Csoportos utazások |

Dél-Afrika legjava - csoportos felfedező- és gasztrotúra, magyar idegenvezetővel 2018.01.26-02.07.


Kategóriák: , , , , , , , , ,

A Dél-Afrikai Köztársaság legfontosabb látnivalóit ismerhetjük meg utunk során. A világ legszebb zöld kanyonja, a Krüger és Mkuze Nemzeti Parkok és a St.Lucia Természetvédelmi Terület végtelenül gazdag vadállománya, a törzsi kultúrák sokszínűsége, Fokföld sokarcú természeti látnivalói, Fokváros nyüzsgő kikötői élete és fantasztikus múzeumai, valamint a kiemelkedően jó minőségű dél-afrikai borok és ételek mind hozzájárulnak a felejthetetlen élményhez.

Az út kiemelkedő értékei:

 • Remek menetrend a Turkish Airlines járataival (a világ 7. legjobb légitársasága)
 • Magyar csoportkísérő az utazás teljes időtartama alatt
 • Kislétszámú csoport
 • Terepjárós és vízi vadlesek az ország három legkülönlegesebb nemzeti parkjában
 • Szállás kiemelkedően jó elhelyezkedésű, középkategóriás szállodákban
 • Egyedülálló gasztrocsomag borkóstolóval és katamarántúrával

 

Programok:

2018. január 26.
Elutazás Budapestről egy átszállással Johannesburgba a Turkish Airlines légitársaság menetrend szerinti járataival (Budapest 20.25 - 00.40 Isztambul 02.25 - 11.25 Johannesburg).

2018. január 27.
Érkezés a johannesburgi reptérre, majd transzfer Pretoriába. Útközben megállunk a Voortrekker emlékműnél, majd buszos városnézésünk alatt megnézzük a hatalmas parkkal körülvett Union Building impozáns épületeit, a régi piacteret, a Church Square-t és a Paul Kruger házat. Szállás a Holiday Inn Express Pretoria-Sunnypark szállodában.

2018. január 28.
Reggeli után kelet felé indulunk, elkezdődik a kaland! Útközben megállunk Dullstroom városkában, mely érdekes szatócsboltjairól és remek kávézóiról, éttermeiről vált népszerűvé. Pihenőnk után a híres Panorama Route-ra érkezünk, ahol megcsodáljuk a lélegzetelállító szépségű Blyde River Canyont, a kanyon fölé magasodó kopár hegytetőket (Three Rondavels) és a Bourkes Luck Potholes érdekes sziklaképződményeit. Délután tovább ereszkedünk délre, hogy buszunkat terepjárókra váltva első vadlesünkre induljunk a Krüger Nemzeti Parkban. A napnyugta közeledtével megélénkül a táj, számos nagyvaddal, köztük zsiráfokkal, elefántokkal, több antilop- és madárfajjal és kis szerencsével ragadozókkal is találkozhatunk. Szállás és vacsora két éjszakára a Nemzeti Park tőszomszédságában, a Krokodil-folyó partján található Pestana Kruger Lodge-ban lesz.

2018. január 29.
Egész napos terepjárós vadlesre indulunk a Krüger Nemzeti Parkba. A Paul Kruger által 1898-ban alapított rezervátum a köztársaság legnagyobb természetvédelmi területe, mely a híres Big Five fajain (bivaly, elefánt, orrszarvú, leopárd és oroszlán) kívül több, mint 140 féle emlősnek, 500 madárfajnak és több mint 1000 növényfajnak ad otthont. Délelőtti vadlesünk után a piknikebédünket a park egyik táborában fogyasztjuk el, majd rövid pihenő után délután ismét dzsipre szállunk, hogy folytassuk a keresést, fotózást.

2018. január 30.
Reggeli után a Jeppe's reefi határátkelőn szvázi földre lépünk, ahol a teljes napunkat töltjük majd. Csodás hegyvidékes tájon vezet utunk; megállunk a Maguga-víztározónál, majd egy üvegfúvó műhelyben nyerhetünk betekintést a mesterség részleteibe. Szállás és vacsora Szváziföld szívében, a 90 hektáros parkban található Foresters Arms Hotelben.

2018. január 31.
Reggeli után Mbabanéhoz közel meglátogatunk egy piacot, ahol fantasztikus választékot találhatunk az afrikai kézműves remekekből és megismerkedhetünk a szváziföldi gyertyakészítők alkotásaival is. Visszatérünk a Dél-Afrikai Köztársaságba, ahol a Mkhuze Nemzeti Parkban töltjük a nap hátralévő részét: ismét terepjáróba szállunk és vadlesre indulunk a veszélyeztetett szélesszájú orrszarvúk hazájában. Szállás a Ghost Mountain Inn szállodában.

2018. február 1.
Reggeli után St. Lucia Természetvédelmi területre indulunk, hogy kétórás hajóutat tegyünk a Világörökség részét képező vizes élőhelyen. Utunk során vízilovakkal, krokodilokkal és nyüzsgő madárvilággal találkozunk. A tengerhez közeli édesvízbe olykor cápák is beúszhatnak! Ezután folytatjuk part menti utunkat Durban városába, ahol rövid városnézés közben ellátogatunk a Moses Mabhida stadionba (a foci VB egyik helyszíne volt), amelynek drótkötélpályás felvonójáról és kilátójáról gyönyörködhetünk a környék panorámájában. Durban a kultúrák olvasztótégelye, ahol kelet és nyugat találkozik Afrikával. Amellett hogy tengerparti üdülő város, Durban a szubszaharai Afrika legnagyobb kikötővárosa is. Szállás a tengerparti sétányhoz közel található Balmoral Hotelben.

Fakultatív háromfogásos vacsora és kétórás katamarántúra az Indiai óceánon a gasztrocsomagot választó utasaink részére a La Vue fedélzetén (személyenként két ital árát a program tartalmazza).

2018. február 2.
Egésznapos szabadidő és pihenés a tengerparton.

Fakultatív programlehetőség hamarosan!
 

2018. február 3.
Kora délelőtt szabadidő a tengerparton, majd transzfer a repülőtérre és elutazás Fokvárosba (tervezett menetrend: Durban 12.10-14.15 Cape Town) Érkezés után transzfer a belvárosi szállodánkba. Szállás három éjszakára a Holiday Inn Express Cape Town City Centre szállodában.
Esti séta a híres Victoria and Alfred Waterfront sétányán.

Fakultatív vacsora a gasztrocsomagot választó utasaink részére a csodálatos atmoszférájú és elhelyezkedésű Baia étteremben.

2018. február 4.
Délelőtt városnézés Fokvárosban. Első állomásunk a Tábla-hegy, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a városra és az egész félszigetre. Visszaérkezve a városba megnézzük a színes házairól ismert maláj negyedet (Bo Kaap), Zuma elnök rezidenciáját és a parlament épületét, majd látogatást teszünk a District Six múzeumban. Délután szabadprogram, a környék tengerpartjainak felfedezése.

Fakultatív, félnapos gasztrokirándulás ebéddel és borkóstolóval Stellenbosch-ban a gasztrocsomagot választó utasaink részére
Felfedezzük Stellenbosh gyönyörű gyarmati stílusú házait, utcáit, kedvünkre csemegézhetünk a gyarmati múltat idéző Oom Samie se Winkel fűszeresboltjában, majd megebédelünk és borkóstolón veszünk részt a Lanzerac Pincészetnél.

 

2018. február 5.
Egész napos kirándulás a félsziget fontosabb látnivalóival. Első állomásunk Hout Bay, ahol hajóra szállunk, hogy megnézzük a fókák lakta sziklaszirtet, ezután továbbutazunk a lélegzetelállító sziklafalba vájt Chapman's Peak útszakaszon. Következő állomásunk a Jóreménység Foka és az azt körülölelő természetvédelmi terület. Itt szabadidő a gyönyörű környezet egyéni felderítésére. Majd az Indiai óceán partvidékén haladunk a Simons Town határában található pingvin kolóniához. Késő délután érünk a Kirstenbosh Botanikus Kertbe, majd visszatérünk Fokvárosba.

2018. február 6.
Délelőtt szabadprogram.

Félnapos fakultatív kirándulás a Robben Islandre: 19 000 Ft/fő
Az apartheid idején a Cape Town melletti sziget politikai foglyok börtöneként szolgált, mások mellett Nelson Mandela is itt raboskodott, egykori cellája is meglátogatható!

Délután transzfer a repülőtérre és hazautazás az Emirates járataival Budapestre (Cape Town 17.50-05.50(02.07.) Isztambul 08.20-08.20 Budapest).

2018. február 7.
Érkezés délelőtt Budapestre.

 

Fakultatív gasztrocsomag: 59 000 Ft/fő

 • Kétórás katamarántúra, háromfogásos fine dining vacsorával és személyenként két pohár itallal a La Vue fedélzetén
 • Háromfogásos vacsora a csodálatos atmoszférájú és elhelyezkedésű Baia étteremben
 • Félnapos gasztrokirándulás háromfogásos ebéddel és borkóstolóval Stellenbosch-ban, a Lanzerac Pincészetben

 

Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy a Budapest-Johannesburg/Fokváros-Budapest útvonalon, átszállással
 • Belső repülőjegy a Durban-Fokváros útvonalon
 • Szállás 10 éjszakára középkategóriás szállodákban, kétágyas szobákban
 • Büféreggeli, három vacsora és egy piknikebéd program szerint
 • A leírásban felsorolt programok különbusszal, nyitott terepjáróval, hajóval, idegenvezetéssel, belépőjegyekkel
 • Magyar idegenvezető a teljes út során

Az ár nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illeték: 179 000 Ft/fő
 • Ajánlott borraló (helyszínen fizetendő): 5 USD/fő/nap

Minimum létszám: 12 fő, a fakultatív kirándulásokon: 10 fő.

A magyar magánútlevéllel rendelkezők vízummentesen utazhatnak Dél-Afrikába. Az útlevélnek a hazautazás napjától számítva még legalább 30 napig érvényesnek kell lennie, és legalább két üres oldalt kell tartalmaznia. A Szváziföldre történő belépéshez min. 6 hónapig érvényes útiokmányra van szükség.

A dél-afrikai hatóságok 2015. június 1-jétől kezdődően belépéskor valamennyi kiskorú (18 év alatti) gyermek esetében megkövetelik az úti okmány mellett az eredeti születési anyakönyvi kivonat, vagy annak három hónapnál nem régebbi hiteles másolata bemutatását. A többnyelvű, angol nyelvű bejegyzést is tartalmazó, új típusú anyakönyvi kivonatok esetében nem szükséges a fordítás, egyéb esetekben hiteles angol nyelvű fordítás csatolása szükséges.

Kötelező védőoltásra nincsen szükség, mindemellett érdemes indulás előtt valamely oltóközpont munkatársával konzultálni (Országos Epidemiológiai KözpontNemzetközi Oltóközpont).

Egy felnőtt foglalása esetén egyágyas felár fizetendő. Egyágyas felár: 170 000 Ft

Útlemondási biztosítás

Az út költségének 1,5%-a

EUB Nívó betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
450 Ft /fő/nap
EUB Top betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
580 Ft /fő/nap
EUB Top Extra betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
940 Ft /fő/nap
Ajánlott borravaló

Helyszínen fizetendő
5 USD /fő/nap
Félnapos kirándulás a Robben Islandre transzferekkel

18 000 Ft /fő
Félpanzió (7 vacsora, italfogyasztás nélkül)

59 000 Ft /fő
Gasztrocsomag (katamarán túra vacsorával, vacsora Fokvárosban és borvidéklátogatás ebéddel és borkóstolóval)

59 000 Ft /fő
Gasztrocsomag és félpanzió kombinált csomag (5 vacsora, két gasztrovacsora, katamarán túra, borvidéklátogatás ebéddel és borkóstolóval)

109 000 Ft /fő
Válasszon indulási időpontot:

Felnőtt: Gyermek (2-12 év):
Az árkalkuláció előtt kérem válasszon egy indulási időpontot!

Ár: 559 000 Ft-tól/fő

13 nap / 12 éj