat.

Szeptemberben még kiélvezhetjük a napsütést és a tengerben akár meg is mártózhatunk.

Induljunk! Vamos! 

Az utazás kiemelkedő értékei:

 • Utazás közvetlen járattal a Budapest-Santander-Budapest útvonalon
 • Szállás 4*-os szállodában, Santander központjában, reggelivel
 • Városnézés Santanderben, vacsorával
 • UNESCO Világörögség El Castillo barlang őskori barlangrajzainak megtekintése
 • Egész napos kirándulás Baszkföldön: San Sebastián és Bilbao, ebéddel
 • Fakultatív kirándulás Kantábriában: Altamira-barlangmúzeum és Antonio Gaudí tervezte El Capricho ház, ebéddel
 • Kiváló helyismerettel rendelkező magyar idegenvezető a teljes út során


Szállás: Hotel Silken Coliseum****
Modern és stílusos szálloda Santander óvárosában. Légkondicionált szobái kábeltévével, telefonnal, minibárral, hajszárítóval, széffel felszereltek, az ingyenes wifihozzáférés biztosított.

Programok:

szeptember 13. péntek
Elutazás Budapestről közvetlen repülőjárattal Santanderbe (06:25-09:25). Délelőtti buszos városnézésünk során kitekintünk a Cabo Mayor kilátóból, ahonnan belátható a tenger, a teljes partszakasz és a város. A Magdalena-félszigeten körbesétáljuk a város leglátogatottabb palotáját, a ma már konferenciáknak helyet adó régi királyi nyári rezidenciát. Utunkat a Kantábriai-hegység felé vesszük, ahol megcsodálhatjuk a 18 Unesco Világörökséghez tartozó barlang egyikét, az El Castillót. Itt gigantikus terek és belső szurdokok között ősemberi barlangrajzokat, tenyérlenyomatokat és szimbólumokat láthatunk, melyek pontos jelentéseit még a mai napig kutatják. Visszautazás Santanderbe, ahol délután gyalogosan fedezzük fel az óvárost (piac, városháza, katedrális, Centro Botín). Este vacsora egy szálloda környéki étteremben.

szeptember 14. szombat
Egész napos kirándulás Baszkföldre, buszos és gyalogos városnézés: San Sebastián és Bilbao. Az egyik leghíresebb és legromantikusabb spanyol tengerparti város San Sebastián. 2016-ban Európa Kulturális fővárosa volt, évente pedig a Nemzetközi Filmfesztivál helyszíne. Sétát teszünk a lenyűgöző fekvésű öbölben, La Concha strandon és a Siete Calles, Hét Utcának elnevezett óvárosában, majd egy helyi étteremben baszk falatkákat, pintxosokat kóstolunk. Délután a nemzeti fővárosba, Bilbaóba látogatunk. Bejárjuk az óvárost, a Nervión folyón ívelő hidakat és körbesétáljuk a híres Guggenheim múzeum épületét.

szeptember 15. vasárnap
Szabad program Santanderben vagy egész napos fakulatív kirándulás: Santander környéke és Altamira-barlangmúzeum. A leghíresebb paleolit barlang egyike az Altamira-barlang, melyet megóvása érdekében hetente csak 5 kiváltságos turista láthat. Múzeumában a barlangfestmények Sixtus-kápolnájának hű reprodukciója látható. Ezután a környék leglátogatotabb és a legszebb spanyol faluk közé sorolt Santillana del Marba utazunk, ahol megtekintjük a XII. századi Colegiata de Santillana del Mar apátsági templomot. Helyi étteremben ebédelünk, majd Comillas felé vesszük az irányt. Nem annyira köztudott, hogy a híres Antonio Gaudí építész 4 alkotása Barcelonán kívül található. Az egyik az El Capricho, a "Szeszély" épülete, mely két éven keresztül egy újgazdag bárónak készült. Bámulatos és meghökkentő építészeti megoldások, gazdag díszítés, ellenben funkcionalizmus jellemzi a házat. A program ára ebéddel: 75 EUR/fő (helyszínen fizetendő).

szeptember 16. hétfő
Reggeli transzfer a repülőtérre, majd hazautazás Budapestre (10:05-13:05).


Az ár tartalmazza:

 • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Santander-Budapest útvonalon, közvetlen repülőjáratokkal
 • Utasonként egy kisméretű kézipoggyász (max. 40 x 20 x 25 cm)
 • Repülőtéri transzferek
 • Három éjszaka szállás belvárosi, 4*-os szállodában
 • Reggeli
 • Magyar idegenvezetés a teljes utazás során
 • Egész napos buszos és gyalogos városnézés Santanderben, vacsorával
 • UNESCO világörögségi helyszín El Castillo barlang látogatása
 • Egész napos kirándulás Baszkföldön, Bilbao és San Sebastián, ebéddel

Az ár nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illetékek: 39 000 Ft/fő
 • Minimum csoportlétszám: 12 fő.
 • Útlemondási biztosítás (választható) 1,7%.
 • Egy fő utazása esetén egyágyas felár fizetendő: 65 000 Ft/fő.
Fakultatív kirándulás

Helyszínen fizetendő
75 EUR /fő
Feladott poggyász (max. 10 kg és 55 x 40 x 20 cm)

9 000 Ft /db
Feladott poggyász (max. 20 kg)

18 000 Ft /db
Elsőbbségi beszállás és 2 kézipoggyász

Korlátozott számban igényelhető: a fedélzetre felvihető egy kisméretű kézipoggyász (40 x 20 x 25 cm) és egy 10 kg-os kézipoggyász (55 x 40 x 20 cm)

9 000 Ft /db
Útlemondási biztosítás

Az út költségének 1,5%-a

EUB Nívó betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
Kizárólag európai utazásokra köthető!
450 Ft /fő/nap
EUB Top betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
590 Ft /fő/nap
EUB Top Extra betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
940 Ft /fő/nap

4 nap / 3 éj

AZ ÚT BETELT