Csoportos utazások |

Dél-karibi gyöngyszemek - csoportos hajóút magyar idegenvezetővel 2022.02.25.-03.07.


Kategóriák: , , , , , , , , , , , , , ,

Sokan azt gondolják, hogy a Karib-tengeri szigetek egy kaptafára születtek, és ha egyre ellátogatnak, már az összeset ismerik. Hajóutunk során saját szemünkkel győződhetünk meg arról, hogy történelmükben, kultúrájukban, földrajzi adottságaikban, látnivalóikban mennyire különböző, változatos és gazdag szigetvilágba csöppenünk. A varázslatos Puerto Ricóból indulva felkeressük az esőerdőkkel gazdagon borított St. Thomas szigetét, ellátogatunk St. Croix híres korallzátonyához, a félig holland, félig francia fennhatóságú, de a sokkal több kultúra olvasztótégelyeként ismert St. Maartenra, elhajózunk a vulkanikus St. Luciára, a golfozók paradicsomaként ismert Barbadosra és a koloniális emlékekben gazdag St. Kitts szigetére.
Naponta új élményekkel gazdagodva térünk vissza úszó szállodánkba, ahol a személyzet lépten-nyomon a kívánságainkat lesi, este változatos programokon vehetünk részt és az éttermek széles választékában tobzódhatunk.
Tartson velünk ezen a felejthetetlen utazáson!

A Royal Caribbean International az innovatív óriáshajóiról és változatos fedélzeti szolgáltatásairól híres. A hajótársaság fantáziájának semmi sem szab határt, ha újításokról, egyediségről van szó. Több étterem és bár, kaszinók, medencék, spa és fitneszközpont, valamint különleges show-műsorok színesítik az utazást. A hajókon a gyerekek sem unatkoznak a különböző korcsoportokra szabott, változatos programok mellett.

Az Explorer of the Seas álomhajó a Voyager osztály tagja. 138 000 tonnájával és közel 3100 fős utaskapacitásával a Royal-flotta egyik legnagyobbja. 2020-ban teljeskörű felújításon átesett hajón már szinte minden, tengeren egyedülálló szolgáltatás megtalálható: a Royal Promenade ”bevásárlóutca”, a népszerű szörf szimulátor, jégpálya és színházterem, minigolf pálya és mászófal, tucatnyi étterem és bár, medencék és csúszdák, fitness terem és spa szolgáltatások.

Az utazás kiemelt értékei:

 • Izgalmas, változatos útvonal a Karib-tenger délkeleti medencéjében
 • Pihenés luxuskörülmények között: kényelmes kabinok, kiváló konyha, számtalan szórakozási lehetőség és díjnyertes szerviz
 • Fakultatív kirándulások minden kikötőből magyar kísérővel
 • Két éjszaka San Juanban a hajóút előtt
 • Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt


Programok:
 

február 25. péntek
Elutazás Budapestről San Juanba az Air France és Delta Airlines járataival (Budapest 6:00-Párizs 8:30, Párizs 13:20-New York 15:50, New York 19:05-San Juan 23:58). Érkezés után transzfer a szállodába: Courtyard by Marriott Miramar****.

február 26. szombat
Egész nap szabadidő vagy fakultatív kirándulás az El Yunque Nemzeti Parkba: 90 USD/fő, helyben fizetendő.
Az El Yunque az egyetlen trópusi esőerdő az Egyesült Államok nemzeti parkjai között. Erősen tagolt tájai a tengerszinttől egészen 1070 méteres magasságig húzódnak. Úgy tartják, hogy a világon sehol nem találkozni annyi szépséggel, mint az El Yunquéban, ráadásul az ősi indián legenda szerint Yuquiqu, a jó szellem innen vigyázta San Juant és népét. A túra során felkeresett látnivalók szinte ugyanazok, melyek 500 évvel ezelőtt a spanyol telepeseket is ámulatba ejtették. Találkozunk majd ezeréves fákkal, különleges, színes trópusi virágokkal, hallgatjuk az esőerdőt lakó madarak énekét és kis szerencsével a veszélyeztetett Puerto Ricói papagájt is lencsevégre kaphatjuk.

Este fakultatív vacsora a Barrachina étteremben - 19 000 Ft/fő.
San Juan óvárosában található étterem a Piña Colada szülőhelye, emellett autentikus Puerto Ricói és karibi konyhájáról ismert.
Minimum létszám: 10 fő. A részvételi díj tartalmazza az oda-vissza transzfert, háromfogásos vacsorát és egy piña colada koktélt.

február 27. vasárnap
Reggeli után kijelentkezés a szállodából, majd városnézés San Juanban. Puerto Rico bájos fővárosa a nyugati félteke, azaz az Újvilág második legrégebbi városa. Az utcákat róva visszarepülünk a történelemben: a közel 400, 16. és 17. századból fennmaradt és felújított spanyol koloniális épület varázslatos környezetet biztosít számunkra. A macskaköveket, melyek azóta is az utcákat borítják, egykor ballasztként használták az egyébként üresen érkező spanyol kereskedőhajók, melyek aztán tetemes cukornád rakományokkal tértek haza. Első megállónk a San Cristobal erőd lesz, mely a gyarmatosítók idejében az ellenséges támadásoktól védte a várost. A kövezett utcákon továbbsétálva érjük el a Plaza Colont, majd a San Francisco templomot, a Plaza de Armast, a San Juan kaput és a San Juan katedrálist.

Délután transzfer a kikötőbe, felszállás az Explorer of the Seas fedélzetére. Kihajózás 20:30-kor.

február 28. hétfő
Charlotte Amalie, St. Thomas (8:00 - 18:00)

St. Thomas az egyik legelragadóbb karibi sziget, az Amerikai Virgin-szigetek tagja. Több kilátóhelyhez is eljuthatunk, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik a Karib-tengerre. Bár gyakorlatilag az Egyesült Államokhoz tartozik, a színes piacoknak, a háborítatlan partszakaszoknak és az örökké fújó illatos tengeri szélnek köszönhetően egy másik világ részesei lehetünk.

Fakultatív kirándulás magyar idegenvezetésselSt. Thomas szigettúra: 100 USD/fő.
A dimbes-dombos szigeten több kilátópont is épült, melyeket meglátogatva St. Thomas más és más arcát fedezhetjük fel. Kiszállást követően rögtön az egyik legszebb látványossággal kezdjük a napot: a Paradise View kilátópontra felvonóval jutunk fel, ahonnan fantasztikus kilátás tárul elénk az alattunk fekvő öbölre. Továbbutazunk a sziget keleti partvidéke mentén, majd a nyugat felé vesszük az irányt, hogy eljussunk a Mountain Top nevű kilátóponthoz. Itt rövid pihenőt tartunk, hogy beszerezhessük a kötelező szuveníreket és egy banana daiquirit szürcsölgetve csodáljuk meg az elénk táruló látványt – az egyik legszebbet a Karib-tengeren. Következő megállónk a Drake’s Seat, ahonnan már fürdőhelyünkre, a gyönyörű Magens Bayre is ráláthatunk - a mangrove ősfákkal szegélyezett fehérhomokos öböl kristálytiszta vize igazi felfrissülést nyújt. Nyúljuk el a puha fövenyen vagy kapcsolódjunk ki a vízisportok nyújtotta izgalmak segítségével! A program zárásaként lehetőség lesz a pezsgő főváros, Charlotte Amalie hangulatos utcáin barangolni.

március 1. kedd
St. Croix (8:00 – 18:00)

St.Croix az Amerikai Virgin-szigetek legnagyobb tagja, különleges látnivalókkal kecsegtet. Koloniális városai mellett gazdag növényzettel, cukornádültetvényekkel rendelkezik, nem is csoda, hogy egykor az Antillák kertjeként ismerték. Ma leginkább elsőrangú merülő helyei és finomhomokos partjai miatt keresik fel, de rumkészítésben sem utolsó a sziget.

Fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel: Buck Island természetvédelmi terület – 35 000 Ft/fő (hajótársaság szervezésében).
Buck Island az Egyesült Államok egyedülálló természeti öröksége. Christiansted városából hajózunk át a szigetre, ahol lehetőség lesz a sznorkeling alapjait elsajátítani és tudásunkat rögtön kamatoztathatjuk is: a közeli korallzátonyoknál varázslatos tengeri élővilágot fedezhetünk fel. Természetesen a parton is maradhatuk, ha inkább onnan élveznénk a kristálytiszta tengert. A terület védettségéből kifolyólag kerülni kell a napozószerek használatát.

március 2. szerda
Philipsburg, St. Maarten (8:00 – 17:00)

A szigeten két ország, Hollandia és Franciaország osztozik, de nyomot hagytak az egykor rabszolgaként ide érkező afrikaiak is. Gyönyörű tájak, kristálytiszta vizű tengerpartok, ízletes ételek várnak bennünket. Kalandkedvelőknek muszáj testközelből megtapasztalni a Princess Juliana repülőtér melletti partszakaszt, ahol a fejünk felett szállnak le az óriásgépek.

Fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel: St. Maarten szigettúra – 60 USD/fő, helyben fizetendő.
A nap első felét St. Maarten francia oldalán kezdjük: először a 17. századi kis francia település, Quartier d’Orleans felé vesszük az irányt, majd a sziget egyik legszebb tengerpartján, Orient Beach-en időzünk. Sétálunk a főváros, Marigot utcáin és néhai erődjének (Fort Louis) falai között. Délután már ismét a holland oldalon találjuk magunkat: a Princess Juliana repülőtér szomszédságában elterülő Maho Beach-en pihenve fotózhatjuk le a tőlünk karnyújtásnyira leszálló gépeket. Philipsburg üzleteiben vámmentesen vásárolhatunk.

március 3. csütörtök
Castries, St. Lucia (9:00 – 18:00)

St. Lucia híres ikerhegyei a világ legizgalmasabb földrajzi képződményei közé tartoznak. Könnyű megközelíthetősége és kiterjedt korallmezői teszik a szigetet a búvárpipás merülők egyik kedvenc úti céljává.

Fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel: St. Lucia földön és vízen – 100 USD/fő, helyben fizetendő.
Kirándulásunk során megismerkedünk a sziget fővárosával, felkeresünk egy banánültetvényt és egy hagyományos halászfalut. Útközben gyönyörködük a fenséges vulkáni hegyek látványában, melyek felkerültek az UNESCO világörökségi listájára is. Megmártózunk a gazdag növényvilággal övezett Toraille vízesésben, melyet értékes ásványi vizek táplálnak, majd gyorshajóval a Sugar Beach-hez utazunk, ahol kedvünk szerint úszhatunk vagy sznorkelezhetünk a közeli korallzátonynál. Ebédre helyi fogásokat kóstolunk, majd jótékony sárfürdőben lehet részünk a Soufrier vulkán szomszédságában – a kénes pakolás gyógyító hatással bír bőr- és ízületi problémák esetén, illetve fiatalító, méregtelenítő hatása miatt is sokan keresik fel.

március 4. péntek.
Bridgetown, Barbados (7:00 – 16:30)

Barbadoson hamisítatlan brit hangulat keveredik a hamisítatlan karibi miliővel. Bár az egyik legkeletibb karibi szigeten járunk, itt még mindig szokás az ötórai tea, az autók a bal oldalon közlekednek és a viktoriánus épületek a városkép meghatározó elemei.

Fakultatív kirándulás magyar idegenvezetésselBarbados legszebb partjai: 75 USD/fő, helyben fizetendő.
Mai kirándulásunkon 4x4 meghajtású dzsipekkel utazva jutunk el Barbados legszebb tengerpartjaira. A fővárosból, Bridgetown-ból indulva keresztülvágunk a szigeten, majd a keleti parti Bathsheba partszakaszon időzünk – az elénk táruló óceán és a part mentén elszórva heverésző sziklaalakzatok csodás fotótémák lesznek. Következő állomásunk a sziget nyugati, szélvédett oldalán található Mullins Beach, ahol elfogyasztjuk könnyű ebédünket és megmártózunk a Karib-tenger hűs vízében. Kirándulásunk befejezéseként a brit gyarmati időkbe repülhetünk vissza, ha még teszünk egy sétát a sziget fővárosában.

március 5. szombat
Basseterre, St. Kitts (10:00 – 18:00)

A sziget az egyik legrégebbi brit kolónia, gyönyörű tengerpartokkal és a méretéhez képest igen sokszínű és életteli fővárossal, melynek főterét a londoni Piccadilly Circus mintájára tervezték.

Fakultatív kirándulás magyar idegenvezetésselSt. Kitts szigettúra: 39 000 Ft/fő (hajótársaság szervezésében).
Különleges utazáson vehetünk ma részt: az Antillák szigeteinek egyik épen maradt vasútvonalán utazva gyönyörködhetünk St. Kitts buja élővilágának, hegyinek, koloniális birtokainak különleges látványában, miközben helyi vezetőnk segítségével ízelítőt kapunk a sziget hagyományaiból és legendáiból. A koloniális vonatozás után buszra szállunk, és a sziget másik oldalán érkezünk vissza Basseterre-be, ahol sétát teszünk a hangulatos, élettel teli utcákon. Szabadidőben egyéni fürdőzési lehetőség a közeli St. Nevis tengerpartján.

március 6. vasárnap
Érkezés San Juanba 7:00 órakor. Reggeli után kiszállás, majd transzfer a belvárosba, szabadidő, vásárlási lehetőség. Délután transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre a Delta Airlines és a KLM járataival (San Juan 15:25-Atlanta 18:25, Atlanta 19:45-Amszterdam másnap 10:30, Amszterdam 14:15-Budapest 16:15).

március 7. hétfő.
Hazaérkezés a délutáni órákban.


Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy Budapest-San Juan-Budapest útvonalon, átszállásokkal
 • Repülőtéri illeték
 • Kikötői illetékek
 • Kötelező borravaló a hajón
 • Utasonként egy kézipoggyász és egy feladott poggyász (max. 23 kg)
 • Két éjszaka szállás San Juan központjában, kétágyas szobában reggelivel
 • Hét éjszakás hajóút az Explorer of the Seas fedélzetén, szállással kétágyas belső kabinban
 • Teljes ellátás a hajón, korlátozott italfogyasztással
 • Repülőtéri és kikötői transzferek
 • Városnézés San Juanban
 • Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt

Az ár nem tartalmazza:

 • Fakultatív kirándulások a kikötések alkalmával és San Juanban
 • Javasolt szervizdíj San Juanban: 5 USD/fő
 • Minimum létszám 16 fő.
 • Minimum létszám a fakultatív kirándulásokon: 14 fő.
 • 3 és 4 ágyas kabinok lekérésre, a szabad helyek függvénye.
 • Az utazáson való részvétel feltétele a hazautazástól számítva még legalább 6 hónapig érvényes útlevél, illetve az Egyesült Államokba érvényes ESTA engedély vagy vízum!
 • Az utasok és a személyzet védelme érdekében a Royal Caribbean hajók teljes személyzete rendelkezik koronavírus elleni oltással és a fedélzeten a szokásosnál is magasabb fokozatú higiéniai előírások vannak érvényben. Az utasokra vonatkozó protokollt San Juan-i indulással még nem tették közzé, de várhatóan itt is kiterjesztik az USA-ból induló hajóutaknál érvényes feltételeket, melyek szerint jelenleg 12 éves kortól csak nyugati oltással rendelkező utasok szállhatnak hajóra, 12 év alatt pedig tesztkötelezettség van.
 • A hátralékfizetési és lemondási feltételek eltérnek az utazási feltételekben rögzítettektől! Hátralékfizetés: 2021. december 20-ig. Lemondási feltételek és kötbérsávok a hajótársaság feltételi szerint: november 21-ig utazási feltételeinknek megfelelően, november 22.-december 20.: 80 000 Ft/fő lemondási díj, december 21.–január 20.: 50 %; január 21.-február 8.: 75 %; február 9-től: 100%. A kötbér alapja a részvételi díj és az illetékek.
Fakultatív kirándulás az El Yunque Nemzeti Parkba

Helyszínen fizetendő
90 USD /fő
Fakultatív vacsora a Barrachina étteremben

Háromfogásos vacsora, piña colada, transzfer

19 000 Ft /fő
Fakultatív kirándulás St. Thomason

Helyszínen fizetendő
100 USD /fő
Fakultatív kirándulás Buck Islandre (St. Croix)

35 000 Ft /fő
Fakultatív kirándulás St. Maartenon

Helyszínen fizetendő
60 USD /fő
Fakultatív kirándulás St. Lucian

Helyszínen fizetendő
100 USD /fő
Fakultatív kirándulás Barbadoson

Helyszínen fizetendő
75 USD /fő
Fakultatív kirándulás St. Kittsen

39 000 Ft /fő
ESTA díja ügyintézéssel

9 000 Ft /fő
Útlemondási biztosítás: 2,0%
Colonnade ATLASZ - Classic csoportos biztosítás
570 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Prémium csoportos biztosítás
740 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Privileg csoportos biztosítás
950 Ft /fő/nap
Válasszon indulási időpontot:

Az árkalkuláció előtt kérem válasszon egy indulási időpontot!
Teljes ár: 689 000 Ft-tól/fő
illetékekkel együtt,
kétágyas szobában való elhelyezés esetén

11 nap / 10 éj

AZ ÚT BETELT
ÉRDEKLŐDÉS
GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK