Csoportos utazások |

Csoportos utazás a napfényes Szicíliára az október 23-i hosszú hétvégén 2018.10.20-23.


Kategóriák: , , , ,

Szicília Itália eszenciája: az olasz nép minden sajátos vonása, minden táj, minden konyha, a történelem minden izgalma megtalálható itt, csak éppen erősebb és színpadiasabb formában. Csoportos utazásunkon igyekszünk a sziget minél több arcával összebarátkozni: bázisunk a nyüzsgő egyetemi városban, Cataniában lesz, ahonnan másnap először a helyiek büszkeségét, az Etnát hódítjuk meg autóbuszunk segítségével, majd a Keresztapa filmekből ismerős Savoca városka felé vesszük az irányt, végül a napot a már az ókorban is felkapott Taormina utcáin bolyongva zárjuk. Következő nap a szicíliai barokk építészet kiváló példáit keressük Ragusában, majd a világörökségi helyszín Siracusa látnivalóival ismerkedhetünk. A több mint kellemesnek ígérkező októberi hosszú hétvége ideális időpont a látogatásra és ki tudja, talán még Don Corleonéval is összefutunk majd egy kézcsók erejéig...

Az utazás kiemelkedő értékei:

 • Utazás közvetlen járatokkal, illeszkedve a hosszú hétvége teljes időtartamához
 • Szállás színvonalas, belvárosi háromcsillagos szállodában
 • Kiváló helyismerettel rendelkező, tapasztalt magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
 • Világörökségi helyszínek és tartalmas kirándulások


Szállás a háromcsillagos Hotel Villa Romeo szállodában. A belvárosi szálloda légkondicionált szobái LCD televízióval, minibárral, telefonnal, széffel és wifihozzáféréssel rendelkeznek.

Programok:
 

Október 20., szombat
Elutazás Budapestről Cataniába közvetlen repülőjárattal (19:45-21:50). Különbuszos transzfer a központba, szállás elfoglalása.

Október 21., vasárnap
Reggeli a szállodában, majd gyalogos ismerkedés Catania látnivalóival. Főbb megállók: a főtér az elefántos kúttal és a katedrálissal, Archeológiai Park, San Niccolo Templom, Castello Ursino, halpiac. A városnézés után szabadidő.

Október 22., hétfő
Reggeli után kirándulás Európa legmagasabb aktív tűzhányójára, az Etnára. A vulkán oldalában majd 2000 méter magasságig hatolunk fel autóbuszunkkal, ahol a káprázatos panoráma mellett szemrevételezhetjük a hegy unikális vulkanikus formakincsét is. Később a Keresztapa filmekből ismerős Savoca utcáin szívhatjuk magunkba a szicíliai vidék illatát, majd délután megpróbálunk utánajárni, hogy mi Taormina titka. A városkát görög telepesek alapították az ókorban és hamar az arisztokrácia kedvelt nyaralóhelyévé vált, elsősorban a lenyűgöző kilátás miatt. Legtöbbet fényképezett látványossága az általunk is meglátogatandó Teatro Greco (görög színház), de a Corso Umberto környékének zegzugos utcái, sikátorai és meseszép palotái is lenyűgözőek.

Október 23., kedd
Reggeli, majd szabad program, egész napos, csoportos fakultatív kirándulási lehetőséggel:

Siracusa és Ragusa (helyben fizetendő 70 EUR/felnőtt, 50 EUR/gyermek): először Ragusa felé vesszük az irányt, ami szintén a szicíliai barokk építészet kiemelkedő jelentőségű városa. Mivel kissé távolabb esik a turisták által gyakran látogatott helyektől, ezért kevesebb a látogató, nyugodtabb körülmények között csodálkozhatunk rá a városra. Később  Siracusába indulunk, amely talán a sziget legszebb városa: sikerének titka, hogy a különböző korok építészeti stílusait sikerült egységes keretbe foglalnia. Olyan kiváló alkotásokat találhatunk itt, mint Apolló isten temploma, a görög színház Dionüszosz fülével (ami egy barlang) vagy a Maléna című filmből híressé vált gyönyörű barokk főtér.

Este transzfer a repülőtérre és hazautazás Budapestre (22:30-00:35).

Az ár tartalmazza:
 

 • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Catania útvonalon
 • Három éjszaka szállás a Hotel Villa Romeo szállodában, Cataniában, kétágyas szobában
 • Büféreggeli a szállodában
 • Cataniai városnézés
 • Egész napos Taormina-Etna kirándulás
 • Repülőtéri transzferek Cataniában
 • Utasonként egy kézipoggyász (max.10 kg, 55 x 40 x 23 cm)
 • Magyar nyelvű idegenvezető az utazás teljes időtartama során

Az ár nem tartalmazza:
 

 • Repülőtéri illetékek: 39 000 Ft/fő
 • Útlemondási biztosítás (választható) 1,7%.
 • Minimum létszám: 15 fő.
 • Egy fő utazása esetén egyágyas felár fizetendő, melynek összegét a foglalási összesítőben találja feltüntetve.
 
Siracusai fakultatív kirándulás belépőkkel

gyermek

Helyszínen fizetendő
50 EUR /fő
Siracusai fakultatív kirándulás, belépőkkel

felnőtt

Helyszínen fizetendő
70 EUR /fő
Elsőbbségi beszálllás

Ha WIZZ Priority szolgáltatást vásárol, a fedélzetre magával viheti kézipoggyászát (55 × 40 × 23 cm), illetve egy kisméretű táskát (40 × 30 × 18 cm) is.

8 600 Ft /fő
Feladott poggyász (max. 20 kg)

21 400 Ft /db
Útlemondási biztosítás

Az út költségének 1,7%-a

EUB Nívó betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
450 Ft /fő/nap
EUB Top betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
590 Ft /fő/nap
EUB Top Extra betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
940 Ft /fő/nap

4 nap / 3 éj

AZ ÚT BETELT