Csoportos utazások |

Csodálatos Kolumbia – csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel 2018.02.16-25.


Kategóriák: , , , , , , , , , ,

Kolumbia az utóbbi 20 évben 180 fokos fordulatot vett: a híradók nem éppen turistacsalogató tudósításai helyett ma béke, biztonság és irigylésre méltó fejlődés tapasztalható szerte az országban, és az utazók ismét felfedezték maguknak Latin-Amerika egyik legváltozatosabb, legvidámabb országát, ahol az esőerdők, az Andok csipkés hegyláncai és a Karib-tenger partvidéke mellett a kiváló gasztronómia és a mosolygós helyiek is gondoskodnak arról, hogy egy percig se unatkozzunk. A Lonely Planet 2017-es válogatásában Kolumbia a leginkább meglátogatásra ajánlott 10 ország közül a 2. helyen szerepel.

Tartson velünk februárban, és fedezzük fel együtt Gabriel García Márquez varázslatos hazáját! Sétálunk majd Bogotá macskaköves utcáin, egy andoki hegyi faluban megtanuljuk a tökéletes kávé készítésének minden titkát, egy kakaóültetvényen elkészítjük a saját csokoládénkat, utunk végén pedig bejárjuk a hamisítatlanul karibi hangulatú Cartagena színes utcáit és pihenünk a tengerparton is.
 

Az utazás kiemelkedő értékei:

 • Utazás kényelmes menetrenddel, egy-egy átszállással az oda- és visszaúton
 • Magyar idegenvezető a budapesti elindulástól a hazaérkezésig
 • Szállás kiváló értékelésű középkategóriás szálláshelyeken, Cartagenában négycsillagos tengerparti szállodában
 • Fakultatív kirándulások Cartagenából
 • Gazdag program, az ország látnivalóinak és kultúrájának széleskörű megismerése
 • A részvételi díj tartalmazza minden, a programban szereplő látnivaló költségeit
 • A magyar utazók számára ismeretlen, de a nyugat-európaiak körében nagyon divatos úti cél


Programok:

Február 16., péntek
Elutazás Budapestről az Air France járatain, párizsi átszállással (06.00-08.25, 13.10-18.40) Bogotába. Érkezés után transzfer a szálláshelyre, majd a szobák elfoglalása.
Szállás Bogotában a La Candelaria negyedben: Hotel Casa Deco

Február 17., szombat
A közel 500 éves kolumbiai fővárost gazdag tudományos élete miatt Latin-Amerika Athénjának is becézik. A város megismerését a Paloquemao-piacon kezdjük, ahol felfedezzük, mit esznek és isznak a kolumbiaiak, majd betérünk a város régi magjába, a macskaköves La Candelaria negyedbe. A hangulatos utcák számos spanyol gyarmati és barokk stílusú épületnek, valamint egyetemeknek és könyvtáraknak adnak otthont. A Bolívar téren megnézzük a kormányzati épületeket, köztük a parlamentet. A Botero-múzeumban a stílusteremtő kolumbiai művész, Fernando Botero munkái mellett Chagall, Dali, Matisse, Monet és Picasso műveivel is találkozhatunk. A nap utolsó állomásán ellátogatunk az Aranymúzeumba, ahol a világ legnagyobb aranyból készült tárgyainak gyűjteményét tekintjük meg - ezek nagy része a prekolumbián (1492. előtti) civilizációk öröksége. Ezt követően transzfer a repülőtérre, majd elutazás közvetlen járattal Medellínbe. Érkezés után transzfer a szálláshelyre, majd a szobák elfoglalása.
Szállás Medellínben az El Poblado negyedben: Hotel Florencia Plaza

Február 18., vasárnap
Reggeli után a harsányzöld vidék felé vesszük az irányt. A hangulatos Fredoniában egy családi gazdaságban megismerjük a kávé összes titkát a cserjétől a csészéig. Érkezéskor sétálunk az ültetvények között és megtanuljuk a kávébab termesztésének módját, majd egy hagyományos helyi ételekből álló ebéden veszünk részt. Délután megtudjuk, hogyan szüretelik és pörkölik a kávészemeket, és megismerjük a tökéletes kávé készítésének titkait.
Szállás a Cauca folyó mellett, Cauca Viejo településen, egy gyarmati stílusú szálláshelyen: Hotel Boutique Parasiempre

Február 19., hétfő
Reggelit követően a Cauca folyó festői völgyében utazva érjük el Támesis városkáját, amely a gyarmatosítók kora előtt készült számos sziklarajzáról híres. Ezek a kőbe vésett figurák kitűnő betekintést nyújtanak ezeknek a letűnt civilizációnak az életébe. Egy ebédet követően a délutánt a kávé utáni másik híres helyi termék, a kakaó - és természetesen a csokoládé - jegyében töltjük el: egy organikus kakaóültetvényen testközelből tanuljuk meg, hogyan készül a kakaó a hagyományos módon. A nap végén lehetőségünk lesz elkészíteni a saját csokoládénkat, majd visszautazunk Cauca Viejóba.
Szállás Cauca Viejóban.

Február 20., kedd
A mai napon megismerkedünk az Örök Tavasz városával, Medellínnel. Az ország második legnagyobb városa a 80-as években a helyi drogkartellről vált hírhedtté, de ennek már vége: a kartellt 1993-ban felszámolták, és a városatyák óriási, az infrastruktúrára és közoktatásra fordított befektetései nyomán a város a kontinens egyik legvirágzóbb, leginnovatívabb központjává vált. Túránkon megismerkedünk ennek a példaértékű átalakulásnak a mikéntjével, találkozunk Botero vidám szobraival a róla elnevezett téren és utazunk a városban található kötélpályás felvonók ("Metrocable") egyikén is.
Szállás Medellínben: Hotel Florencia Plaza

Február 21., szerda
Reggel transzfer a repülőtérre, majd elutazás közvetlen járattal Cartagenába. A kalandos történelmű karib-tengeri kikötőváros a spanyol gyarmatbirodalom fontos központja és a kalózok kedvelt célpontja volt. Túránk elején felmegyünk a város legmagasabb dombján található La Popa kolostorba, amely a város legszebb kilátópontja. Ezután ellátogatunk a hatalmas San Felipe erődhöz, majd sétálunk az óváros színes gyarmati házai között, majd végül megtekintjük a csodás San Pedro Cláver kolostort. Késő délután rövid transzfer a szállodába.
Szállás Cartagenában a Karib-tenger partján: Hotel Las Américas Casa de Playa

Február 22., csütörtök
Pihenés a tengerparton, vagy fakultatív kirándulás La Boquilla halászfaluba (24 900 Ft/fő): a barátságos halászfaluban a mai napig a régi hagyományok szerint élnek. Megérkezés után a helyi halászok fatörzsből vájt kenuin, alagutakon, majd ősi mangrove erdőkön keresztül jutunk el egy gémek és pelikánok által látogatott tóhoz. Ebédszünet után a falusi kézműves asszonyok segítségével mi magunk is elkészíthetünk kókuszdióból egy karkötőt vagy nyakláncot egy hideg kókuszos ital kortyolgatása közben. A nap végén fürdési lehetőség, végül visszautazás a szállodába.
Szállás Cartagenában.

Február 23., péntek
Pihenés a tengerparton, vagy egész napos fakultatív kirándulás El Encanto szigetére, ebéddel (29 900 Ft/fő): egy 45 perces hajózást követően érjük el a Rosario-szigetek egyik gyönyörű tagját. A kolumbiai partvidék egyik legnagyobb korallzátonya 1988. óta nemzeti park. Érkezés után szabad program a szigeten: pihenés a tengerparton, fürdés, snorkeling lehetőség.
Szállás Cartagenában.

Február 24., szombat
Pihenés a tengerparton. Délután transzfer a cartagenai repülőtérre, majd hazautazás a KLM járatain, amszterdami átszállással (18.40-10.00, 14.15-16.15) Budapestre.

Február 25., vasárnap
Érkezés Budapestre a délutáni órákban.
 

Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy a Budapest-Bogotá és Cartagena-Budapest útvonalon, átszállással
 • Belső repülőjegyek a Bogotá-Medellín és Medellín-Cartagena útvonalon, közvetlen járatokkal
 • Személyenként egy kézipoggyász és egy feladható poggyász (max. 23 kg) minden járaton
 • Szállás egy éjszakára Bogotában, középkategóriás szállodában
 • Szállás két éjszakára Medellínben, középkategóriás szállodában
 • Szállás két éjszakára Cauca Viejóban, középkategóriás szállodában
 • Szállás Cartagenában három éjszakára négycsillagos tengerparti szállodában
 • Büféreggeli a szállodákban
 • Teljes ellátás a harmadik és negyedik napon
 • Az összes leírt program belépőkkel, transzferekkel
 • Magyar nyelvű csoportkísérő a budapesti elindulástól a hazaérkezésig

Az ár nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illetékek: 199 000 Ft/fő
 • Útlemondási biztosítás (választható): 1,5 %
 • Minimum létszám: 10 fő.
 • A fakultatív kirándulások és a félpanzió 10-10 fő jelentkezése esetén garantáltak.
 • Útlemondási biztosítás (választható): 1,5 %.
 • Az egyágyas elhelyezés felára: 85 000 Ft.
 • A Kolumbiába történő beutazáshoz a belépés napjától számított legalább három hónapig érvényes útlevél szükséges.
 • Kötelező oltás nem szükséges.
Útlemondási biztosítás

Az út költségének 1,5%-a

EUB Nívó betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
450 Ft /fő/nap
EUB Top betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
580 Ft /fő/nap
EUB Top Extra betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
940 Ft /fő/nap
Fakultatív egész napos kirándulás El Encanto szigetére, ebéddel

29 900 Ft /fő
Fakultatív kirándulás La Boquilla halászfaluba

24 900 Ft /fő
Félpanzió (6 háromfogásos vacsora italfogyasztással)

64 900 Ft /fő
Válasszon indulási időpontot:

Felnőtt: Gyermek (2-12 év):
Az árkalkuláció előtt kérem válasszon egy indulási időpontot!

Ár: 559 000 Ft-tól/fő

10 nap / 9 éj