Csoportos utazások |

Észak-madagaszkári kaland tengerparti pihenéssel Nosy Be szigetén 2024.11.01-13.


Kategóriák: , , , , , , ,

Utazásunk során betekintünk mindenbe, amitől igazi kuriózum Madagaszkár: csodálatos kultúra, lenyűgöző állat- és növényvilág, mosolygó lakosok, valamint hihetetlen, egyedi tájak teszik felejthetetlenné az utazást. Itt találhatók a legszebb strandok, türkizkék vízű öblök, vulkanikus eredetű, buja zöld erdőkkel borított hegyek, a hihetetlen és egyedülálló “Tsingy” mészkőtűerdő és vanília-ültetvények. Utunk végén Nosy Be szigetén pihenünk majd, amit a világ legszebb tengerparti desztinációi között tartanak számon. A Madagaszkár északnyugati partjainál található sziget képeslapba illő strandok otthona, emellett ebben az időszakban a hosszúszárnyú bálnák és borjaik tartózkodási helye is. A helyi, cukornádból  készült rumokat kóstolgatva élvezzük a minket körülvevő hihetetlen nyugalmat, miközben a varázsos naplementében gyönyörködünk és érezzük az ylang-ylang ültetvények bódító, trópusi illatát.

Az út kiemelkedő értékei:

 • Utazás egy átszállással, kényelmes menetrendű járatokkal Bécsből
 • Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartamára
 • Érintetlen természeti környezet, változatos nemzeti parkok és izgalmas kultúra
 • Találkozás több, mint 10 lemúrfajjal, számtalan madárral és kis szerencsével hosszú szárnyú bálnákkal
 • Pihenés világ egyik legszebbjének tartott, fehérhomokos tengerparton

 

Programok:

november 1. péntek
Elutazás Bécsből egy átszállással Madagaszkár fővárosába, Antananarivoba (Bécs-Addisz Abeba 22:30-06:50, Addisz Abeba-Antananarivo 08:50-13:40).

november 2. szombat
Érkezés után, délután városnézésre indulunk Antananarivoban: megtekintjük az alsó- és felsővárost, valamint magyar vonatkozású helyszínt is érintve a  Benyovszky utcát. Szállás és vacsora: Grand Urban Hotelben 3*.

november 3. vasárnap
Reggeli után belföldi járattal utazunk a sziget északi részére, Diego Suarezbe (várható menetrend: 06:00-08:00). A város a francia haditengerészeti flotta régi, gyarmati stílusban épült kikötővárosa: az eredeti városfalak és a régi kikötő ma is látható. A mai napot Diego három híres öblének (Bay Dunes, Bay Pigeons, Sakalava Bay) felfedezésével töltjük. Mindegyik a Ramena tengerparton található: gyönyörű tájak, fantasztikus panorámák, hagyományos ősi halászfalvak, csodálatos tengerpartok váltják egymást túránk során, hogy estére a természet szépségeivel eltelve érjünk vissza szállásunkra. Vacsora és szállás: Grand Hotel Diego 3*.

november 4. hétfő
Reggeli után hajókirándulás vár ránk a Smaragd-tengerhez. Az elnevezés a tenger színére utal: a kis mélységnek és a homokos fenéknek köszönhetően a tenger felső rétege csodálatos, csillogó smaragdhoz hasonlatos színű. Hatalmas, nagyon jó állapotban lévő korallzátony választja el az öblöt az Indiai óceántól. Az itt található kis szigetek többsége természetvédelmi terület, turisták számára nem látogatható, kivéve néhány kis lakatlan szigetecskét, ahova halászhajóval vagy kishajóval lehet kikötni. A hely szépsége, a nyugalom és a béke szinte természetfeletti. Délután továbbindulunk dél-nyugat felé, a Diego Suareztől 40 kilométerre található Montagne d’Ambre ("Borostyán-hegy”) Nemzeti Park mellé.Vacsora és szállás: Grand Hotel Diego 3*.

november 5. kedd
Délelőtt magunk mögött hagyjuk a városi forgatagot és vadon felé indulunk. Első állomásként a Montagne d’Ambre Nemzeti Parkba látogatunk. A buja esőerdővel borított vulkanikus hegy növény- és állatvilága rendkívül gazdag, és sok endemikus, azaz csak Madagaszkáron megtalálható fajt láthatunk itt: hét lemúrfajt (makik) és több mint ezer növényfajt. A tájkép nagyon változatos: öt vulkanikus eredetű tó és több vízesés is található itt. Fakultatív sötétedés utáni esti túra a szállásunk közvetlen közelében: 20 EUR (helyszínen fizetendő), mely során felfedezhetjük azokat az érdekes, endemikus állatokat, amelyek főként éjszaka aktívak. Vacsora és szállás: Nature Lodge Öko-Hotel.

november 6. szerda
Kényelmesen elfogyasztott reggelink után továbbutazunk, hogy következő állomásunkig, a Vörös Tsingy természetvédelmi területre utazzunk. Itt bejárjuk a homokkőből, márgából és mészkőből álló mesebeli képződményeket, melyekhez hasonlót mindössze négy másik országban találunk a világon. A vörös tsingy egy “bevezető” az igazi, nagy madagaszkári tsingy-be, amelyet ezután fogunk meglátogatni. Vacsora és szállás: Ankarana Lodge 3*.

november 7. csütörtök
Ma az Ankarana masszívumban található hatalmas, szürke madagaszkári tsingy felfedezésével telik. Karszt tájak, felvidéki mészkő alakzatok, lenyűgöző „tsingy” csúcsok és tűhegyes mészkő „erdők” jellemzik a területet.  Csipkézett és kilyuggatott belseje láttán az ideutazók könnyen a Holdon érezhetik magukat. Túránk során számos lemúrfajt, kanyont, érdekes madárfajt és barlangot is látunk. Vacsora és szállás: Ankarana Lodge 3*.

november 8. péntek
Korai reggelink után  kakaó-, kávé-, és ylang-ylang ültetvényeken, majd a parti mangrove erdőn áthaladva érkezünk Ankify faluba, ahol elhagyjuk a madagaszkári fő szigetet, hogy áthajózzunk a világ egyik legszebb szigeteire, a Nosy Be szigetcsoportra. Kikötés után rögtön a sziget fővárosába, Hell-Ville-be érkezünk, ahonnan egyenesen tengerparti szállodánkba visz transzferünk. Délután pihenés a tengerparton. Vacsora és szállás: Exora Beach Hotel 4*.

november 9. szombat
Egésznapos pihenés a tengerparton. Reggeli, vacsora és szállás: Exora Beach Hotel 4*.

november 10. vasárnap
Pihenés a tengerparton vagy egésznapos kirándulás a Lokobe Nemzeti Parkba: 90 EUR/fő (helyszínen fizetendő).
A napunkat Nosy Be állat- és növényvilágának megismerésének szenteljük. Autóval megyünk a szállodától Ambatozavavy halászfaluig, majd pirogue-ra (tradicionális halászcsónak) szállunk. A 45 perces utazás alatt különleges tájkép tárul szemünk elé : mangrove-erdők, az utazók fája (Ravinala) és esőerdők. Ampasipohy faluban kötünk ki, itt található a park bejárata. Az idegenvezetőnk részletesen megismerteti velünk a különböző növényfajokat, köztük azokat gyógynövényeket is, amelyeket a helyi lakosság valóban gyógyszerként használ. Emellett természetesen az állatvilág is rejteget majd felejthetetlen meglepetéseket: találkozunk lemúrokkal, boákkal, brokesia kaméleonnal és végtelen számú gekkóval, melyek éneke végigkíséri utunkat. A túra piknik ebédet tartalmaz.
Vacsora és szállás: Exora Beach Hotel 4*.

november 11. hétfő
Pihenés a tengerparton vagy egésznapos kirándulás Nosy Iranja szigetére: 59 000 Ft/fő. A tulajdonképpen egy vékony, vakítóan fehér homokhíddal összekötött két kis, paradicsomi szépségű sziget az idelátogató turisták kihagyhatatlan programjává vált. Garantáltan életünk egyik legcsodásabb élményében lesz részünk. A túra piknik ebédet tartalmaz. Érdemes magunkkal vinni snorkel-felszerelésünket!
Délután visszatérünk szállodánkba, majd este fakultatív folklór esttel és rumkóstolóval zárjuk madagaszkári barangolásunkat. Vacsoránkat egy igazi autentikus, malgas ünnep hangulatában töljük: egy helyi zenekar csatlakozik hozzánk, hogy bemutassák nekünk hagyományos hangszereiket, népi táncaikat. A malgas táncok egyszerűek, csak egy kis ritmusérzék kell hozzá, a helyiek biztosan nagyon fogják értékelni, ha mi is beállunk közéjük!  Egy malgas ünnephez elengedhetetlen nemzeti italuk, a rum is: 5-féle helyi “rhum arrangé”-t (különféle fűszerekkel, gyümölcsökkel érlelt rumok) kóstolhatunk végig. Vacsora és szállás: Exora Beach Hotel 4*.

november 12. kedd
Délelőtt pihenés a tengerparton, majd transzfer a repülőtérre és hazautazás egy átszállással Bécsbe (Nosy Be-Addisz Abeba 15:35-19:35, Addisz Abeba-Bécs 01:35-05:55).

november 13. szerda
Érkezés a bécsi repülőtérre a kora reggeli órákban.

Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy Bécs-Antananarivo/Nosy Be-Bécs útvonalon egy átszállással
 • Belső repülőjegy Antananarivo-Diego Suarez között
 • Repülőtéri illetékek
 • Személyenként 1 db kézipoggyász (7 kg) és 1 db feladandó poggyász (23 kg)
 • Repülőtéri transzferek
 • Szállás 10 éjszakára középkategóriás szállodákban és lodge-okban kétágyas szobában
 • Félpanzió (reggeli, vacsora)
 • Két alkalommal ebéd
 • Belépők és nemzeti park díjak program szerint
 • Utolsó esti folklór előadás 5 féle rhum arrangé kóstolással
 • Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt

Az ár nem tartalmazza:

 • Határátlépési díj: 10 EUR/fő
 • Javasolt szervizdíj: 120 EUR/fő
 • Minimum csoportlészám: 12 fő
 • A fakultatív kirándulások minimum létszáma 8 fő.
 • Magyar állampolgár a beutazás napjától számítva legalább 6 hónapig érvényes útlevéllel léphet be Madagaszkárra. A nemzetközi repülőtéren regisztrációs lap kitöltése szükséges. A határátlépési díj: 10 EUR/fő
 • Javasolt a hepatitisz A, B, illetve a tetanusz védőoltások beadatása. A malária megelőzésére saját belátás szerint a Malarone nevű gyógyszer szedhető.
 • A szállodai kategóriák meghatározása Madagaszkáron nem az európai, és nem is egy egységes rendszer szerint történik, így az ajánlatainkban  feltüntetett szállodakategóriák megbízható források által az európai rendszer szerint értékelt körülbelüli kategóriák.
 • A programban szereplő kirándulások hosszát az aktuális időjárási viszonyok és a résztvevők fizikai kondíciónák megfelelően állítják össze idegenvezetőink.
 • A fizetési és lemondási feltételek eltérnek az utazási feltételeinkben rögzítettektől: a hátralékfizetés határideje 2024. augusztus 2.
 • Kötbérsávok: június 25.-augusztus 1. az előleg összege, augusztus 2-17. 75 %, augusztus 2-tól 100%.
Egésznapos kirándulás a Lokobe Nemzeti Parkba, ebéddel

Helyszínen fizetendő
90 EUR /fő
Egésznapos kirándulás Nosy Iranja szigetére, ebéddel

59 000 Ft /fő
Útlemondási biztosítás: 3,0%
Colonnade ATLASZ - Prémium csoportos biztosítás
950 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Privileg csoportos biztosítás
1 200 Ft /fő/nap
Válasszon indulási időpontot:

Az árkalkuláció előtt kérem válasszon egy indulási időpontot!
Teljes ár: 1 499 000 Ft-tól/fő

13 nap / 12 éj

ÉRDEKLŐDÉS
GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK